سارا قاسمی شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۵:۰۰

سال 2011 میلادی یکی از بهترین سال ها برای سیستم عامل اندروید به شمار می رود. در این سال آمار تولیدات محصولاتی که از سیستم عامل اندروید پشتیبانی می کردند 250 درصد رشد داشته است. همین رشد بسیار بالا نیز منجر به دانلود بیش از 11 میلیارد اپلیکیشن از فروشگاه اینترنتی اندروید در آن زمان شدند. از آنجا که سیستم عامل موفق گوگل مسیر پیشرفت را گرفته و تخته گاز می تازد، ما نیز برای کاربران و دوستداران اندروید چند قابلیت و خلاقیت جدید در زمینه امنیت بیشتر ذکر کرده ایم.

اضافه کردن لایه ای جدید به سیستم امنیت اندروید

یکی از کارشناسان ارشد سیستم های اندرویدی موبایل به نام هیروشی لاخی‌میِر سال گذشته سرویسی به نام Bouncer در زمینه امنیت بیشتر سیستم عامل اندروید معرفی و عرضه کرد. سرویس بانسر به صورت خودکار همه اپلیکیشن های اندروید مارکت را به منظور یافتن بدافزارهای مخفی و غیرقابل تشخیص، اسکن می کند. روند اسکن خودکار این نرم افزار در گشت زنی کاربر در  فروشگاه اینترنتی اندروید یا نیاز برنامه نویس ها برای ورود به پروسه تایید اپلیکیشن ها، هیچ گونه خللی ایجاد نمی کند.

این سرویس برای جلوگیری از به خطر افتادن کاربر، هنگام ورود به اندروید مارکت، همه نرم افزارهای جدید، نرم افزارهای موجود در مارکت و همچنین حساب های کاربری برنامه نویس ها را مورد بررسی قرار می دهد. روند کار این سرویس نیز به این ترتیب است که: هنگامی که یک اپلیکیشن آپلود می شود، بانسر بلافاصله برای پیدا کردن بدافزار، جاسوس افزار و تروجان های شناخته شده آن را مورد بررسی قرار می دهد. سپس به رفتارهای اپلیکیشن توجه می کند که ببیند آیا رفتاری غیرمعمول در مقایسه با دیگر اپلیکیشن های اسکن شده دارد یا خیر. این کار را تا جایی ادامه می دهد که اگر اپلیکیشن موردنظر برای امنیت سیستم عامل خطرناک بود، بلافاصله فعالیت  آن را مسدود کند.

طراح این سرویس پس از عرضه در این رابطه گفته بود: «ما  تقریبا همه اپلیکیشن ها را در زیرساخت سیستم ابری گوگل اجرا و طریقه فعالیت آن را روی دستگاه های اندرویدی شبیه سازی می کنیم تا رفتارهای تخریب گرایانه و مخفی نرم افزارها را پیدا کنیم.» او همچنین اظهار داشت: «بعلاوه، ما حساب های جدید برنامه نویس ها را نیز بررسی می کنیم تا در صورت وارد کردن بدافزاربه سیستم، دیگر اجازه فعالیت دوباره در اندروید مارکت را نداشته باشند.»

کاهش میزان دانلود بدافزارها

سرویس بانسر در حال حاضر در فروشگاه اینترنتی اندروید وجود دارد و در نتیجه آن و در مقایسه با دو نیمه سال 2012 میلادی، میزان دانلود بدافزارها از اندروید مارکت حدود 40 درصد کاهش داشته است. این کاهش چشمگیر درست هنگامی روی داد که شرکت های تولید کننده و فروشنده های نرم افزارهای امنیتی و ضد ویروس اعلام کرده بودند که تعداد بدافزارهای فروشگاه اینترنتی اندروید در حال افزایش بی رویه است.

