سید علی حسینی شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۰

«همسفر آتش و برف»

«همسفر آتش و برف» نخستین مجموعه جدید از رمان مستند درباره زندگی شهید سعید قهاری‌سعید است که از سوی انتشارات روایت فتح روانه بازار نشر شد.

رمان مستند «همسفر آتش و برف» درباره شهید سعید قهاری‌سعید بوده و همزمان با هفتم اسفندماه، سالروز شهادت سردار بلندی‌های شمال غرب کشور منتشر شده است.

این رمان مستند که به قلم فرهاد خضری نگاشته شده، مجموعه خاطرات تلخ و شیرین فرحناز رسولی، همسر شهید قهاری‌سعید است که درباره بیش از 25 سال زندگی مشترک وی با شهید قهاری به رشته تحریر درآمده.

این رمان که از سوی انتشارات روایت فتح منتشر شده، نخستین گام در مسیر آمیختگی «رمان» و «مستند» است.

فرهاد خضری، نویسنده این کتاب درباره شیوه نگارش این اثر در مقدمه نوشته است: «رمان مستند» یک پیشنهاد تازه است، برای عنوانِ گونه ادبیِ جدیدی که سال‌هاست وجهه غنیِ روایی دارد، سال‌هاست که نام‌پذیر نبوده و سال‌هاست که فقط با نوشتن‌هایِ مداوم تجربه شده.

راوی اگر خوش‌زبان و خوش‌ذوق و خوش‌قلم بوده، کتابش به نام خودش و به اسم «خاطره» چاپ شده و اگر قلمی دیگر آمده خوش‌زبانی و خوش‌ذوقی و خوش‌قلمی کرده، اثرش هر بار به اسمی متفاوت شناخته شده و سردرگمی‌ها در شناختِ گونه‌ ادبیِ آن و در عنوانِ ادبیِ آن همچنان پا برجا باقی مانده است.

«زندگی‌نامه داستانی»، «خاطره – داستان»، «بازآفرینی خاطره» و ...، عناوینی بوده‌اند که طیِ این سی و چند سال به این شاخه‌ جدیدِ ادبی اطلاق شده و هیچ‌وقت، هیچ‌کس به اجماعِ کاملی در انتخابِ عنوان واحدی به آن نرسیده است.»

رمان مستند «همسفر آتش و برف» با شمارگان 2200 نسخه و با قیمت 170 هزار ریال توسط انتشارات روایت فتح وارد بازار نشر شد.

یادآور می‌شود، سردار قهاری‌سعید در هفتم اسفندماه 1385 در مصاف با اشرار و ضدانقلاب در مناطق شمال‌غرب کشورمان به شهادت رسید.

 

قاب شیدایی

 

«ابد+ ده سال»

«ابد+ ده سال» كه به قلم هادی عابدی تدوین و نوشته شده دربردارنده  خاطرات امیر سرتیپ دوم اكبر فتورائی، از دوران كودكی وی تا فعالیت‌های او در سال‌های پیش از انقلاب و پس از انقلاب است که توسط انتشارات سوره مهر منتشر خواهد شد.

راوی در این اثر ابتدا به خاطرات دوران كودكی خود می‌پردازد و در ادامه به پیوستنش به ارتش اشاره می‌كند. ادامه كتاب به خاطراتی از فتورائی اختصاص دارد كه راوی در آن به فعالیت‌ها و حال و هوای نظامی‌های مذهبی در دوران ستم‌شاهی می‌پردازد.

در این میان بخش قابل توجهی از خاطرات فتورائی به نوع نگاه سیستم زنان به نیروهای مذهبی ارتشی اختصاص دارد. از خلال خاطرات ذكر شده چنین برداشت می‌شود كه سیستم ارتش دوره شاه به شدت مخالف فعالیت نیروهای مذهبی بوده و بار‌ها تلاش كرده تا یا به روش‌های غیر مستقیم آن‌ها را از دیانت دور كند و اگر موفق نشد، با مأموریت‌های خارج از شهر، آن‌ها را از پایتخت دور كرده و گرفتار حواشی امر كند.

كتاب در ادامه به بازداشت شدن راوی به جرم به مخاطره انداختن امنیت ملی كشور و حكم ابد وی اختصاص دارد. راوی در این بخش به بیان و ویژگی‌های زندان‌های رژیم در آن زمان می‌پردازد كه در آن نیز می‌توان از باب تاریخی مطالب جالبی را خواند كه از جمله این موارد وضعیت سیستم زمانه و روش‌های بازجویی است. كتاب در فصل‌های بعدی به زندگی راوی پس از سال‌های انقلاب اختصاص دارد كه در این بخش خاطراتی از شهید صیاد شیرازی نیز روایت می‌شود.

