سارا قاسمی جمعه ۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۰

کتاب «شعر و انقلاب» شامل گفتگوهای محمدحسن زورق با رویکرد معرفی ۳۰ شاعر انقلاب اسلامی، همزمان با روزهای دهه فجر توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.

در سال ۱۳۸۶ و در آستانه سی امین سالروز پیروزی انقلاب؛ محمد حسن زورق نویسنده و مدرس ارتباطات و رسانه پیشنهادی را در رابطه با تهیه ویژه برنامه ای درباره شعر انقلاب به شبکه چهار سیما می دهد و در نهایت  برنامه ی گفتگو محوری با عنوان «گلبرگ» به مدت ۳۰ شب از این شبکه پخش شد که در آن با شاعران برجسته کشور بحث و گفتگو شد.

این برنامه درباره چهار محور مشخص پیگیری می شد؛ نخست آن که، تعریف شعر انقلابی چیست و دوم آن که شعر انقلاب اسلامی از کدام مقطع زمانی آغاز شده است. سومین پرسش آن که چه کسانی پیشتازان شعر انقلاب اسلامی بوده اند و نکته چهارم آن که شعر انقلاب چه تاثیری بر شعر و ادبیات سایر کشورهای اسلامی داشته است.

انتشارات سروش با توجه به اهمیت مباحث مطرح شده در این برنامه، کتاب «شعر و انقلاب» را که در آن مجموعه ی سخنان شاعران دعوت شده به برنامه را در قالب مصاحبه بدون کمترین دخل و تصرفی در قالب یک کتاب ۳۴۴ صفحه ای منتشر و در اختیار علاقمندان قرار داده است.

شاعران معاصر که در این گفتگو ها شرکت کردند به مواردی چون؛ شعر انقلاب، شعری است که در جامعه رسوخ کند وبر زبان مردم جاری شود، شعر انقلاب انسان گرا، مردمی و پویاست، شعر انقلاب با غم ها و شادی های مردم شریک است، در ذات شعر انقلاب تعهد نهفته است و غیره اشاره شده است.

در این کتاب گفتگوهایی با شاعران معاصر ازجمله حمید سبزواری، علی موسوی گرمارودی، مشفق کاشانی، محمد جواد محبت، محمد سعید میرزایی، احمد عزیزی، علیرضا قزوه، عبدالجبار کاکایی، جواد محقق، افشین علا، حمید رضا شکارسری، عباس براتی پور، سعید بیابانکی، رضا اسماعیلی، صابر امامی، فاطمه راکعی، مصطفی رحماندوست، مرتضی امیری اسفندقه، اسماعیل امینی، و دیگر شاعران کشور صورت گرفته است که در بحث شعر انقلاب ارزشمند و قابل تامل است.

نویسنده اثر، در مقدمه اثر یادشده آورده است: "بی تردید هر یک از نظرات ارایه شده از سوی اساتید شعر انقلاب؛ گوشه ای از حقیقت شعر انقلاب اسلامی را آشکار می سازد. شعر انقلاب اسلامی توجه به خدا را به شعر برگرداند، همان طور که انقلاب توجه به خدا را به جامعه برگرداند و فرآیند اسلام زدایی از فرهنگ و خداگریزی در شعر را متوقف ساخت و از آن بالاتر هویت الهی و اسلامی شعر پارسی را وارد قالب های نوین شعر کرد و سنگر شعر نو را به تسخیر اراده انسان خودآگاه و خداآگاه در آورد."

این کتاب به تازگی با ۳۴۴ صفحه و قیمت ۱۵۰ هزار ریال منتشر شده است.



شارژ سریع موبایل