آیــا میدانیــد ماشــین لباسشویی به این دلیل که یک دستگاه تمیزکننده است، لزوما تمیز و بدون آلودگی نیست و حتی چون آب در بخشهای مختلف آن جریان دارد و رطوبت ایجاد میکند، فضای مناسبی برای رشد میکروب و باکتری است.
لباسهایی که از ماشین لباسشویی بیرون آورده میشوند، شاید فاقد لک و کثیفی باشند ولی صددرصد تمیز نیستند. برای داشتن لباسهایی کاملا تمیز باید ماشین لباسشویی خود را هم هر چند وقت یک بار تمیز کنید. تعداد دفعات این کار در طول یک ماه بستگی به میزان استفاده شما دارد.
اگر از ماشین لباسشویی خود برای شستن لباس نوزاد استفاده میکنید، مراحل شستوشوی ماشین لباسشویی را ترجیحا هر هفته انجام دهید. روش حمامکردن ماشین لباسشویی به شرح زیر است:
از محفظه مواد شوینده ماشین لباسشویی شروع کنید. انتهای این محفظه بعد از مدتی جرم میگیرد و لایهای شبیه جلبک در دیوارههای آن تشکیل میشود. به همین دلیل در اغلب ماشین لباسشوییها این محفظه قابل درآوردن است. برای شستن محفظه و جداکردن جرمها از مسواک و یک شوینده معمولی مثل پودر لباسشویی دستی استفاده کنید.
در پایین ماشین لباسشویی، محفظه فیلتر قرار دارد که یکی از فضاهای آلوده ماشین لباسشویی محسوب میشود.
فیلتر را خارج و با همان مسواک و شوینده بشویید. محفظه قرار گرفتن فیلتر را فراموش نکنید. در اطراف محفظه ورودی اغلب ماشین لباسشوییها یک نوار لاستیکی وجود دارد که ترجیحا بعد از هر بار استفاده آن را با اسکاچ کفی تمیز و با یک حوله مخصوص این کار کاملا خشک کنید.
بسیاری از مواقع آب چرکی در فضای میان نوارهای لاستیکی باقی میماند و تخلیه نمیشود که نادیدهگرفتن آن موجب ایجاد بوی بد در ماشین لباسشویی میشود. ترجیحا از ایجاد این بو خودداری کنید چون برطرفکردن آن کار آسانی نیست.
محفظه اصلی ماشین لباسشویی در ظاهر کاملا کملا تمیز است اما توجه کنید این محفظه سوراخهای بسیاری دارد که محل مناسبی برای ایجاد جرم و آلودگی است.
برای تمیزکردن این محفظه هر ماه یک دور ماشین لباسشویی را خالی روشن کنید. برای تمیزی بیشتر بلور سودا یا یک قرص ماشین ظرفشویی داخل آن بیندازید و ماشین را روشن کنید.
حواستان باشد که دمای آب برای این کار حتما 60 درجه باشد که قدرت تمیزی بالایی دارد.
آخرین نکته هم اینکه برای جلوگیری از ایجاد بوی بد در ماشین لباسشویی بعد از هر بار استفاده در ماشین را برای چند ساعت باز بگذارید تا تبادل هوا صورت گیرد و کاملا خشک شود.
سعی کنید به جای مایعهای شوینده از پودر شستوشو استفاده کنید چون مایع شستوشو در محفظهها باقی میماند و از بین نمیرود.
پیشنـهاد
در میان شویندههای خارجی 2محصولی متفاوت وجود دارد که برای حل رنگ گرفتگی لباسها به شما کمک میکند؛ یکی محلول رنگبری مخصوص لباسهایی که در ماشین لباسشویی رنگ شدهاند.
لباسهای رنگ گرفته را بعد از خیساندن در سودا، همراه با این محلول در ماشین لباسشویی بیندازید.
یک دستمال هم وجود دارد که از وقوع این مشکل جلوگیری میکند.
کافی است یک ورقه از این دستمال را همراه با لباسهای رنگی داخل ماشین لباسشویی بیندازید، کارگاه رنگرزی خانگی تعطیل میشود.
مشابه ایرانی این محصولات هنوز تولید نشده و میتوانید نمونههای خارجی آنها را از سوپرماركت، فروشگاههای شهروند و هایپر استار خریداری کنید.
نحوه تمیز کردن محل تخلیه آب
با آب و صابون و یک مسواک کهنه داخل محل تخلیه و پوشش روی آن را تمیز کنید.
محل تخلیه آب را با آب تمیز بشویید و درپوش را به جای خود بازگردانید.
نیم پیمانه نمک، یک پیمانه جوش شیرین و دو پیمانه سرکه را در محل تخلیه آب بریزید. این محلول حباب می سازد و شلنگ تخلیه و توری آن را نیز تمیز می کند.
تا زمانی که محلول سرکه و جوش شیرین حباب می سازد صبر کنید؛ سپس یک فنجان سفیدکننده در ماشین ظرفشویی بریزید و قفسه ظروف را نیز سر جای خود بگذارید و ماشین ظرفشویی را روشن کنید تا یک دور کامل بدون اینکه ظرفی در ماشین باشد کل ماشین شسته شود.
توجه کنید این کار را باید هر شش ماه یک بار انجام دهید.