اگر می خواهید ازدواج خود را بهبود بخشید، باید برای ایجاد یک رابطه عاطفی بیشتر تلاش کنید.
زوج های خوشبخت معمولا به انتظارات یکدیگر به خوبی پاسخ می دهند. آنها معمولا سعی می کنند به خواسته ها و انتظارات یکدیگر به خوبی پاسخ مثبت بدهند و از بی اعتنایی و یا درگیر شدن با خواسته های یکدیگر پرهیز می کنند. این عادت ثمره برجسته ای دارد، به زن و شوهر اجازه می دهد با یکدیگر مهربان باشند و علاقه و حس شوخ طبعی خود را حتی وقتی در اختلاف به سر می برند حفظ کنند.
برخی از زوج ها با داشتن این نوع مهارت زندگی راه های بی شماری برای برآوردن خواسته های یکدیگر و حفظ رابطه عاطفی پیدا می کنند.
توجه: زوجین باید توجه کنند، برای نوع برخورد با همسرتان، معیارهای بالایی تعیین نکنید، هر تلاشی که از او می بینید بپذیرید. به این قانون طبیعت اعتماد کنید: پاسخ موافق به خواسته ها، به برآورده کردن بیشتری می انجامد.
• درخواست همسرتان را، در تحقق بخشیدن به خواسته هایش، به عنوان اتهام خطایی که شما در گذشته کرده اید، تعبیر نکنید، بلکه بدانید همسر شما خواهان لطف بیشتر شماست.
• برآورده کردن خواسته ها را به رقابت تبدیل نکنید، به جای آن، به راهی بیندیشید که عمل مهربانانه به عمل مهربانانه دیگر تبدیل شود.
• اگر از روابط خود به بهبودی عاطفی بهتر نرسیدید، سعی کنید در بهبودی رابطه عاطفی بهتر کوشاتر باشید.
چگونه یک رابطه زناشویی مستمر داشته باشیم؟
اگر شما با انجام عملی و یا سخنی سبب رنجش طرف مقابل تان می شوید فقط کافی است عذرخواهی کنید. سعی کنید در روابط خود با همسرتان صادق باشید و از وانمودکردن به آن چیزی که نیستید پرهیز کنید. برای ایجاد و دوام یک رابطه خوب و سالم طرفین باید از سلامت جسم و روان برخوردار باشند. بنابراین باید تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب و تمرینات ورزشی روزانه داشته باشید.
در تعریف و تمجید از طرف مقابل تان سخاوتمند باشید.
توجه: تعریف در یک رابطه بادوام همانند چسب عمل می کند و سبب استحکام بیشتر آن می شود، سعی کنید که تمجید شما صادقانه باشد.
نکته: انتظارات شما از طرف مقابل تان باید واقع بینانه باشد. توجه داشته باشید که هیچ فردی کامل نیست در سال های ابتدایی آشنایی و ازدواج تصویر رویاگونه ای از همسرتان نسازید و وی را آنگونه که هست بپذیرید. سعی کنید انتظارات تان از او با واقعیت منطبق باشد و در هر رابطه ای اختلاف نظر وجود دارد تصور نکنید که همسرتان از آنچه در درون شما می گذرد کاملا آگاه است. بنابراین ضروری است زمانی که راجع به مطلبی یحث می کنید مطمئن شوید که طرف مقابل منظور شما را به درستی فهمیده باشد.
اصولی که زنان در همسرداری باید رعایت کنند
1- در کلیه موارد معیشت اعم از تملک و درآمده وغیره از کلمه ما استفاده نمایید نه من و نه تو، فراموش نکنید که زندگی مشترک شروع شده و دیگر من و تو معنی و مفهومی ندارد.
2- همسر خود را مقابل بستگانش تحقیر نکنید و از تعریف و تمجید بستگان خود پیش وی خودداری کنید.
3- در مقابل همسر خود هرچند گاهی حق به جانب شماست ولی لجبازی و اصرار نکنید و مرد بودن وی را در نظر بگیرید.