از آنجائی که نمی توان جلوی فعالیت هکرها و نویسنده های ویروس ها و بدافزارها را گرفت، بنابراین بهترین راه برای امنیت این است که پیش از دانلود اپلیکیشن از ویروسی نبودن آن اطمینان حاصل کنیم. این ارزیابی به طور قابل ملاحظه ای میزان امنیت سیستم های اندرویدی را افزایش می دهد.

اندروید، قدرت نفوذ بدافزارها را کاهش می دهد

علاوه بر طراحی این نوع سرویس ها برای جلوگیری از نفوذ بدافزارها، گروه همکاری هیروشی لاخی‌میِر، سیستم عامل موبایلی اندروید را به منظور کاهش درصد نفوذ بدافزارها از نو طراحی کرده اند. در نمونه های کامپیوتری، بدافزارها به راحتی می توانند اطلاعات کاربر را به دست بیاورند و از آن سوءاستفاده کنند. اما گروه همکاری هیروشی لاخی‌میِر با توجه به این موضوع، سیستم عامل اندروید را برای اتصال به اینترنت طراحی کرده اند.

برخی از قابلیت های اصلی امنیتی اندروید شامل موارد زیر هستند:

سندباکسینگ (sandboxing): پلتفوورم اندروید از تکنیکی به نام سندباکسینگ استفاده می کند. این تکنیک برای امنیت دستگاه، بین اپلیکیشن ها و دیگر نرم افزارها موجود در گوشی یا تبلت، دیواری مجازی ایجاد می کند. به این ترتیب، اگر کابر بدون آگاهی بدافزاری را روی دستگاه خود دانلود کند، آن ویروس نمی تواند به بخش های دیگر دستگاه برود و از اطلاعات آن استفاده کند. در واقع چارچوبی مجازی اطراف هرکدام از نرم افزارهای دانلودی ایجاد می شود تا امکان ایجاد ارتباط با دیگر اپلیکیشن های دستگاه را به صفر برساند.

اجازه نامه: سیستم عامل اندروید سیستمی به نام اجازه نامه دارد که به کابر امکان مدیریت دانلودهایش را می دهد. به طور مثال، هنگام دانلود یک بازی اگر از شما اجازه دسترسی به دفترچه تلفن یا اطلاعات مخاطبین موجود در گوشی را خواست، می توانید تشخیص بدهید که اپلیکیشن مورد نظر به احتمال زیاد یک بدافزار است. زیرا دانلود یک بازی به اطلاعات دفترچه تلفن گوشی نیازی ندارد.

سیستم حذف بدافزار: اندروید که گروه همکاری هیروشی لاخی‌میِر از نو طراحی کرده اند به صورت داخلی امکان حذف بدافزارها از سیستم عامل را دارند. همچنین اندروید مارکت نیز می تواند در صورت نیاز،  از راه دور بدافزارها و ویروس ها را از گوشی موبایل یا تبلت کاربر حذف کند.

باید توجه داشته باشید که هیچ روش امنیتی بدون خطا و اشکال نیست و بررسی های بهتر و دقیق تر می تواند باعث تسریع بخشیدن به روند امنیت بیشتر آنها بشود.


اشتراک در بالاترین اشتراک در فیسبوک اشتراک در توییتر اشتراک در کلوب اشتراک در دنباله اشتراک در فیسنما اشتراک در گوگل پلاس

منبع : برترین ها
برچسب ها : کامپیوتر, دانش کامپیوتر, دانستنی های دیجیتالی, دنیای دیجیتال, اندروید و امنیت, امنیت اندروید, سیستم امنیت اندروید, کارشناسان ارشد سیستم های اندرویدی, کاهش میزان دانلود بدافزارها, قابلیت های اصلی امنیتی اندروید, سیستم حذف بدافزار, امنیت در سیستم عامل اندروید, سیستم عامل اندروید, mobile os, knowledge, digital education, digital world, android and security, android security, android security system, senior expert system android, reduce the amount of malware download, the main features of android security, malware removal system, security for android, android


شارژ سریع موبایل