پیکر مطهر شهداء، احیاءگر نفوس است
سعید رنجبریان، مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۹ و رییس فرهنگسرای مهر گفت: وقتی اجساد مطهر شهدا وارد شهرها میشود، مشاهده می کنیم که مردم اعم از پیر و جوان و حتی کسانی که کوچکترین خاطره ای از سال های دفاع مقدم ندارند، فوج - فوج میآیند و در واقع نیرویی ناخودآگاه آن ها را جذب می کند. وی با بیان اینکه نیروی خاصی در این مسیر و حرکت است، ادامه داد: حق تعالی در آیه شریفه «وَلا تَحسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلوا فی سَبیلِ اللَّهِ أَمواتًا بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ» می فرمایند که اینها زنده هستند، بنابراین وقتی اجساد مطهرشان به شهرها می آیند، اجساد مطهرشان نیز احیاگر نفوس هستند، نفوسی که زنگار دنیا را گرفتهاند، به قدری انرژی و نیرو و محبت به همراه دارند که همه را به خود جذب میکنند.رنجبریان ادامه داد: درباره شهدای غواص چه زیبا گفتهاند که غواصان دریای معرفت و سرمستی با دستهای بسته آمدند که ما غرق شدگان دنیای تاریکی و ظلمت را که گرفتار امواج منیتها و خودخواهی هستیم را به سمت ساحل روشنایی ببرند.
«کربلای ۴» شکست نبود، بلکه مقدمه پیروزی بود
دکتر جعفر یوسفی از غواصان جانباز عملیات کربلای ۴، در ادامه روایتگر بخشی از این عملیات شدند. این یادگار سالهای دفاع مقدس که با چشمانی گریان در صحنه حاضر شد و پاسخ گوی سوالات مجری برنامه شد، گفت: بعد از آمدن شهدای غواص، فضای خاصی به جامعه القاء شد و نمادهایی که درباره شهدای غواص به کار رفت، همه بیانگر واقعیت مظلومیت شهدای غواص بود.وی ادامه داد: واقعیت این است که شهدای غواض مظهر مظلومیت و پیوند اسارت و شهادت هستند. اینها اول اسیر شدند و بعد شهید شدند و این واقعا غم انگیز است.یوسفی درباره عملیات کربلای ۴ و شهدای دفاع مقدس، با تاکید بر اینکه این عملیات به مفهوم شکست رزمندگان اسلام نبود، گفت: عملیات کربلای ۴ را بعضا شکست یاد میکنند، در حالی که واقعیت امر اینگونه نیست و به فاصله کمی از آن عملیات کربلای ۵ انجام شد و باید گفت که عملیات کربلای ۴ و شهدای کربلای ۴، راهگشای عملیات کربلای ۵ بودند.
چون فاصله ای کمتر از یک ماه ما می بینیم که عملیات کربلای ۵ انجام می شود و تلفات سنگینی به دشمن وارد میشود.وی ادامه داد: صدام پس از عملیات کربلای ۴، اسم این عملیات را «حساد اکبر»، به مفهوم «دروی عظیم» انتخاب کرد و بعد از آن به شکرانه چیزی که به عنوان پیروزی از آن تلقی می کرد، به حج رفت. اما غافل از این که سرخوشی او طولی نکشید و دو هفته بعد از عملیات کربلای ۴، کربلای ۵ انجام با موفقیت و پیروزی انجام شد.روایتگر عملیات کربلای ۴ با بیان اینکه بیان خاطره های دفاع مقدس سخت است، درباره لزوم اهمیت دادن به شهدا، ایثارگران و خانواده هایشان گفت: جالب است که در تمام دنیا قدر مردگانشان در جبهه های نبرد را به نیکی میدانند و در تمام کشورها یادبودهای بسیار عظیمی از جنگ دارند، اما گاهی اوقات متاسفانه از طرفی برخی در کشورمان حتی اندک سهمیه و مزایای شهدا، ایثارگران و خانواده هایشان را بر نمی تابیم و آن را اضافه و زیادی می دانیم که امیدواریم اینگونه نباشد و قدر یادگارهای دفاع مقدسمان را بدانیم و مزایای مناسبی برای خانواده های شهدا که لایق آن هستند، قرار دهیم.
