این کتاب مجموعه مقالاتی درباره فرهنگ و سنن اسلامی ایرانی است.
اسماعیل بنی اردلان درباره این اثر گفت: کتاب «مجال آه» که به بررسی و واکاوی سنت و ارزشهای نهفته در آن میپردازد، در راستای مقابله با غفلتهایی است که در دو سده اخیر روی داده است. مقالات این کتاب شامل حکایت پردازی و قصه گویی در ادبیات ایران، طنز و خنده در سنت و معانی آن، نمایش ایرانی و پیشنهادهایی درباره آن، اخلاق ایرانی، سنت نقد در تمدن ما و تفاوت بین دعا و نیایش و همچنین بررسی نور در سنت و معماری ایرانی تا زمان ملاصدرا است.
بنی اردلان در مقدمه کتاب خود مینگارد: ده گفتاری که برای این دفتر دستچین کردهام دلسپردگی عاشقانه مرا به حوزه تمدن ایرانی، بهخصوص تمدن اسلامی، نشان میدهد. این ده گفتار اندکی از دغدغههای مرا نسبت به مقولههای خرد و هنر و مهر مینمایـند؛ سهگانهای که درواقع پدیدهای یگانهاند و از منشأ یگانه وحدت و وحدانیت میآیند. ده گفتار این دفتر، به لحاظ تنوّع موضوعی و تفاوت هدفی که دنبال میکنند، در دو بخش آمدهاند. در بخش 1، با موارد و موضوعهایی روبهرو میشوید که درباره فرهنگ ایرانیـاسلامی از دیدگاه معرفتشناختی است. بخش 2 به طرح مباحث یا پیشنهادهایی اختصاص یافته است که، بهزعم طرحکننده این مباحث و پیشنهادها، به تأمل و توجه یا بازنگری نیاز دارند.
کتاب «مجال آه» که به بررسی و واکاوی سنت و ارزشهای نهفته در آن میپردازد، در راستای مقابله با غفلتهایی است که در دو سده اخیر روی داده است.
از جمله این مقالات میتوان به مصاحبت نور با نور، نقد در سنت ایرانی، اهمیت سیر آفاقی در تمدن اسلامی، دعا، نیایش و نیاز، داستانسرایی ایرانی اشاره کرد.
پیش تر، از این نویسنده کتاب «معرفت شناسی آثار صناعی» از سوی این مجموعه به چاپ رسیده که مورد تقدیر و استقبال قرار گرفته بود.
کتاب «مجال آه» در 2500 نسخه به قیمت 7000 تومان به همت سوی پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به همکاری انتشارات سوره مهر چاپ و روانه بازار شده است.