در هر سنی و یا در هر موقعیت اجتماعی که باشیم نباید فراموش کنیم همه ما همیشه و در همه حال به کسب اطلاعات برای بهبود زندگی شخصی و وضعیت شغلی خود هستیم. در گذشته اولین وسیله برای نشر اطلاعات و در دسترس قرار دادن آن برای اقشار مختلف جامعه اختراع صنعت چاپ بود. در گذر زمان نشریات و کتاب ها با هر موضوع و محور تخصصی وارد بازار شدند و اولین قدم ها برای عمومی کردن علم برداشته شد.
عنوان کتاب: معماری فضا
- مولف: مهدی علیرضایی، سمیه ابراهیمی
- نشر: علم معمار
این کتاب در برگیرنده بخشی از تجارب حرفه ای و آموزشی مؤلفان در زمینه معماری و معماری داخلی است که در کنار برخی از آثار برگزیده معماران ایرانی فعال در حوزه معماری داخلی کامل تر و پربارتر شده است. کتاب «معماری فضا» مبانی، روش ها و تمرین های کاربردی در معماری فضای داخلی" تالیف و گردآوری "مهدی علیرضایی" و "سمیه ابراهیمی" و ناشر این کتاب، انتشارات علم معمار (ناشر تخصصی کتب معماری و معماری داخلی) می باشد.
این کتاب شامل: مقدمه و برخی آثار نادر تهرانی پروفسور و استاد معماری دانشگاه ام.آی .تی آمریکا به همراه آثاری از هادی تهرانی، حسین محمودی، رامبد ایلخانی، نشید نبیان، رضا نجفیان، فری ناز رضوی نیکو، عباس ریاحی فرد، هومن بالازاده، مهدی علیرضایی و سمیه ابراهیمی، که همگی جوایز داخلی و بین المللی زیادی را در این زمینه کسب نموده اند؛ می باشد.
عنوان کتاب: طراحی داخلی (از معماری تا دکوراسیون داخلی)
- نویسنده: محمد مهدی فخیمی
- نشر: پرهام نقش
کتاب حاضر که برای مطالعهی دانشجویان رشتهی معماری تدوین شده شامل مقدمهای بر طراحی داخلی است. موضوعات اصلی کتاب عبارتاند از: "فضای داخلی"، "طراحی داخلی"، "واژگان طرح"، "اجزای داخلی ساختمان"، "سیستمهای محیطی داخلی"، "روشنایی و صداسنجی"، "مواد متمم" و "چیدمان ۱ ثانیه.
بخشی از متن کتاب: ضرورت ایجاد تعادل در سطوح و آثار دو بعدی بلکه در همه آثار تجسمی از جمله معماری و دکوراسیون داخلی از اهمیت اساسی برخوردار است. به طور معمول، فضاهای داخلی و نیز عناصر محدودکننده، مبلمان، روشنایی و لوازم جانبی آنها، دربردارندة آمیزهای از شکلها، اندازهها، رنگها و بافتها هستند.
چگونگی سازماندهی این عناصر، پاسخی میباشد به نیازهای کاربردی و کششهای زیبایی شناختی، کما این که این عناصر باید بطور همزمان، برای رسیدن به تعادل بصری، یعنی حالتی از موازنه بین نیروهای بصری که توسط این عناصر گسیل شدهاند، منظم شوند.
عنوان کتاب: طراحی داخلی
- مولف: فرانسیس دی. کی. چینگ - کورکی بینگلی
- مترجم: لیلا رضایی
- ویرستار علمی: علی مولائی
علی مولائی، ویراستار علمی کتاب «طراحی داخلی» می گوید: این اثر عناصر پایهای در طراحی فضاهای داخلی را به دانشجویان معرفی میکند و به شرح ویژگیهای هر عنصر و ارایه مواردی برای انتخاب و آرایش آنها در الگوهای طراحی میپردازد. مولفان در این اثر بر اصول پایه طراحی و نحوه تعیین ارتباط کیفیتهای کاربردی، سازهای و زیباییشناختی در فضاهای داخلی تاکید کردهاند.
در ویرایش سوم این اثر، علاوه بر حفظ طرح سازمانی ویرایش دوم، به ارایه متن و تصاویر جدید کاربرد مصالح بادوام پوششی، موارد مصرف آب و انرژی، بررسیهای کیفی هوای داخلی و پیشرفتهای اخیر در تکنولوژی کامپیوتری پرداخته شده است.
این اثر مباحث نورپردازی، سبکهای لامپها، ماندافزاها و حفظ انرژی، مبلمان و ... را دربردارد. همچنین در این کتاب استانداردهای شورای بینالمللی آییننامه و قانون ناتوانمندی آمریکا با یکدیگر ترکیب شدهاند. «فضای داخلی»، «طراحی داخلی»، «واژگان طراحی»، «عناصر داخلی ساختمان»، «سیستمهای محیطی داخلی»، «نورپردازی و آکوستیک»، «مصالح روکار» و «مبلمان» عناوین فصول هشتگانه این اثر را تشکیل میدهند.
این اثر برای مخاطب ویژهای نگارش نیافته است بلکه تمام علاقهمندان به معماری میتوانند برای آشنایی با مقوله طراحی داخلی از این اثر بهرهمند شوند. دانشجویان معماری، دکوراسیون، طراحی، معماری داخلی و طراحی صنعتی از دیگر مخاطبان این اثر به شمار میآیند.