امین شجاعی جمعه ۲۴ مهر ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۰

برای همه افراد در هر سن و شغلی که باشند، حافظه قوی یک امر ضروری و غیر قابل انکار است. نام، تاریخ، شماره تماس و بسیاری از اطلاعات دیگری که نیاز دارید هر لحظه به خاطر سپرده یا بیاد بیاورید، آن هم در شرایط کنونی که در طول روز باید خیلی چیزها به خاطر سپرده شود.

اگر کمبود حافظه دارید یا به دلیل افزایش سن قدرت حافظه شما کاهش پیدا کرده، نگران نباشید، با این مواد غذایی می توانید باعث تقویت حافظه شوید.

 

ماهی

ماهی های روغنی به ویژه آن هایی که شامل مقدار زیادی DHA، نوعی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، توصیه خوبی برای تقویت حافظه است. DHA برای سلامت و محافظت سلول های مغز ضروری است. تعدادی از بهترین ماهی هایی که منبع DHA هستند شامل ماهی آزاد (Salmon)، ماهی خال مخالی (mackerel)، ماهی ساردین، ماهی کاد (cod)، ماهی تون (tuna) و شاه ماهی است.

 

گردو

گردو به دلیل اسید  ALAامگا ۳ باعث افزایش ظرفیت مغز برای ذخیره اطلاعات می شود. گردو همچنین شامل ویتامین E است. ویتامین E بعنوان سپری برای سلول های مغز در برای رادیکال های آزاد عمل می کند.

پژوهشگران دانشگاه پزشکی شیکاگو با بررسی عادت غذایی ۶۰۰۰ نفر دریافتند که آن دسته از افرادی که دچار مشکلات فراموشی و نظایر آن نیستند، در عادت غذایی خود غذاهای سرشار از ویتامین E  گنجانده‌اند. این ویتامین رادیکال‌های آزاد را که می‌توانند به سلول‌های مغز آسیب بزنند، مهار می‌کند.

 

بادام

بادام همانند گردو اسید ALA برای مغز به ارمغان می آورد. همچنین دارای ویتامین E برای مقابله با رادیکال های آزاد و ویتامین B6 برای عملکرد کامل سیستم عصبی می باشد.

 

دانه کدو تنبل و بذر کتان

هرچند دانه های کدو تنبل و کتان کوچک هستند، اما سرشار از ALA هستند. ALA نوع دیگری از اسید چرب امگا ۳ می باشد که برای سلامت و قدرت مغز حیاتی است. این دانه ها همچنین دارای روی (زینک) هستند که باعث تقویت حافظه می شود.

 

آووکادو

از خواص آووکادو هر چه بگوییم کم گفته ایم! روغن های چرب موجود در میوه آووکادو باعث هوشیاری انسان و جلوگیری از آسیب دیدگی سلول های مغز می شود. همچنین برای گردش خون و افزایش انتقال اکسیژن و مواد مغذی به مغز ضروری است.

 

۱۳ غذای مفید برای تقویت حافظه

 

زغال اخته

بخاطر آنتی اکسیدان زیاد در زغال اخته هیچ جای تعجب نیست که چرا این میوه فوق العاده برای مغز مفید است. گفته می شود زغال اخته به تقویت مهارت های تصمیم گیری، توانایی ریاضی، درک و منطق و در نهایت ارتقای قدرت حافظه  کمک می کند.

 

شکلات تلخ

آنتی اکسیدان موجود در شکلات تلخ باعث خنثی سازی رادیکال های آزاد می شود و سلول های مغزی را از آسیب دور نگه میدارد.

رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی با پوسته الکترونی ناقص هستند که در همه جا، هوایی که تنفس می‌کنیم، در موادی که در اطراف ما هستند و در داخل بدن ما وجود دارند و می‌توانند با تخریب سلول‌های بدن و انتشار مواد سمی به بافت‌های اطراف خود خسارات جبران ناپذیری به بدن وارد می‌کنند.

 

پیاز

اگر می خواهید حافظه ایی آنچنان قوی داشته باشید که دیگران را شگفت زده کند، حتما" مقدار کافی پیاز در رژیم غذایی خود بگنجانید. آنتوسیانین و کورستین دو نوع آنتی اکسیدان موجود در پیاز هستند که به عنوان سپری برای سلول های مغزی در برابر آسیب عمل می کنند.

 

سیب

سیب همانند پیاز شامل آنتی اکسیدان کورستین است که وظیفه آن محافظت از مغز است. این آنتی اکسیدان قوی برای افرادی که علائم آلزایمر زود هنگام دارند مفید است.

 

چغندر

چغندر سرشار از آهن است که هموگلوبین کافی برای خون بدن فراهم می آورد. هموگلوبین موجب اکسیژن رسانی به سلول های مغزی می شود.

 

عسل

عسل به دلیل دارا بودن مقدار زیاد انرژی باعث عملکرد بهتر مغز در طول زمان می شود. همچنین عسل شامل آنتی اکسیدان های لازم برای جلوگیری از آسیب دیدگی سلول های مغز در مقابل رادیکال های آزاد می باشد.

 

رزماری

به دلیل ترکیب شناخته شده ایی به نام اسید کارنوسیک در رزماری، این گیاه مغز را در مقابل بیماری های تخریب کننده مانند آلزایمر محافظت می کند. گفته شده بوی معطر این گیاه  برای تقویت حافظه کافی است.

 

آب

آب دارای ویژگی های تقویت بخشی است. به تمرکز و یادگیری بهتر کمک می کند. همچنین باعث بیرون ریختن سم هایی می شود که باعث تیرگی مغز می شوند.



شارژ سریع موبایل