در بخش مربوط به شهید صیاد شیرازی آمده: سال ۶۰ صیاد شیرازی فرماندهی عملیات منطقة شمال غرب را بر عهده داشت و پاكسازی مناطق كردستان و سنندج را از وجود گروه‌های مسلح ضد انقلاب انجام می‌داد. مرحوم ظهیرنژاد نیز ارتقای مقام گرفته و فرمانده نیروی زمینی شده بود. بنابراین لشكر ۶۴ فاقد فرمانده بود و آقای ذكیانی تنها برای مدت كوتاهی سرپرستی لشكر را بر عهده گرفت. صیاد شیرازی فرماندهی لشكر ۶۴ را به سرهنگ ذكیانی پیشنهاد كرد، اما ذكیانی به دلیل جوان بودن صیاد شیرازی، فرماندهی او را بر خود قبول نداشت و بر این باور بود كه صیاد توانایی لازم برای اشغال پست فرماندهی عملیات شمال غرب را ندارد، از این رو پیشنهاد صیاد شیرازی را رد كرد. به ناچار صیاد شیرازی ضمن فرماندهی شمال غرب، رأساً سرپرستی لشكر را تا تعیین فرمانده جدید بر عهده گرفت، من را نیز به معاونت خود در لشكر برگزید.

یكی از كارهای مهمی كه صیاد شیرازی در زمان فرماندهی عملیات شمال غرب انجام داد، تشكیل تیپ شهدا بود. تیپ مذكور را افراد داوطلبی شكل می‌دادند كه بسیار شجاع و جسور بودند و آمادگی انجام هرگونه عملیاتی را داشتند. حضور این افراد در صحنه‌های درگیری باعث بالا رفتن روحیه دیگر رزمندگان شده و نتایج بسیار مطلوبی به بار می‌آورد.

نزدیك به یك سال در این سمت در كنار دوستان بزرگواری همچون سیدحسام هاشمی و ناصر آراسته خدمت كردم تا این‌كه به دستور رهبر كبیر انقلاب، معاون پرسنلی (نیروی انسانی) ارتش عزل شد و صیاد شیرازی من را به جای او در این پست قرار داد.

عزل معاون قبلی از این روی صورت گرفت كه وی فردی تندخو بود و باعث بروز تنش در میان نیرو‌ها شده بود. خبر ناراحتی افراد ناراضی به اطلاع مرحوم امام رسیده بود و ایشان نیز صیاد شیرازی را در جلسه‌ای مخاطب قرار داده و جویای ماوقع شده بود. در آخر نیز دستور عزل این فرد را به فرماندهی نیروی زمینی داده بود.

صیاد شیرازی كه از خلق و خوی ملایم من آگاهی داشت، معاونتش را در حوزه پرسنلی بر عهده‌ام گذاشت. كار در حوزه پرسنلی فراز و فرود چندانی نداشت. رویه یك نواختی كه مدت نزدیك به ۱۹ ماه هر روز بی‌هیچ هیجانی تكرار می‌شد.»

 

قاب شیدایی

 

«قاب شیدایی» 

آلبوم «قاب شیدایی» شامل تصاویری است که سعید حاجی‌خانی از پشتیبانی مردم ابهر از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تا برخی صحنه‌های جنگ تحمیلی تهیه کرده است.

این مجموعه 154 قطعه عکس از دوران انقلاب اسلامی، دفاع مقدس تا عملیات مرصاد را شامل می‌شود.

حاجی‌خانی که خود از اهالی شهرستان ابهر استان زنجان است، بیشتر فعالیت‌های انقلابی و پشتیبانی مردم شهر خود از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در این کتاب به تصویر کشیده.

در بخش معرفی عکاس این کتاب آمده است: «پیشه عکاسی پدر، سعید را با دنیای عکس و عکاسی آشنا می‌کند. او ضمن تحصیل دوران ابتدایی در مدرسه «مصطفی زمانی» زمینه ذوقی خود را در کنار پدر محک می‌زند. اولین هدیه مادربزرگ «دوربین آگفای 126» از سفر زیارتی مشهد، انگیزه سعید را برای گرفتن عکس بیشتر می‌کند. تقارن نوجوانی سعید با وقایع انقلاب اسلامی موجب ورود او به متن این اتفاق بزرگ شد...»

این مجموعه عکس، علاوه بر تصاویر پشت صحنه نبرد، تصاویری هم از جبهه‌های هشت سال جنگ تحمیلی چون خوزستان، سوسنگرد، پاسگاه شرهانی عراق، جاده اهواز، ارایه کرده است. همچنین، عکس‌هایی هم  از استقبال مردم از رزمندگان در ابهر و تشییع پیکر شهیدان در قالب تصاویر مجموعه «قاب شیدایی» آمده است.

«قاب شیدایی» را انتشارات انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس با شمارگان دو‌هزار و 200 نسخه، 168 صفحه رنگی، دو زبانه، با صفحات گلاسه، در دو قطع خشتی بزرگ و کوچک و به بهای 360‌هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.

 

قاب شیدایی



شارژ سریع موبایل