کار کردن خانم ها در بیرون از منزل برخی از مشکلات را به همراه دارد اما کار اداری خانم ها مزایایی را هم برای زندگی مشترک و آینده خانواده دارد. کارکردن و حضور نداشتن خانم ها در خانه، منشأ بسیاری از اختلاف های همسران امروزی است.
دو عامل مهم و تعیین کننده زندگی عصر نوین، یکی فراهم شدن امکان تحصیل و دیگری دشواری های اقتصادی است که موجب شده خانم ها دوش به دوش آقایون در خارج از خانه کار کنند. انگیزه اولیه بسیاری از خانم ها برای اشتغال بیرون از خانه فقط مادی نیست.
بیشتر خانم ها به این دلیل تمایل دارند کار کنند که از این راه «رضایت خاطر» به دست می آورند، زیرا بیکاری، بطالت و افسردگی می آورد. این روزها زندگی ماشینی امکاناتی برای خانم ها فراهم کرده تا کارهای خانه را در کمترین زمان ممکن به انجام برسانند؛ برای همین وقت اضافی فراوانی دارند که می توانند در آن زمان برای جامعه خود مفید واقع شوند. از طرفی، بیشتر خانم هایی که به دلیل «تمکین» از همسرشان، از کار بیرون از خانه چشم پوشی می کنند، بعدها احساس می کنند به آن ها ظلم شده و با تاسف می گویند: «اگر کار می کردم آزادی عمل بیشتری داشتم!»
کارکردن و حضور نداشتن خانم ها در خانه، منشأ بسیاری از اختلاف های همسران امروزی است. زنان امروز با زنان دیروز که فقط همراه شوهرانشان به کار کشاورزی و دامداری می پرداختند، فرق دارند. عصر فناوری جدید همه چیز را در هم ریخته و نوع کارها هم عوض شده است.
معایب اشتغال زن در بیرون از خانه
- اشتغال زن در بیرون از منزل مسلما وقت و انرژی بسیاری را از وی می گیرد و لذا طبیعی است كه چنین زمانی با خستگی روانی و جسمی بیشتری(نسبت به زن خانه دار)در منزل حضور یافته و آن انرژی را كه باید صرف همسر و فرزندانش كند را نمی تواند بگذارد.
- یكی از مسایلی كه باعث مراوده و گفتگوی بیشتر زن و مرد با یكدیگر می شود، مسایل اقتصادی و مالی است. این در حالیست كه در زنان شاغل به علت استقلال مالی، میزان گفتگو پیرامون این مسایل بسیار كاهش یافته و لذا می تواند باعث ایجاد گسل عاطفی میان زن و مرد گردد.
- زنان شاغل علاوه بر كار خارج از خانه ناچارند عمده ترین كارهای داخل خانه را هم به تنهایی به دوش بكشند. در حالیكه اكثریت مردان یا مهارتهای مربوط به خانه داری را نیاموخته اند و یا همكاری لازم را با همسری كه پا به پای آنها در بیرون از منزل مشغول به كار است ندارند. این مساله از یك طرف باعث خستگی بیش از حد زن می شود كه نتیجه آن كاهش توجه و رسیدگی به همسر و فرزندان می شود و از طرف دیگر می تواند موجبات اختلاف میان زن و مرد را پدید آورد.
- و در نهایت آخرین و و مهمترین عیبی كه اشتغال زن در بیرون از خانه دارد، مشكل نگهداری و تربیت فرزند(یا فرزندان)است. در بسیاری از موارد كار مادر و بچه داری در تضاد یكدیگر قرار می گیرد. برای مثال با توجه به تعهدات مادر در محل كار و مسئولیتهایی كه وی بر عهده دارد همیشه این نگرانی را دارد كه می تواند وقت برای فرزندش بگذارد و با او حرف بزند؟ می تواند در امر تربیت وی نقش اصلی و اساسی را داشته باشد؟ و ....
طبعاً تحمل مسؤولیتها و دغدغههای كار بیرون از خانه، بسیار سخت است؛ چه بسا كه وقتی مرارتها و مشقتهای داخل خانه نیز به آن افزوده گردد؛ زن در طول زمان به بیماریهای مزمن دچار خواهد شد- اگر كار زن همراه با اختلاط با مردان باشد، زن به مرور زمان ویژگیهای زنانه خود را از دست خواهد داد.
مزایای اشتغال زن در بیرون از خانه
- اشتغال در بیرون از منزل به زنان كمك می كند تا از تخصص و تحصیلات خود بهره ببرد كه این مساله در امنیت روانی و احساس كارآمدی شان بسیار موثر است.
- این دسته از زنان، با كار كردن در بیرون از منزل، باری از مشكلات اقتصادی را از دوش همسر برداشته و موجب می گردد كه خانواده از لحاظ مالی در رفاه بیشتری به سر ببرد.
- در دوران كهنسالی و كهولت سن و در نبود همسر به علت برخورداری از مستمری، وابسته و نیازمند فرزندان نخواهند بود كه خود این مساله در سلامت روان دوران پیری و استقلال بیشترشان موثر خواهد بود.
- مشاركت اجتماعی زن در جامعه، مراودات وسیع اجتماعی و به خصوص اشتغال در بخشهای فرهنگی باعث افزایش آگاهی ها و دانستنی های زن شده و او را در تربیت فرزندان حمایت بسیاری می كند.
- خانم شاغل، از نظر روحی دچار پیری زودرس نمی شود و کمتر افسردگی به سراغش می آید.
- وقتی خانمی در خارج از خانه کار می کند، با مشکلات کسب درآمد و به اصطلاح پول درآوردن آشنا می شود، بنابراین به ارزش کار همسرش بیشتر پی می برد و او را بهتر درک می کند!
- در دوره سالمندی سربار دختر یا پسر نخواهدبود، زیرا یک مستمری و حقوق بازنشستگی برای دوران کهولت خود دریافت می کند؛ بنابراین از این خانه به آن خانه فرستاده نمی شود که کشنده ترین دردهای نگفتنی در کهنسالی است.
- چون به اقتصاد خانواده کمک می کند، در اندوخته خانواده هم شریک و سهیم خواهد بود. همین مشارکت، به او احساس امنیت بیشتری می دهد.
- به دلیل حضورش در خارج از خانه و در متن جامعه، از معلومات و دانش اجتماعی روز بی بهره نمی ماند؛ به خصوص اگر به خاطر پیشرفت در کارش مجبور باشد کمی مطالعه و تحقیق هم کند. از طرفی، مطالعه باعث می شود در تربیت فرزندان از آگاهی بیشتری برخوردار شود.
- از نظر حفظ زیبایی، تناسب اندام و خوش لباسی تا حدی مطابق فرهنگ روز خواهدبود. همین امر به شادابی روحیه اش کمک فراوانی می کند.
- بیشتر خانم ها دوست ندارند برای رفع نیازهای مالی شان، که این روزها بسیار هم حیاتی است، مدام از همسرشان پول تقاضا کنند. آن ها می خواهند بخشی از نیازهای خانواده را تامین کنند.
- خانمی که در خارج از خانه کار می کند و از کارکردن احساس رضایت دارد، مقدار زیادی از وابستگی افراطی اش به همسرش کاسته می شود، به طوری که قادر است از نظر روانی هم خود را اداره کند.