سمانه ربانی چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۶:۳۰

نخستین چاپ کتاب «قدرت شگفت‌انگیز تغذیه‌ای سلول‌های بنیادی (چگونه سیستم طبیعی بازسازی بدن خود را تقویت کنیم؟)» نوشته دکتر آلن سی. سامرسال، نویسنده 10 جلد کتاب از پرمخاطب‌ترین کتاب‌های سلامت، با ترجمه دکتر مهشید مرتضوی، در چهار بخش و 12 فصل تدوین و از سوی انتشارات تیمور‌زاده منتشر شده است.

 

بارداری و زایمان

 

بخش نخست کتاب با عنوان «انقلاب سلول‌های بنیادی» به موضوعاتی مانند اصول مقدماتی سلول‌های بنیادی: خصوصیات اصلی، ارزش بالقوه سلول‌های بنیادی، نظریه بازسازی بوسیله سلول‌های بنیادی،‌ سلول‌های بنیادی دقیقا چه هستند؟ و سلول‌های بنیادی رویانی پرداخته است.

مولف در تعریف سلول‌های بنیادی در نخستین بخش کتاب آورده است: «اصطلاح سلول‌های بنیادی به گروهی از سلول‌ها در یک موجود زنده گفته می‌شود که دارای دو ماهیت هستند که آن‌ها را از انواع دیگر سلو‌ل‌ها مجزا می‌کند؛ الف) این سلول‌ها دارای توانایی باز تولید (همانند‌سازی) خود در دوره طولانی زمانی هستند (اغلب در سرتاسر چرخه زندگی موجود زنده). ب) آن‌ها می‌توانند در شرایط خاصی در بدن انسان یا در آزمایشگاه سلول‌های دختری تولید کنند که در نهایت طی فرایند تمایز و تخصصی شدن به سایر انواع سلول‌های خاص تبدیل می‌شوند.»

«تکامل تغذیه» عنوان دومین بخش کتاب است که به مباحثی مانند مروری مقدماتی در مورد مکمل‌ها،‌ دوره پیشتاز بودن تغذیه و آنتی‌‌اکسیدان‌، ضد التهاب پرداخته است.

مولف در دومین بخش کتاب، ضمن اشاره به مکمل‌های غذایی درباره فیبر نوشته است: «فیبر‌های خوراکی یا غذایی، از جزای بسیار مهم غذا هستند. برای سالیان متمادی تصور می‌شد، فیبر،‌ باقی مانده دفعی غذاها،‌ پس از هضم تمامی مواد مغذی مفید است. در آن زمان به جای درنظر گرفتن آن به‌عنوان یک ماده مغذی،‌ فیبر ماده‌ای غیر مغذی تلقی می‌شد. امروزه همین خاصیت غیرقابل هضم و جذب بودن،‌ فیبر را به‌ یک ماده مغذی مهم تبدیل کرده است. فیبر یک ماده مغذی ضروری است که اثرات متعددی روی عملکرد دیواره و عضلات روده‌ها و محتویات دستگاه گوارش دارد.»

در بخش سوم کتاب یعنی «منابع نو‌آوری» به موضوعاتی مانند از تفاله تالاب به طلای ناب، استاندارد‌های کیفیت و ما در عصر تکنولوژی زندگی می‌کنیم، اشاره شده است.

مولف در مقدمه بخش سوم در مطلبی با عنوان «ما در عصر تکنولوژی زندگی می‌کنیم» آورده است: «در جنگ جهانی دوم تا به امروز،‌ نوآوران عرصه علم و تکنولوژی،‌ به شیوه‌های نوینی نحوه زندگی ما را تغییر داده است. غذای صنعتی شده مصرفی روزانه برای سلامت بدن،‌ کاربرد طب بالینی با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته برای ترمیم بدن،‌ گسترش بدون وقفه اطلاعات،‌ سرعت نقل و انتقال و حضور گریز‌ناپذیر رسانه و سرگرمی را درنظر بگیرید،‌ تمامی این موارد و سایر مقولات،‌ زندگی نوین وئ شیوه‌های آن‌را به نحوی تغییر داده‌اند،‌ که با زندگی اجداد ما غیرقابل قیاس است.»

چهارمین بخش کناب «تحول تندرستی» است که نویسنده در آن به مباحثی مانند تغذیه سلول‌های بنیادی و پزشکی، خاستگاه تغذیه و پزشکی،‌ حفظ سلامتی قبل از بیمار شدن،‌ سیگار نکشیدن و تغییرات بینایی اشاره کرده است.

مولف درباره خاستگاه تغذیه و پزشکی در کتابش آورده‌ است: «‌قدمت تغذیه به آغاز زندگی برمی‌گردد. تغذیه از خصوصیات گریزناپذیر همه موجودات است. نخستین‌بار حدود پنج‌هزارسال پیش علم پزشکی در مصر باستان به کار گرفته شد.»

نخستین چاپ کتاب «قدرت شگفت‌انگیز تغذیه‌ای سلول‌های بنیادی (چگونه سیستم طبیعی بازسازی بدن خود را تقویت کنیم؟)» با شمارگان سه هزار نسخه در 256 صفحه، به بهای 14 هزار تومان از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار نشر عرضه شده است.

«بارداری و زایمان ویلیامز»

 

بارداری و زایمان

 

نخستین چاپ از ویراست بیست و چهارم جلد نخست کتاب «بارداری و زایمان ویلیامز» ترجمه دکتر مهرناز ولدان، در 6 بخش از سوی انتشارات ارجمند منتشر شد.

این کتاب که نوشته کانیگهام، لونو، بلوم، اسپونگ، داش، هافمن، کیسی و شیفلد است ،در قالب 6 بخش و 20 فصل به بررسی مسائل و مشکلات بارداری پرداخته است.