ظهر کربلای ۴، لیله القدر من بود
سعید حدادیان نیز گفت: این کتاب توسط یکی از دانشجویان با فضیلت، هنرمند، شاعر، نجیب، با وقار و انقلابی که تحصیل کرده دانشگاه امام صادق (ع) است، گردآوری شده است و چه بسیار شعرا و خدمتگزاران عرصه شعر و ادبیات دفاع مقدس که در دانشگاه امام صادق (ع) تعلیم و تربیت یافتهاند.حدادیان به حسن تقارن برگزاری این مراسم در شب شهادت امام صادق (ع) توسط یکی از دانشجویان دانشگاهی که به نام این امام بزرگوارمان مزین شده است، تاکید کرد و گفت: دانشگاه امام صادق (ع) در ۲ دهه اخیر، در زمینه ادبیات به ویژه ادبیات انقلابی بسیار پر دستاورد بوده است، بنابراین باید به دانشگاه امام صادق(ع) تبریک بگوییم که چنین دستاوردهایی دارد. حدادیان با اشاره به ویژگی های شعری میلاد عرفان پور، گردآورنده مجموعه شعر « رونمایی از کتاب ۱۷۵ اقیانوس» گفت: غالب اشعار میلاد عرفان پور، رباعی است و کلید واژه شناسایی او «تنهایی» به معنای «خلوت گرایی با خداست» که دنبال خود اصیلش می گردد.
وی در بخشی دیگر از صحبت های خود با بیان اینکه لیله القدر من ظهر کربلای ۴ بود و من در این روز زنده و متولد شدم، گفت: شهدای کربلای ۴، آیینه رجعت هستند و پیام آن ها این است که با دست بسته هم میشود، انقلاب و دین را یاری کرد.این مداح اهل بیت(ع) درباره رسانه ای شدن و مطرح شدن ۱۷۵ غواص شهید عملیات کربلای ۴ گفت: این دوره رسانه خوب کار کرد، اما برههای بود که بچه های تفحص زحمت می کشیدند و شهدا پیدا میشدند و به کشور آورده می شدند، اما هیچ دوربینی نمیآمد که پوشش رسانه ای دهد. تا اینکه مقام معظم رهبری در تشییع پیکر پاک شهدا شرکت کردند و رسانه ها متوجه غفلت خود شدند.
سعید حدادیان درباره ادبیات دفاع مقدس باید گفت که شعرای بزرگ ما، نظیر قیصر امین پور، همواره به دنبال فضای معرفت و خداشناسی و انقلاب و دفاع مقدس بوده اند و هرگز به دنبال عشق مجازی نبودند، این افراد، همواره به دنبال عرصه ای بودند که هرچه می دیدند حیران تر می شدند و آن هم حیران معنوی. لذا مقام معظم رهبری اخیرا فرمودند که حتی اگر ۵۰ سال هم ادبیات دفاع مقدس کار شود، کم است.
این مجموعه یک سند و اثر تاریخی قابل اعتنای حماسی است
میلاد عرفان پور، شاعر و گردآورنده مجموعه شعر ۱۷۵ اقیانوس گفت: اولین کتابی را که من در ۱۷ سالگی منتشر کردم، کتابی «دروازه دفاع مقدس» بود که تمام اشعار آن به شهدا تقدیم شده بود. شعرهای آن کتاب متاثر از شهدای غواص و روایت حماسه آفرینی این شهدا بود.عرفان پور در بخشی از صحبتهای خود به کتاب « ماسه یاسین» که شامل خاطرات حجت الاسلام انجبی نژاد از رزمندگان گردان یاسین که گردان غواص در کربلای ۴ بودند، اشاره کرد و گفت: این کتاب که از کتاب های پرفروش نشر سوره مهر است، درباره حماسه شهدای غواص تالیف شده و بسیار تاثیر گذارست و صبحت های بسیار دلنشینی در کتاب آمده است.
وی در باره سبک شاعری بعد از انقلاب گفت: ما در شعر بعد از انقلاب، جریان های مختلفی داشتیم که به صورت خودجوش اتفاق افتاده و شاعران به میدان آمده و شعر گفته اند، از دفاع مقدس که خود جریان شعری دفاع مقدس است، گرفته تا جریان های کوچکتری، از جمله جنگ ۳۳ روزه غزه و قحطی سومالی، بسیاری از جاهایی که شاعران باید حرف می زدند و از ارزش ها و آرمان ها دفاع می کردند، به میدان آمدند، از جمله زمانی که خبر این شهدا و خبر بازگشت، حماسه آفرین این شهدا منتشر شد، شاعران دست به کار شدند و هر روز بیت های نو و شعرهای تازه ای را در شبکه های مجازی می شنیدیم و می دیدیم، به همین دلیل به نظرم رسید که اگر مجموعه ای از بهترین شعرهایی که گفته شده است، به عنوان یک سند و اثر تاریخی و قابل اعتنا از حماسه این شاعران در راستای حماسه آن عزیزان قهرمان منتشر شود، خوب خواهد بود و اینکار را با همکاری و مساعدت مدیران انتشارات شهرستان ادب و سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس منتشر کردیم.