این بار قصد داریم تا شما را با یکی از بهترینها برای تقویت معده آشنا کنیم، شاید این آشنایی چیز تازهای نباشد ولی بد نسیت تا انتهای مطلب با ما همراه باشید. سیرابی و شیردان یکی از غذاهای قدیمی است که نه تنها در کشور عزیزمان ایران دارای پیشینهای درخشان و طولانی است بلکه در بسیاری از کشورهای جهان نیز مورد توجه علاقهمندان به این ماده غذایی است.
سیرابی و شیردان جزء امعا و احشای درون شکم علفخواران (نشخوارکنندگان) است. معمولاً سیرابی را پس از ذبح حیوان از بدنش خارج میکنند که دارای آخرین محتویات معده است که دارای بوی نامطبوع و ناخوشایند است که جهت مصرف با برش دادن و خارج نمودن محتویات و به طور کامل شستشو کردن آن اقدام به پخت این ماده غذایی میکنند.
عضلات صاف و لانه زنبوری که در سیرابی و شیردان وجود دارد، از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و از نظر پروتئین و چربی با گوشت گاو و گوسفند بسیار متفاوت است که بر خلاف کلهوپاچه باعث افزایش کلسترول نمیشود، البته کالری آن نسبت به گوشت قرمز کمتر بوده ولی پروتئین آن مشابه گوشت قرمز، مرغ و ماهی است.
خواص درمانی سیرابی
درمان کم خونی
مفید در رشد و تقویت کودکان
تقویت و کمک به تولید اسپرم سالم
بهترین برای تقویت معده و روده
کمک در درمان بیماریهای عصبی و افسردگی
مفید برای افراد مبتلا به بیماری ام اس MS
درمان زخم معده و اثنی عشر
تقویت و درمان ریزش مو
تقویت سیستم ایمنی بدن
ضد سرطان
روش مصرف سیرابی
معمولا سیرابی را پاک کرده و میفروشند؛ ولی کافی نیست و باید در منزل بدقت تمیز کرد؛ حتی در صورت امکان با استفاده از فرچه پلاستیکی که باعث از بین رفتن پرز سیرابی نشود کاملاً شستشو کرده سپس آنرا با استفاده از قیچی آشپزخانه به قطعات کوچکی برش میزنیم، مقداری آب بهحدی که روی آنرا بگیرد روی سیرابی میریزیم روی حرارت قرار داده و میگذاریم جوش بیاید، کف آنرا میگیریم یکی دو عدد پیاز خرد کرده و یکی دو حبه سیر و مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و درب آن را میبندیم و با حرارت ملایم میگذاریم تا کاملا بپزد و آب آن بهخوردش برود. بهتر است برای پخت سیرابی از ظرف مسی و نه از دیگ زودپز استفاده کنید که زمانی حدود 4 تا 5 ساعت وقت برای پختن آن لازم است. وقتی سیرابی کاملا پخته شد کمی نمک به آن میزنیم. نوش جان!
نکات مهم
با توجه به اینکه میتوان هنگام آشپزی از انواع مواد غذایی استفاده کرد و همچنین تنوع در استفاده از مواد تاثیر بسیاری در طعم غذای بدست آمده دارد ما یکی از روشهای متداول تهیه سیرابی را عنوان کردیم که امید است مورد توجه قرار گیرد و همچنین میتوان با توجه به علاقه به مواد غذایی و ادویههای مختلف تنوع ایجاد کرد و از این غذای شفابخش لذت بیشتری برد.
معمولاً مصرف این ماده غذایی با اهمیت در هفته 2 مرتبه توصیه میشود.
هنگام خرید سیرابی باید به نکاتی توجه داشت :
1- نداشتن بوی تعفن
2- فصلی که در آن قرار دارید و قصد خرید سیرابی دارید.
در صورتی که در فصل زمستان و ابتدای بهار اقدام به خرید سیرابی میکنید معمولاً به تغذیه دام از خوراک خشک سیرابی تیره رنگ خواهد بود و در فصل تابستان و پاییز به دلیل تغذیه دام از علوغه تازه رنگ سیرابی روشن خواهد بود.