سعیده حقیق دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۰

جاروبرقی یکی از مهم ترین و ضروری ترین لوازمی است که در خانه همه ما پیدا می شود و نقش اصلی اش هم نظافت و پاک کردن سطوح مختلف خانه از گردوغبار و آلودگی هاست. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین جاروبرقی دنیا را که می توانست تکه های زباله را بمکد، در ۸ ژوئن سال ۱۸۶۹، «ایوس مک گافی» اختراع کرد...

▪ قدرت جاروبرقی

قدرت جاروبرقی که با نشان «وات» روی آن نوشته شده است، توان جاروبرقی در مکش زباله ها را به شما نشان می دهد. یعنی هر چقدر «وات» این وسیله بالاتر باشد، قدرت مکش آن هم بیشتر می شود. در حال حاضر، جاروبرقی هایی با قدرت ۱۵۰۰ تا ۲۲۰۰ وات در بازار وجود دارند. البته شاید برخی از فروشگاه ها، جاروبرقی های ۱۰۰۰ تا ۱۳۰۰ واتی هم داشته باشند که این نوع از جاروها با توجه به قدرت کم و سروصدای زیادشان، دیگر طرفدار چندانی ندارند.

بد نیست بدانید که خوشبختانه، نمونه های جدیدی از جاروبرقی به بازار آمده اند که یک دکمه جداگانه روی آنها نصب شده است و شما می توانید با بالا و پایین کردن آن، توان مکش جاروبرقی را بدون اینکه صدای آن کم و زیاد شود، از ۱۳۰۰ تا ۲۲۰۰ وات تغییر بدهید. با این مزیت برای تمیز کردن فرش ها و مکان های آلوده تر از قدرت بیشتر و برای نظافت سنگ و سرامیک یا پارکت خانه، از قدرت کمتری استفاده می کنید.

 

جاروبرقی یا جارو شارژی؟

▪ صدای گوشخراش

گاهی صدای جاروبرقی آنقدر آزاردهنده است که همسر یا فرزندتان از شما درخواست می کند در نبود آنها خانه را جارو کنید! اما تکلیف خودتان چیست؟ بهترین کار، پیشگیری از بروز چنین مشکلی است. یعنی جاروبرقی هایی با توان بالا بخرید. البته بعضی وقت ها، جاروبرقی های پرتوان و با نام و نشان معتبر هم سر و صدای زیادی دارند بنابراین بد نیست هنگام خرید از فروشنده بخواهید جارو را برایتان روشن کند تا شما ببینید تحمل شنیدن صدایش را دارید یا نه؟ اگر هم دیگر کار از کار گذشته و جاروبرقی را خریده اید، می توانید برای حفظ آرامش روانی خود، هنگام جارو، گوشتان را با یک پنبه بپوشانید تا کمتر اذیت بشوید!

▪ جنس جاروبرقی

بهتر است جنس لوله های جاروبرقی، فلزی باشند تا در اثر افتادن یا برخورد با در و دیوار، نشکنند و زود از بین نروند. لوله های پلاستیکی، با کوچک ترین سرما و گرمایی ترک می خورند و همین ترک می تواند منبع تجمع انواع و اقسام ریزگردها و آلودگی های منزل باشد و از طریق تماس پوستی با دستتان باعث ایجاد حساسیت و حتی بیماری در بدن شما شود. هنگام خرید، حواستان به لوله خرطومی جاروبرقی هم باشد. لوله خرطومی باید کاملا نرم و انعطاف پذیر باشد و با هر چرخشی امکان شکستن یا ترک خوردن آن پیش نیاید.

 

جاروبرقی یا جارو شارژی؟

 

پاکت جاروبرقی یکبار مصرف باشد:
پاکت جاروبرقی ها هم که معمولا ۲ نوع هستند؛ پارچه ای و کاغذی. نظر تمام متخصصان آسم و آلرژی این است که برای پیشگیری از ورود گرد و خاک به گلویتان و ابتلا به حساسیت های احتمالی تنفسی یا حتی پوستی، از پاکت های جاروبرقی کاغذی یکبار مصرف استفاده کنید و دور پاکت های پارچه ای را خط بکشید.

▪ مصرف انرژی جاروبرقی:

اگر شما هم دوستدار محیط زیست و حافظ منابع ملی مانند انرژی برق هستید، هنگام خرید جاروبرقی، به برچسب میزان مصرف انرژی آن دقت کنید و ببینید که فلش مصرف انرژی، روی کدام حرف قرار گرفته است. تمامی برچسب های مصرف انرژی، از حرف A تا G، تقسیم بندی شده اند و هر چقدر فلش میزان مصرف به حرف A نزدیک تر باشد، یعنی مصرف برق آن کالا کمتر و بازدهی اش بیشتر است و هرچقدر که این فلش به سمت حرف G برود، یعنی با روشن کردن آن کالای برقی، برق بیشتری را مصرف می کنید و بازدهی کمتری را هم از آن می بینید.