به عقیده مترجم، کتاب «بارداری و زایمان ویلیامز» یکی از معتبرترین کتاب‌های مرجع علم مامایی است که توسط پزشکان ماهر بیمارستان پارکلند و براساس طب مبتنی بر شواهد نگاشته شده است. ویراست بیست‌چهارم این کتاب، شامل بیش از سه هزار مقاله معتبر جدید است.

ولدان در پیشگفتار، مخاطبان اصلی این کتاب را پزشکان می‌داند و تأکید دارد که در ویرایش جدید به بیماری و ناهنجاری‌های جنین بیشتر از قبل اهمیت داده شده است. در متن کتاب بیش از سه ‌هزار نکته مرتبط با متن‌های پزشکی و حدود 900 تصویر شامل تصاویر سونوگرافی، تصاویر MRI ، عکس، تصاویر میکروسکوپی و نمودارهایی از داده‌ها آورده شده است.

نویسنده در ابتدا به مروری کلی بر مبحث مامایی می‌پردازد و پس از اشاره به آمار بارداری در آمریکا، معیارهای سنجش مراقبت مامایی را شرح می‌دهد.

«نمای کلی»، « فیزیولوژی مادر و جنین»، «دوران پیش از زایمان»، «مراقبت‌های پیش از بارداری و پره‌ناتال»، «جنین بیمار» و «عوارض زودرس بارداری» عناوین 6 بخش کتاب است.

هر بخش از کتاب در فصل‌های مختلفی به بررسی مهم‌ترین موضوعات مرتبط با بارداری و زایمان می‌پردازد. از جمله مهم‌ترین فصل‌های کتاب می‌توان به «رشد و تکامل جنین»، «فیزیولوژی مادر»، «مراقبت‌های پره‌ناتال»، «سقط»، «ژنتیک»، «ارزیابی پیش از زایمان» و «بارداری نابجا» اشاره کرد.

نخستین چاپ از ویرایش بیست و چهارم جلد نخست کتاب «بارداری و زایمان ویلیامز» با شمارگان دو هزار و 200 نسخه در 620 صفحه، به بهای 40 هزار تومان از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده است.

«یک‌صد پرسش و پاسخ درباره ام‌اس»

 

بارداری و زایمان

 

کتاب « یک‌صد پرسش و پاسخ درباره ام‌اس» نوشته دکتر ویلیان آ.شرماتا، با ترجمه پروین امامی شوشتری، در شش فصل از سوی نشر دانژه منتشر شده است. از مهم‌ترین فصل‌های این کتاب می‌توان به «مبانی»، «علائم»، «تشخیص، شناسایی و پیش‌آگهی» و «زندگی با مولتیپل اسکلروز» اشاره کرد.

مترجم در پشت جلد کتاب، آن‌را این‌گونه معرفی کرده است: «این کتاب مجموعه‌ یکصد پرسش و پاسخ است که در قالب شش فصل تدوین شده است و با طرح پرسش‌های ضروری به‌گونه‌ای مناسب، علمی و به‌روز درباره بیماری ام‌‌اس پاسخ می‌دهد.»

مبانی علمی در مورد ام‌اس، دستگاه عصبی، شایع‌ترین علائم ام‌اس، تشخیص، پیش‌آگهی و انواع ام‌اس در سه بخش نخست این اثر علمی مورد بحث قرار گرفته‌اند. در بخش چهارم و پنجم کتاب، عوامل موثر در ایجاد ام‌اس، تغییراتی که ام‌اس در زندگی روزمره ایجاد می‌کند و نحوه مقابله با مشکلات، زندگی کردن با فرد مبتلا به ام‌اس و سرانجام در بخش ششم انواع درمان‌های دارویی، روان‌درمانی و درمان‌های جایگزین توضیح داده می‌شود.

در نخستین فصل کتاب با عنوان «مبانی» نویسنده به معرفی بیماری ام‌اس، محل تشکیل آن در بدن بیمار و آسیب‌های آن می‌پردازد: «مولتیپل اسکلروز یا ام‌اس، بیماری سیستم عصبی مرکزی مغز و نخاع است که معمولا افراد جوان را مبتلا می‌کند. اسکلروز به معنی سفت و سخت شدن است؛ لغت بیماری به معنی از دست دادن حس راحتی و آسایش است یا به عبارت دیگر از دست دادن حس تندرستی است. این تعریف یک توصیف معنادار برای بیماران مبتلا به ام‌اس است که با انواع حیرت‌انگیزی از علائم خاص دیگر مواجه می‌شوند.

«علائم» عنوان دومین فصل از کتاب که مولف در آن معتقد است خستگی یا فقدان انرژی یک علامت شایع و مهم در ام‌اس و حتی از کرختی و گزگز نیز شایع‌تر است.

دیگر علائم ام‌اس از مشکلات شایع مانند دشواری غیرقابل توضیح در راه رفتن (این مشکل در میان نیمی از بیماران در مراحل بسیار اولیه ایجاد می‌شود.) تا آن‌هایی که نسبتا کمتر شایع هستند، مانند تاری دید، تا علامت‌های واقعا نادر مانند اسپاسم‌های مختصر و ناگهانی مکرر در یک یا چند اندام (اختلال حمله‌ای یا پاروکسیمال در تنوس عضلانی) متغیر هستند.

نخستین چاپ کتاب « یک‌صد پرسش و پاسخ درباره ام‌اس» با شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه در 192 صفحه، به بهای 9 هزار تومان از سوی انتشارات دانژه منتشر شده است.



شارژ سریع موبایل