قانون حقوق بشر بینالملل و خشونت خانگی
کتاب «قانون حقوق بشر بینالملل و خشونت خانگی» نوشته «روناق مک کوایگ» با هدف تشریح مشکلات و مسائل درباره خشونت به ارزیابی مزیتهای قانون حقوق بشر بینالملل در خصوص خشونت خانگی میپردازد.
این کتاب با ترجمه مژگان امراللهی بیوکی، در هفت فصل به این مساله میپردازد که شاخصههای حامیان و مدافعان حقوق بشر برای محو خشونت خانگی چیست؟ و آیا این بخش از قانون حقوق بشر میتواند بر حصول این شاخصهها تاثیر گذارد یا خیر؟
نویسنده در آغاز به تشریح خشونت خانگی در انگلستان پرداخته و میکوشد تا با ارائه مثالهای علمی به واکنش دولتی، دادگاههای بینالمللی در این باره بپردازد و با مشخص کردن ضعفها و کاستیهای دولتی و بینالمللی به ارائه راهکارها و سیاستهای حمایتی اقدام کند.
مشکلات بالقوه درباره کارایی حقوق بشر بینالملل در رویارویی با خشونت، ویژگیهای حقوق قانونی در زمینه خشونت خانگی، علم حقوق در حوزه حقوق بشر در دادگاههای اروپایی، قانون حقوق بشر 1998 (آیا دادگاههای ایالت کینگدام با مشکل روبهرو شدند؟)، رویکرد هیاتهای حقوق بشر بینالملل درباره خشونت خانگی و اجرای بیانیههای هیاتهای بینالمللی حقوق بشر در ایالت کینگدام، عنوان فصلهای اصلی این کتاب را تشکیل میدهند. در پایان نیز نویسنده در فصلی با عنوان جمعبندی، به مواردی چون رویکرد قانونی، استفاده از بیانیههای بینالمللی حقوق بشر و نکات نهایی درباره خشونت خانگی پرداخته است.
در صفحه 67 کتاب «قانون حقوق بشر بینالملل و خشونت خانگی» میخوانیم: «حامیان خشونت خانگی بر این باورند که به منظور شرح مسئله خشونت خانگی، لازم است آگاهی در این باره در جامعه افزایش یابد. مثلا «بری» میگوید که هنوز این دیدگاه در میان عناصر خاصی از جامعه وجود دارد. که خشونت علیه زنان در خانه در برخی شرایط پذیرفتنی است و دست کم این موضوع در میان افراد خارجی مسئلهای جدی نیست. در بافت ایالت متحده، گاروی میگوید تا حدودی جامعه از خشونت خانگی آگاهی دارد. مثلا این موضوع مکررا به وسیله برنامههای تلویزیونی پوشش داده میشود...»
مترجم یادداشتی در ابتدای کتاب آورده است: «از آنجا که مترجم خلأ بزرگی را در مورد منابع مناسب و برجسته در حوزه داخلی و بینالمللی در خصوص خشونت خانگی در ایران احساس میکرد بنابراین به نسخه اصلی کتاب حاضر در موسسه ماکس بلانک آلمان دست یافته و به ترجمه آن اقدام کرده است تا شاید بتواند قدمی هرچند ناچیز برای محو و حداقل کاهش این پدیده مذموم و ناپسند خصوصاً در جامعه ایران بردارد»
«قانون حقوق بشر بینالملل و خشونت خانگی» را انتشارات جامعهشناسان با شمارگان هزار نسخه، قطع رقعی، 186 صفحه و به بهای 120هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
کودکان طلاق
با وجود اینکه طلاق، همیشه موجبات از هم فروپاشی روحی و روانی کودکان را فراهم نمیکند و چه بسا گاهی در برخی از خانوادهها شاید بهترین تصمیم برای نجات کودکان از متحمل شدن آسیبهای روانی بیشتر باشد اما در خیلی از اوقات میتواند از لحاظ عاطفی و اجتماعی لطمات جبران ناپذیری را به کودکان وارد سازد.
کتاب «کودکان طلاق» مجموعه بهترین برنامههای حاصل از سلسله جلسات گام به گام برنامه راهنمای علمی برای مشاوران و روانشناسان است که توسط محمدرضا عبدی و جویا پورپهلوان ترجمه و به عنوان راهنمای علمی برای مشاوران و روانشناسان از سوی نشر آبرنگ منتشر شده است.
اکثر کودکانی که طلاق والدینشان را تجربه میکنند به دلیل تغییر موقعیت زندگی و کمبود دریافت حمایتهای عاطفی لازم از جانب اطرافیان در سازگاری با این مساله دچار مشکل میشوند. از اینرو پژوهشگران و متخصصان کودک دست به کار شده و برنامههای متعددی برای کودکان طلاق طراحی کردهاند.
برنامه مداخلهای برای کودکان طلاق یکی از بهترین برنامههای مورد استفاده برای کودکان طلاق است که کارایی و اثربخشی خود را در طول سالیان متعدد طی مطالعات آزمایشی و نظامند در اکثر کشورهای دنیا به اثبات رسانده است.
عوامل موثر بر طلاق زوجین، اثرات طلاق بر کودکان، واکنش کودکان نسبت به طلاق والدینشان، طلاق از نظر کودکان، تغییرات پس از طلاق، عوامل موثر بر سازگاری کودکان با طلاق والدینشان و شرح جلساتCODIP از جمله موضوعاتی است که در این کتاب بیان شده است.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «جدایی و طلاق والدین میتواند باعث بروز احساسات پیچیدهای در کودکان شود که گاهی شناسایی و ابراز کردن این احساسات برای کودکان بسیار دشوار است. به خصوص کودکان سنین پایینتر آسیب بیشتری از این امر میخورند. چرا که آنها فاقد درک شناختی و مهارتهای مقابلهای افراد سنین بالاتر هستند...»
انتشارات آبرنگ، کتاب «کودکان طلاق» را در قالب 200 صفحه با شمارگان هزار نسخه و قیمت 200 هزار ریال منتشر کرده است.