در این مطلب كتاب هایی را معرفی می كنیم كه به شخصیت های برجسته ای اختصاص دارند كه انقلاب اسلامی ایران با رشادت های آن ها جاودانه شد. این كتاب ها، كه در قالب معرفی مفاخر ملی و مذهبی از سوی انتشارات سوره مهر حوزه هنری منتشر شده اند، هر كدام به یك شخصیت برجسته اختصاص داشته و می توانند در شناساندن هرچه بیشتر این بزرگان، با زبانی ساده و روان به كودكان و نوجوانان كشورمان نقش داشته باشند.
بوسه بر دار
این كتاب نوشته محمد جواد مرادی نیا، شرح زندگی آیت الله حسین غفاری از مبارزین بزرگ و سرافراز با رژیم پهلوی است. آیت الله غفاری متولد آذربایجان و از نخستین روحانیونی بود كه هم زمان با شروع نهضت امام خمینی(ره) به این نهضت پیوست. وی پس از سال ها مبارزه سرشار از عشق و ارادت به امام خمینی، در زمستان 1353 در زیر شكنجه های ساواك به شهادت رسید.
کتاب سراسر جزئیات است، جزئیاتی که داستان را به واقعیت نزدیک تر می کند و آن را از حالت گزارشی می رهاند. مرادی نیا، نثر روانی دارد و شیوه کلاسیکش در نوشتن به سبب تعلیق ها و کشمکش های داستانی از جذابیت لازم برخوردار است.
روزی مردی برخاست
این كتاب نوشته محمدرضا محمدی پاشاك، زندگی نامه حضرت آیت الله طالقانی، ابوذر زمان است. كتاب از روزهای برفی و بورانی كه كه طالقانی پا به جهان گذاشت آغاز می شود و در ادامه وقایع مهم زندگی او مانند سفر به تهران، تهاجم برای دستگیری، سال های زندان، پیوستن به موج انقلاب، امامت نماز جمعه تهران و ... را بیان می كند.
پاشاک داستاتن را به شیوه ای خطی و با نثری روان و خواندنی روایت می کند.
حكایت مرد تنها
این كتاب نوشته حمیدرضا شاه آبادی، زندگی نامه داستانی آیت الله مدرس از زبان اطرافیان، دوستان و دشمنان اوست. خصوصیات اخلاقی ایشان و وقایع تاریخی آن دوران، با بیانی جذاب روایت شده است. یكی از داستان ها از زبان حبیب شمر است كه به همراه مستوفیان سحفیل ٓ شهربانی كاشمر ٓ در قتل مدرس شركت داشته است.
شاه آبادی، ساختار شکنی هنرمندانه در شیوه روایتش را که با مرگ مدرس در ابتدای داستان آغاز شده، با فصل زیبا و درخشان تولدش در انتهای کتاب به پایان می برد.
ستاره شمال
ناهید سلمانی در كتاب «ستاره شمال» به زندگی شهید سیدعلی اندرزگو از مبارزین با رژیم پهلوی پرداخته است. اندرزگو برای حفظ اسلام 15 سال با رژیم پهلوی مبارزه كرد و توانست ساواك را با آن همه ادعا بارها با تغییر لباس و مهاجرت به شهرهای گوناگون سردرگم كند تا اینكه سرانجام با خیانت یكی از دوستانش به دام ساواك افتاد و به شهادت رسید.
"ستاره شمال" عشق و جنگ را در مجاورت هم و گاه پیچیده در یکدیگر روایت می کند.
دوشنبه ای كه می آید
در این كتاب، كه جهانگیر خسروشاهی آن را تالیف كرده، زندگی شهید محراب آیت الله دستغیب در قالب داستان بررسی می شود. نویسنده، یكی از كمونیست های جاسوس با شماره 2 را كه جهت موافقت سازمان با سفر وی به خارج، اوراقی را درمورد آیت الله دستغیب جمع آوری كرده و پروژه سازی می كند، معرفی كرده و با مرور این پرونده های ساختگی، به شرح مختصر زندگی نامه این روحانی و آثار وی می پردازد.
چراغ صبح
زندگی نامه شهید رجایی و فعالیت های سیاسی و انقلابی ایشان كه توسط «ابراهیم» دوست و یار قدیمی شهید رجایی واگویه شده است، ماجرای این كتاب را شامل می شود. اصغر فكوری این كتاب را نوشته و در آن به این موضوعات پرداخته است: خاطراتی از دوران شاگردی در بازار، دستفروشی این دو دوست تا استخدام در نیروی هوایی و سپس استعفای شهید رجایی از ارتش و استخدام در آموزش و پرورش و ...
نثر پخته نویسنده و شگفتی حوادث زندگی محمد علی رجایی خواندن داستان را برای مخاطب جذاب و دوست داشتنی می کند.
سومین پرچمدار
سید مجتبی میرلوحی، معروف به نواب صفوی، در تهران به دنیا آمد. در جوانی برای ادامه تحصیل علوم دینی به نجف رفت و پس از اطلاع از چاپ كتاب های اهانت آمیز در مورد دین اسلام و شیعه به قلم احمد كسروی، به ایران آمد. پس از بحث های بسیار، چون كسروی از عقاید خود دست برنداشت، تصمیم به قتل او گرفت ولی در كشتن او ناكام ماند و ... این كتاب به قلم جهانگیر خسروشاهی است.
نویسنده در انتهای داستان و در فصلی تکان دهنده، به ماجرای انتقال جسد شهید به قم پرداخته است.
شكوه پایداری
مهدی عراقی در سال 1309 در محله پاچنار تهران به دنیا آمد و پس از سال ها تلاش در راه انقلاب اسلامی، در صبحگاه چهارم شهریور 1358 بعد از 32 سال مبارزه پایدار، توفیق شهادت یافت. كتاب «شكوه پایداری» نوشته معصومه انصاریان، روایت این زندگی پرخیر و بركت است. داستان بعد از روایت روزهای زندان و فصل درخشان اعلام رأی دادگاه، پرشی زمانی به 13 سال بعد دارد.
همچنین پایان اثر گذاری دارد. فصلی با توصیف های زیبا از کوچه و خیابان و آدم ها در روزی که حاج مهدی، بعد از 32 سال مبارزه ترور شد.