4- از مخالفت و مشاجره با همسر خود بپرهیزید.
5- اگر کمکی از طرف خانواده خود داشتید آن را دائما به رخ همسر خود نکشید.
6- در معاشرت با بستگان همسر خود بیش از حد معمول گرم نگیرید.
7- همسر خود را در معاشرت با بستگانش محدود نکنید.
8- در رفت و آمد با بستگان همسر خود، بیش از خویشاوندان دیگران احترام بگذارید.
9- زحماتی که برای پذیرایی خویشاوندان همسر خود می کشید به رخ همسر خود دائما نکشید.
10- درآمد خود را دائما برای او بازگو نکنید که این درآمد را دارم و برای منزل این خرج را می کنم.
11- از مردان دیگر نزد همسر خود تعریف نکنید.
12- برای برآوردن نیازمندی های خود از نظر مادی و غیرمادی امکانات همسر خود را در نظر بگیرید و او را تحت فشار نگذارید.
13- خود را مقابل همسر خود بیارایید و چهره اخمو و عبوس نداشته باشید.
14- وقتی به منزل می آید بعد از استراحت اوقات خوشی را با او سپری کنید.
و اصولی که مردان باید در همسرداری رعایت کنند:
1- در مقابل همسر خود از گرفتاری های روزانه و حوادث تلخ زندگی با قیافه عبوس و ناراحت صحبت نکنید.
2- هدیه و مهر و محبت نسبت به همسر خود را بیشتر کنید و از خریدن هدایای هرچند کوچک هرازگاهی امتناع نکنید. خانم ها هدیه دادن و گرفتن را بسیار دوست دارند.
3- توجه داشته باشید که اگر کم و کسری در نوع رفتار و شرایط منزل وجود دارد با کمال محبت و خونسردی تذکر دهید، چون واقعا اخم و خشونت زندگی را به تباهی می کشاند.
4- به بستگان و همسر خود احترام بگذارید و هرگز جلوی معاشرت همسر خود با بستگان و خویشانش را نگیرید.
5- هیچوقت همسر خود را پیش دیگران تحقیر و سرزنش نکنید. توهین و بی احترامی به همسر از صفا و صمیمیت در زندگی زناشویی می کاهد.
6- یک مورد قال توجه اینکه با تعریف کردن از خود و ایجاد برتری خود نسبت به همسرتان اعتماد به نفس او را پایین نیاورید.
7- در انجام امور حتما با او مشورت کنید و تک رای نباشید تا او حضورش را در زندگی بیشتر لمس کند و به پوچی نرسد که همیشه در نهایت تصمیم گیرنده فقط همسرم هست و من هیچ نقشی در زندگی خود ندارم.
8- وقتی همسر شما از چیزی ناراحت و عصبانی هست او را با مهر و محبت آرام کنید و برای او تکیه گاه مناسبی باشید، بگویید که شرایط او را به خوبی درک می کنید و آنچه در توان دارید بکار می برید و او را حمایت می کنید. به این صورت او احساس غرور می کند از پشتوانه عاطفی محکمی که دارد.
9- با همسر خود هیچگاه لجاجت و مشاجره نکنید و در ضمن برای به گردش و مهمانی رفتن به همراه زن و فرزندان خود وقت بگذارید و پیشنهاد همسرتان را در این مورد به علت کار و خستگی رد نکنید.
توجه: امتیازات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی فامیل خود را در صورتی که با همسر شما فاصله دارد مطرح نکنید.
10- در مقابل همسر خود در امور مختلف قدرت نمایی نکنید. زحمت ها و هزینه هایی که برای پذیرایی خویشان همسر خود می کنید هیچگاه بر زبان نیاورید.
نکته مهم: همسر خود را در خانه محصور و محدود نکنید. به او اعتماد کنید و از شک و تردید و دودلی در مورد وی بپرهیزید که بزرگترین عامل اختلاف زوجین و عدم آرامش می باشد.