با اینكه به بیخاصیتی معروف است اما منبعی غنی از انواع ویتامین، كلسیم، آهن و پتاسیم است. حرارت بدن را پایین آورده و مانند نوشیدنی كافئیندار باعث رفع خستگی و سرحالی میشود.
مواد لازم برای 4 نفر:
روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
اسفناج: 500 گرم، ساطوری
پیاز متوسط: یك عدد، ساطوری
لیمو ترش: یك عدد
خامه: یك پیمانه
شوید ساطوری: 3 قاشق غذاخوری
خیار متوسط: 2 عدد، ساطوری
پنیر موتزارلا یا پارمزان: 4 قاشق غذاخوری، رنده شده
نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - روغن را در یك تابه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا بلوری شود، سپس اسفناج را اضافه كرده و تفت دادن را 3 تا 4 دقیقه دیگر ادامه دهید.
2 - پیاز و اسفناج را با كمك گوشتكوب برقی یا غذاساز پوره كنید، سپس دوباره آن را در تابه و روی حرارت برگردانید. 2 پیمانه آب اضافه كرده و با شعله ملایم و در بسته 20 دقیقه آن را بپزید.
3 - خامه و لیموترش را اضافه كرده و سوپ را از روی شعله بردارید و كنار بگذارید تا سرد شود.
4 - خیار، شوید و پنیر را اضافه كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.
نكته:
1- به جای شوید از هر سبزی معطر دیگری میتوانید استفاده كنید.
2- در صورت تمایل خیار را با پوست رنده كنید، در این صورت سوپ ظاهر زیباتری دارد.
پنیر: منبع غنی كلسیم و پروتئین، حاضر همیشگی در سفره افطاری، برای اینكه كلسیم و فسفر در بدنتان به هم نخورد و دچار سردردهای احتمالی نشوید، مغز گردو را فراموش نكنید.
پیاز: معروفترین ضدعفونیكننده بدن در میان گیاهان است. از بین برنده سردرد كه معمولا گریبان افراد روزهدار را در زمان افطار میگیرد و باعث باز شدن اشتها میشود. نكته منفی پیاز پایین آوردن قند خون است، پس ترجیحا خام آن را در موقع افطار نخورید.
خامه: مانند سایر لبنیات خواص ویژهای ندارد اما باعث عملكرد بهتر دستگاه گوارش میشود و چربی و ویتامین A مورد نیاز بدن را تامین میكند.
اسفناج: علاوه بر خواص غذایی متنوع كه همه با آن آشنا هستید، به دلیل داشتن مادهای به نام اسپیناسین به هضم غذا كمك كرده و سیستم گوارش را برای صرف شام آماده میكند. علاوه بر این اسفناج پخته در رفع عطش موثر است، بنابراین میتواند پیشنهاد خوبی برای سحری باشد.
شوید: خواص شوید بسیار زیاد است اما آنچه به ماه رمضان مربوط میشود ضدعفونی كردن، تنظیم چربی بدن بعد از چند ساعت غذا خوردن، ترمیم سلولهای كبد كه در طول زمان روزهداری مشغول دفع سموم بدن بوده است، جلوگیری از نفخ و سوءهاضمه و باز كردن اشتها به دلیل ترشح صفرا در بدن بخشی از خواص شوید است.