هفت کتاب کودک با موضوع مهارتهای زندگی تالیف مایکلین ماندی با ترجمه مریم رزاقی مقدم و سپیده خلیلی از سوی انتشارات سروش منتشر شد.
7 کتاب منتشر شده با نامهای «دعاهای من»، «رهایی از اضطراب»، «از روزهای مدرسه لذت ببر»، «کودک مهربان»، «حق داری غمگین باشی»، «خدانگهدار خانه قدیمی! سلام خانه جدید» و «عصبانیت آنقدرها هم بد نیست» به قلم مایکلین ماندی که خود مشاوری موفق در اجتماع و مدرسه است، نگاشته شده و نویسنده تلاش کرده با نگاهی تیزبین به گوشه ای از اتفاقات زندگی یک کودک ورود پیدا کرده و با زبانی روان و ساده، کودکان را در مواجه با اتفاقات زندگی خود راهنمایی کند.
در این کتابها هر موضوع به چندین بخش تقسیم شده و نویسنده بسیار کوتاه و ساده اجزاء و بخشهای یک اتفاق را موشکافی کرده و آنها را تک به تک برای کودکان بازگو میکند.
تصویرگری حرفه ای این کتابها نیز سبب شده کودکان با علاقه بیشتری کتاب را مطالعه کرده تا هم پندهای آموزنده ای را یاد بگیرند و هم اینکه از تصاویر زیبا و رنگارنگ آن نهایت لذت را ببرند. در این کتابها همچنین نویسنده به والدین میآموزد که چطور با فرزندان خود رفتار کنند و با آنان در یادگیری مهارتهای زندگی همراهی کنند.
کتاب «دعاهای من» روان شناسی و عرفان را به شکلی زیبا به هم پیوند داده است و میخواهد به کودکان نشان دهد که خداوند همان کسی است که ما میتوانیم تمامی احساساتمان را با او در میان بگذاریم. کسی که میتوانیم با زبان ساده خودمان با او حرف بزنیم.
نویسنده و تصویرگر کتاب، به طیف وسیعی از موضوعات مهم مربوط به کودکان پرداختهاند؛ از دعا هنگام غم و اندوه یا خشم و عصبانیت گرفته تا دعا در لحظههایی که خسته و دلزده شدهاند یا احساس نادانی میکنند. این کتاب در حقیقت به والدین کمک میکند بتوانند با کودکان خود درباره خداوند صحبت کنند و باورها و تجربههایشان را با کودکان در میان بگذارند.
کتاب «رهایی از اضطراب» برخی از سادهترین اطلاعات را درباره اضطراب به کودکان ارائه میکند. این کتاب راهنمای کوچک، دیدگاهی خردمندانه را با هنری تاثیرگذار در هم میآمیزد تا به کودکان کمک کند از عهده اضطراب برآیند و در نهایت اضطراب را در فرزند شما کمتر و روزهای کودکی او را شادتر خواهد کرد.
کتاب «از روزهای مدرسه لذت ببر» با تصاویری جذاب درباره مباحثی نظیر یادگیری، آموزگاران، مشق شب، سازگاری با دیگران و احساس امنیت، که بچه های مدرسه ای هر روز با آنها رو به رو هستند صحبت میکند.
نویسنده کتاب با زبانی که بچه های کوچک بتوانند آن را درک کنند، احساس همدلی و اطمینان را همراه با راهنماییهای عملی برای حل مسائل به آنها تقدیم میکند. این کتاب یک راهنمای ضروری برای بچهها و بزرگترهای دلسوز است که با دقت فراوان به مشکلات اشاره میکند و ابزارهایی را که کودکان به را خویشاوند ساختن محیط مدرسه به آن نیاز دارند، در اختیارشان قرار میدهد.
همین گزارش میافزاید؛ کتاب «کودک مهربان» با زبانی ساده خواست و تمایل کودک را برای بهترین بودن، مخاطب خود قرار میدهد تا نه فقط با همه انسانها رفتار درستی داشته باشد، بلکه دنیا را به جای بهتر و زیباتری تبدیل کند. این کتاب از ابتدا تا انتها، به واسطه تصاویر و عباراتی تفکر برانگیز، ارائه گر رهنمودهایی درباره موضوعات مهمی نظیر زندگی خانوادگی، رابطه انسان با محیط اجتماعی و طبیعی خود، تفاوتهای تربیتی و فرهنگی، روابط انسانی و ندای روحانی عشق به خداوند و به یکدیگر است.
