جلد اول:«اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران (بیماریهای واگیر)»
این کتاب، بهعنوان مرجع رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل 35 فصل از بیماریهای واگیر است که توسط 41 نفر از متخصصان اپیدمیولوژی و صاحبنظران رشتههای علوم پزشکی و بهداشت کشور تألیف شدهاست.16 نفر از نویسندگان این کتاب دامپزشک میباشند.
این کتاب به سرپرستی دکتر پروین یاوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه شهید بهشتی توسط انتشارات گپ در 400 صفحه منتشر شده است. ویراستاری این کتاب نیز بر عهدهی دو تن از دامپزشکان اپیدمیولوژیست (دکتر حمید شریفی و دکتر حسامالدین اکبرین) بوده است.
جلد دوم: «اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران (بیماریهای غیر واگیر)»
در فصول 52 گانه جلد دوم کتاب، به بیماریهای قلب و عروق؛ بیماریهای متابولیک و غدد؛ اختلالات تغذیهای؛ حوادث و سوانح (غیرعمدی و عمدی)؛ اختلالات و ناهنجاریهای ژنتیکی؛ بیماریهای مغز و اعصاب و اختلالات روانی؛ بیماریهای آلرژیک؛ اختلالات چشم؛ بیماریهای دهان؛ عوارض محیطی؛ و سایر آسیبها و بیماریهای غیر واگیر مانند دخانیات، اعتیاد، سلامت اجتماعی، کیفیت زندگی، عدالت در سلامت فقر، مهاجرت، حاشیه نشینی، مرگ مادران باردار، و مرگهای حول و حوش تولد پرداخته شده است.همانند جلد نخست، با تأكید بر تخصصی بودن كتاب، مسوولیت نگارش هر فصل از این جلد به افرادی صاحبنظر- ترجیحاً اپیدمیولوژیست- در این زمینه واگذار شد. 46 نویسنده در نگارش جلد دوم این كتاب همکاری داشتهاند.
16نفر از نویسندگان این کتاب دامپزشک میباشند. این کتاب به سرپرستی دکتر پروین یاوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه شهید بهشتی توسط انتشارات گپ در 400 صفحه منتشر شده است. ویراستاری این کتاب نیز بر عهدهی دو تن از دامپزشکان اپیدمیولوژیست (دکتر حمید شریفی و دکتر حسامالدین اکبرین) بوده است.
به منظور یکپارچهسازی فصول کتاب، در طی امر ویراستاری، سعی فراوان شد که از واژههای تخصصی اپیدمیولوژی به صورت یکنواخت و بر اساس ویراست پنجم کتاب مرجع «فرهنگ جامع همهگیر شناسی (اپیدمیولوژی)» استاد گرانقدر جناب آقای دکتر کیومرث ناصری استفاده شود. رسمالخط تدوین و نگارش واژهها نیز بر اساس توصیههای فرهنگستان زبان و ادب پارسی تنظیم شد.
بسیار تلاش شد که استقلال واژگان در کلمات مرکب رعایت گردد. در واژهگزینی و معادلسازی واژههای انگلیسی و لاتین به پارسی نیز دقت فراوان صورت پذیرفت. تا حد امکان معادلهای انگلیسی و لاتین واژههای ذکر شده در متن، به صورت زیرنویس در پایین هر صفحه درج گردید. فرمت نگارش فصول مختلف کتاب و همچنین منابع نیز یکسانسازی شد.این کتاب به سرپرستی دکتر پروین یاوری، استاد گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی دانشکدهی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تدوین شده است. ویراستاری کتاب نیز بر عهدهی دکتر حمید شریفی و دکتر حسامالدین اکبرین بوده است.
جلد سوم(پایانی) : «اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران(سرطانها)»
علیاصغر علیزاده، مدیرمسئول انتشارات «گپ»، درباره تولید جلد سوم «اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران (سرطانها)» اظهار کرد: جلد سوم کتاب «اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران» که به معرفی انواع سرطانها و مباحث اپیدمیولوژیک مربوط به آن در کشور اختصاص دارد، طی دو سال به همت 14 نفر از متخصصان حوزه اپیدمیولوژی ایران تالیف شده است.وی در معرفی برخی مولفان این اثر توضیح داد: دکتر حسین صباغیان، مقیم کانادا، مترجم دو اثر «راهنمای کنترل بیماریهای واگیردار در انسان» و «اپیدمیولوژی و کنترل بیماریهای غیرواگیر» و برنده نوزدهیمن دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی و همچنین دکتر کیومرث ناصری، مولف «فرهنگ جامع همهگیرشناسی» برنده بیست و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در تالیف این اثر همکاری داشتهاند.
علیزاده در ادامه گفت: گروه مولفان کتاب «اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران (سرطانها)» زیرنظر دکتر پروین یاوری، عضو انجمن اپیدمیلوژیستهای ایران و مدرس دانشگاه شهید بهشتی، کار تدوین این اثر را به انجام رساندهاند.مدیرمسئول انتشارات گپ، درباره فصلهای این اثر اظهار کرد: کتاب حاضر در 12 فصل با عنوانهای «مقدمهای بر اپیدمیولوژی سرطانها»، «سرطان پستان»، «سرطان دهانه رحم»، «سرطان مری»، «سرطان معده»، «سرطان كولون و ركتوم»، «تومورهای اولیه كبد»، «سرطان مثانه»، «سرطان پروستات»، «سرطان ریه»، «سرطان لنفاوی» و «سرطان دهان» در 165 صفحه تدوین و به بهای 11 هزار تومان منتشر شده است.این ناشر کتابهای پزشکی ادامه داد: این اثر آخرین جلد از مجموعه کتابهای «اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران» است. تولید این سه جلد، نتیجه همکاری 68 پژوهشگر است.