حیدرپور و فعالیتهای او چنان در تاریخ دفاع مقدس دهان به دهان گشته است که مقام معظم رهبری نیز در دیدار خود در مهرماه سال 90 با مردم گیلانغرب درباره او عنوان داشتند: «در شهر شما بانویی مسلمان و شجاع در مقام دفاع توانست سرباز دشمن را اسیر کند و نیروی مهاجم را به خاک و خون بنشاند. این را نگه دارید برای خودتان و حفظ کنید.»
این کتاب به تازگی توسط مهنار فتاحی تدوین و توسط انتشارات سوره مهر در دست انتشار قرار گرفته است. به همین بهانه همراه می شویم با مهناز فتاحی، نویسنده دفاع مقدسی کشورمان؛تدوین کننده ی این کتاب:
باید اشارهای داشته باشم به تندیسی که از این بانو در کرمانشاه نصب است، من هر گاه این تندیس را میدیدم، دوست داشتم با خصوصیات این زن مبارز بیشتر آشنا شوم و بالاخره با تلاش فراوان توانستم وی را در روستای گورسفید از نزدیک ملاقات کنم.
ولی انگیزه اصلیم در ثبت خاطرات این بانو بر میگردد به سفر مقام معظم رهبری به گیلانغرب، ایشان در این سفر تاکید کردند، باید خاطرات این بانو ثبت شود، از این رو، فرمایش مقام معظم رهبری باعث دلگرمی در من شد و تصمیم قاطع گرفتم، هرطور شده با تمام مشقات و سختی های این کار را به سرانجام برسانم.
ابهت، جذبه و غیرتی که در وجود این زن بود نیز از دیگر دلایلی شد، تا برای نگارش این کتاب گام بر دارم، اگر چه وی در یک روستایی زندگی میکرد که برای رسیدن به آنجا باید حدود 4 ساعت زمان صرف میکردم و همین موضوع مشکلات زیادی را برای من در بر داشت، ولی به لطف خدا و با حمایت دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری و مرتضی سرهنگی مدیر این دفتر کار را شروع کردم و با تمام سختیها آن را پیش بردم.
فرنگیس به عنوان یک زن کرد و نماینده زنان کرد منطقه است و خود، شاهد هشت سال مقاومت بوده و در درگیریها حضور داشته و کارهای شاخصی انجام داده است، ولی همچنان مهجور و گمنام مانده است. همین موضوعات سبب شد تا با نگارش خاطرات این زن در قالب کتاب، دینی را به وی ادا کرده باشم.
این کتاب تمامی خاطرات کودکی تا بزرگسالی فرنگیس حیدرپور را تا سال 90 در بر گرفته است.در این کتاب رنجها مظلومیتها و شجاعتهای مردم گیلانغرب را بیشتر میشناسیم؛ اینکه چطور این مردم توانستند با تمامی مشکلات مقاومت و از کشورشان دفاع کنند. به طور کلی میتوانم بگویم ناگفتههای در این کتاب وجود دارد که در هیچ کتاب دیگری گفته نشده است. این کتاب یک نمای روشن از فرهنگ و پیشینه منطقه به خواننده ارائه میدهد.
این کتاب میتواند با مخاطب نو و نسل های جدید ارتباط برقرار کند. زیرا در این کتاب خاطرات دوران کودکی فرنگیس بسیار ساده و صمیمی بیان شده و این صمیمیت در مقدمه کتاب مشهود است. من در نگارش این کتاب سعی کردم در بخش کودکی فرنگیس، خاطرات را به زبان کودکی بنویسم و مخاطب را در نظر بگیرم حتی در بخشهای جوانی هم به همین شکل پیش رفتهام و همواره سعی داشتم با نثری بنویسم که برای مخاطب و نسل جدید جذابیت داشته باشد.
نگارش کتاب فرنگیس برای من فقط یک نگارش خاطره صفر نبود، این کار برای من یک کار پژوهشی بود. زیرا من سعی کردم با تمام کسانی که فرنگیس به آنها اشاره و درباره آنها صحبت کرده بود هم مصاحبه انجام دهم. و از نزدیک با آن ها در ارتباط باشم و تمام ماجرا را هم از نگاه دیگران ببینم. به نظرم این از نگاه قوت این کتاب به حساب میآید. من در این کتاب یک کار تحقیقاتی و میدانی بزرگ انجام دادم به گونهای که اگر با فرنگیس یک ساعت مصاحبه داشتم سه ساعت با مردم محلی صحبت میکردم، و تمام تلاشم را برای معرفی فرهنگ منطقه و مردم به کار گرفتم، که این تجربیات و شناخت مردم و رشادتهای این زن میتواند بر روی نسلهای آینده تاثیرات مثبت و مفیدی از جمله مقاومت، شجاعت، ایثار و فداکاری ایجاد کند.
این اثر شامل زندگینامه مبارزاتی حیدرپور است و علاوه بر بیان خاطرات یک زن، تاریخ جنگ را نیز بیان میکند که جنگ از چه زمانی به صورت غیررسمی از قصر شیرین و گیلانغرب آغاز شد.
پایان خاطرات فرنگیس به عملیات مرصاد و پس از آن به دیدار با رهبری بازمیگردد. در این اثر مقاومت مردم این منطقه به ویژه بانوان بیان میشود و از همه مهمتر، خاطرات فرنگیس که یک سرباز عراقی را کشته و سرباز دیگری را اسیر کرده، همچنین رنجهایی را کشیده و مقاومتهایی که با اطرافیانش انجام داده است، در این کتاب تصویر کردهام.