کتاب «حق داری غمگین باشی» به همه بچهها در هر سن و سالی نگاهی تسلی بخش و واقع گرایانه و سرشار از نکات مثبت و موکد بر زندگی ارزانی میدارد و کودک را یاری میکند تا بتواند از عهده اندوه فقدان عزیزانش برآید. این کتاب به خوبی راه های درست و قابل اطمینان برای رشد و برخورد با غم و اندوه را ارائه میکند.
در کتاب «خدانگهدار خانه قدیمی! سلام خانه جدید» آمده است: تقریباً برای همگی ما پیش آمده که مجبور شویم محل زندگیمان را تغییر دهیم. همه ما حال و هوایی را که آن موقع داشتیم، به یاد داریم. زمانی که همراه با کودکان قصد جا به جایی داریم، این ما هستیم که باید به آنها کمک کنیم در میان همه شلوغیها و کش و واکنش ها و بسیاری دیگر از تغییراتی که پیش رویشان قرار دارد، احساس امنیت کنند و مطمئن باشند به آنها آسیبی نمیرسد.
این کتاب به کودکان کمک میکند همچنان که با نگرانی از مکانها و آدمهای آشنا با تلخی خداحافظی میکنند، لذت و هیجان اسباب کشی و رو به رو شدن با خانه جدید و آدمهای جدید را هم دریابند. چه بسا والدین با یاری رساندن به کودکان برای رسیدن به یک سازگاری شادمانه به خودشان هم در این راه کمک میکنند.
و اما کتاب «عصبانیت آن قدرها هم بد نیست» به کودکان میگوید هنگام عصبانیت انتخابهای زیادی دارند؛ درست همان طور که بزرگترهای دلسوز برای آموزش به کودکان، روشهای گوناگونی دارند. در این کتاب درمی یابیم احساس خشم چگونه احساسی است و چه چیز باعث برانگیختن آن میشود، میتوانیم راه های درست رفتار با آن را بیاموزیم و به دیگران هم یاد بدهیم. از این کتاب هر پدر و مادر، معلم یا بزرگتر دلسوز لذت خواهد برد. این کتاب به کودکان دیدگاهی مثبت و اطمینان بخش درباره خشم و آنچه میتوانیم در برابر آن انجام دهیم، ارزانی میدارد.
چاپ نخست هر هفت کتاب در 32 صفحه مصور و تمام رنگی با کاغذ گلاسه هر یک به قیمت 5500 تومان و جمعاً 38هزار و 500 تومان در شمارگان یک هزار نسخه از سوی انتشارات سروش برای کودکان و نوجوانان و علاقمندان این حوزه منتشر شده است.
«قصههای کوتی کوتی» 3 جلدی شد
دومین و سومین کتاب «قصههای کوتی کوتی» ماجراهای هزارپایی که فرهاد حسنزاده آن را 7 سال پیش در قالب کتابی داستانی برای کودکان ارایه کرده، منتشر شد.
«سرما نخوری کوتی کوتی» و «دنیا را بلرزان کوتی کوتی» عنوان دومین و سومین جلد این مجموعه است که داستان یک هزارپا را که ماجراهایش هم به اندازه پاهایش بسیار زیاد است، روایت میکند.
این داستانها با درون مایهای طنز آمیز، بچهها را با مشکلات و گرفتاریهای بیشمار این هزارپای بامزه، آشنا میکند و فضایی خیالانگیز برای آنها فراهم میکند.
نخستین جلد قصههای کوتی کوتی سال 1386 منتشر و در این سالها به یکی از پرمخاطبترین کتابهای کودکان به ویژه در میان اعضای مراکز کانون سراسر کشور تبدیل شد. پس از این استقبال، کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان این اثر را به زبانهای کردی، انگلیسی، چینی و مالایایی هم منتشر کرد تا هزار پای قصههای این نویسنده ایرانی راه ورود به خانههای کودکان دیگر کشورهای جهان را نیز پیدا کند.
در کتاب «سرما نخوری کوتی کوتی» این هزارپا وقتی لحاف را بر سر کشیده است، در جواب به پدر و مادر که از او میخواهند به مدرسه برود با آه و ناله میگوید« خیلی حالم بد است. پای پنجاه و پنجمیام درد میکند. پای دویست و بیستمیام تیر میکشد. پای سیصد و سی و سومیام بدجوری میخارد. پای چهار صد و چهل و دومیام ورم کرده. پای ششصد و هفتاد و هشتمیام ... وای وای وای سرما خورده... و دوباره سرش را زیر لحاف برد و الکی پلکی آخ و واخ کرد.»
دومین کتاب این مجموعه در 40 صفحه و سومین جلد آن در 44 صفحه با تصویرگری هدی حدادی با قیمت 3هزارتومان از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است.