جارو شارژی را با دقت انتخاب کنید

با ورود جارو شارژی ها به بازار ایران اکثر افراد به این نتیجه رسیدند که این وسیله کار راه انداز و به دردبخور است اما اگر شما قصد دارید یک جارو شارژی انتخاب کنید مراقب باشید. کاربرد و کیفیت این وسیله را نمی توانید به راحتی از روی ظاهر تشخیص دهید.
اگر به حرف فروشندگان گوش کنید هم احتمالا یکی از گرانترین های بازار را به شما معرفی می کنند اما راهنمای زیر می تواند کمک زیادی به شما کند. چرا که تمام نکاتی را که باید زمان خرید جاروشارژی به آنها دقت کنید تا خریدتان مطمئن تر و به صرفه تر باشد برایتان مشخص شده است.

 

جاروبرقی یا جارو شارژی؟


۱- مدل های دستی انتخاب کنیم یا پارویی؟

مدل های دستی، بدنه بسیار سبکی دارند و به راحتی می توانید آنها را جابجا کنید. از طرفی استفاده بیشتر و آسانتری دارند و فضای کمتری را هم اشغال می کنند. در حالی که مدل های پارویی جارو شارژی مثل بخارشوی ها و جاروبرقی های پارویی تنها قابلیت استفاده برای کف را دارند.
از آن مهمتر امکان استفاده از مدل های پارویی برای سطح باریک، کنج دیوارها و مناطقی که دسترسی دشواری دارند وجود ندارد. اگر می خواهید پولتان را بابت خرید وسیله ای خرج کنید که استفاده های مختلفی داشته باشد، مدل های دستی بهترین انتخاب خواهد بود. 

 

جاروبرقی یا جارو شارژی؟

2- چه توانی مناسب است؟

معمولا مدل های جارو شارژی باتری های ۱۲ ولتی دارند که در زمان بسیار کمی حدود ۱۵ دقیقه پارژ می شود اما حتی با وجود شارژ کامل باتری حداکثر می توانید برای ۱۰ دقیقه مداوم از جارو استفاده کنید. برای راحتی بیشتر و امکان استفاده از جارو شارژی در اتومبیل می توانید سراغ مدل هایی بروید که شارژ فندکی مخصوص ماشین داشته باشند.

۳- جارو تک منظوره بخریم یا دومنظوره؟

اگر برای استفاده در منزل دنبال جارویی هستید که دم دست باشد و کار راه انداز، بهتر است مدل های دومنظوره را انتخاب کنید که قابلیت مکش آب و خاک را دارند. این مدل ها قیمت بسیار بالاتری نسبت به جاروهای تک منظوره دارند اما اگر جارو را برای نظافت اتومبیل می خواهید، مدل های تک منظوره کاربرد بیشتری برایتان خواهند داشت.جارو شارژی پایین یکی از مدل های دو منظوره مولینکس است.

 

جاروبرقی یا جارو شارژی؟

 

4- ساخت بدنه چطور باشد؟

تقریبا بدنه تمام مدل های جارو شارژی از جنس پلاستیک فشرده است که وزن کمتری دارد و دست را خسته نمی کند اما از طرفی این بدنه ها آسیب پذیر هستند و باید مراقب باشید بدنه شان ضربه نخورد. به علاوه مخزن باید طوری طراحی شده باشد که قابلیت جداسازی، تخلیه و سر هم کردن آسانی داشته باشد.

نکته مهم: سبکی در انتخاب جارو شارژی دستی بسیار مهم تر از قدرت مکش است. جارو شارژی های دستی مولینکس از سبک ترین مدل های موجود در بازار هستند.

 

جاروبرقی یا جارو شارژی؟

5- به چه قیمتی بخریم؟

مدل های مختلف جارو شارژی را می توانید از 100 تا 300 هزار تومان خریداری کنید. هر چند مدل های وارداتی گران تر با قیمت بیش از ۵۰۰ هزار تومان هم در بازار وجود دارد. بیشترین تعداد و بهترین مدل ها در دسته قیمت ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان قرار می گیرند. مدل های کمتر از این قیمت معمولا از برندهای تقلبی یا متفرقه هستند که یا کیفیت پایینی دارند یا گارانتی ندارند.



شارژ سریع موبایل