یکی از مهمترین برنامههای سیستمعامل اندروید و دیگر سیستمعاملها مرورگر آنها میباشد. آمارها نشان میدهد بسیاری از کاربران به مرورگر اصلی اندروید خود اکتفا نمیکنند و مرورگرهای دیگری را مورد استفاده قرار میدهند.
برای سیستمعامل اندورید، مرورگرهای مختلفی در فروشگاه ها قرار دارد و صادقانه باید بگویم که ممکن است در این که کدام را استفاده کنیم گیج شویم و به دنبال نامهای بزرگی همچون فایرفاکس و کروم برویم، اما آیا مرورگرهای دیگر نمیتوانند برای کاربران مفید باشند؟ در این قسمت یک مقایسهی همهجانبه بین بهترین مرورگرهای سیستم عامل اندروید در سال ۲۰۱۴ خواهیم داشت. پس با گویا آی تی همراه باشید.
رابط کاربری و طراحی
طراحی و رابط کاربری مرورگرها در سالهای گذشته کمتر از بخشهای دیگر مورد توجه قرار گرفته است و مرورگرهایی که در موبایل استفاده میکنیم در واقع ورژن کوچک شدهی مروگرهای ویندوز با یک آدرس بار و منوی تبها میباشد. در حین تست متوجه شدیم که در میان تمامی مرورگرها فقط مرورگر Habit Browser نوار آدرس را در پایین صفحه قرار داده است و این کار دسترسی به آن را آسانتر کرده است، با توجه به اینکه این مرورگر در لیست بهترینها نیست!
نمیگویم که این کار عالی است و همه باید آن را در مرورگرهای خود قرار دهند اما با اسمارتفونهایی که میانگین سایز آنها در حال عبور از مرز ۵ اینچ است، قرار گرفتن ادرس بار در بالا کمی مشکلساز است. اما بیایید به بررسی جداگانهی مروگر ها در زمینه طراحی بپردازیم.
* گوگل کروم
اکثر کاربران سیستم عامل اندروید با این مرورگر آشنایی دارند، با توجه به اینکه اکثر شرکتها این مرورگر را به عنوان مرورگر پیشفرض و اصلی گوشی خود قرار میدهند. این مرورگر در زمینه سرعت واقعا عملکرد خوبی دارد اما اگر بگوییم در زمینهی طراحی نیز مرورگر قدرتمندی است اشتباه کردهایم.
دستاورد شرکت گوگل در این مرورگر مانند دیگر پروژههایش واقعا قابل قبول است و برنامه باگ و مشکل خاصی ندارد. در هنگام تعویض تب، زوم کردن، بالا و پایین رفتن،تایپ کردن و دیگر موارد ، مرورگر کروم واقعا خوب عمل میکند.
* فایرفاکس
همانند ورژن ویندوزی، نسخهی اندروید فایرفاکس نیز دارای یک طراحی ساده و زیباست و به نظر بسیاری از کاربران در زمینهی طراحی از کروم بهتر است. همچنین امکانات و گزینههای بیشتر و بهتری نیز در منوی فایرفاکس قرار گرفته اند. فایرفاکس همانند کروم در بسیاری از بخشها عملکرد روان و پرسرعتی دارد و به همین دلیل از جمله بهترینهای اندورید میباشد.
* اپرا
اپرا سومین مرورگری است که در لیست ما قرار گرفته است. عملکرد این مرورگر در بخش ویندوز اصلا تعریفی نداشته است و به نظرم اگر به همین نسخهی موبایلی خود اتکا کنند بهتر است البته نسخه ویندوزی این مرورگر نیز کاربران خاص خود را دارد. اپرا همیشه یک مرورگر متوسط از هر لحاظ برای اندروید بوده است و هیچگاه ما را با ویژگیهای جدید سورپرایز نکرده است.
محیط کاربری این مرورگر چند ساله شده است و تغییر به خصوصی نکرده است و به نسبت مرورگرهای دیگر بسیار ساده است. این سادگی برای بسیاری از کاربران یک ویژگی مورد پسند و خوب است. البته ساده بودن این مرورگر به معنای کمبود قدرت و سرعت در علکرد نیست بلکه در این بخش اپرا واقعا عالی است و قادر به باز کردن سنگینترین سایتها میباشد.
* دلفین
مرورگر دلفین سابقهی درخشانی در سیستم عامل اندروید دارد و سالهای زیادی است که در فروشگاهها قرار دارد و بر خلاف مرورگر اپرا در هر نسخه امکانات و ویژگیهای جدیدی را برای کاربران قرار میدهد. کاربران این مرورگر نیز بسیار به آن وفادارند و به سراغ مرورگر دیگری نمیروند. اما چرا؟
این مرورگر در زمینه طراحی با کروم و فایرفاکس رقابت نزدیکی دارد؛ انعطاف زیاد، گزینههای متفاوت و تمهای مختلف از جمله ویژگیهای این مرورگر محبوب است. همچنین تبهای سبز رنگ نیز جلوهای زیبا به این مرورگر دادهاند. امکانات این مرورگر آنقدر زیاد است که در قسمتی از مرورگر میتوانید با آنها آشنا شوید!
* UC Browser
این مرورگر نیز با طراحی زیبایی که دارد، کاربران بسیاری را به خود جذب کرده است. یو سی در ایران نیز کاربران زیادی دارد. این مرورگر در زمینهی امکانات و طراحی به دلفین بسیار شباهت دارد. سرعت بالا در بارگذاری، یکی از ویژگیهای منحصر به فرد مرورگر UC است.
مرورگرهای CM Browser، Javelin، Next Browser و Lightning Browser نیز در لیست ۱۰ مرورگر برتر سال ۲۰۱۴ قرار گرفته اند اما از بررسی جداگانهی آنها در زمینه طراحی صرف نظر میکنیم. البته عکسهایی را از منوی کاربری Lightning Browser و Javelin آنها در ادامه قرار دادهایم:
نمودار زیر امکانات و قابلیت های تمام مرورگر ها را بررسی میکند. به نظر شما کدام یک برایتان بهتر و کاربردیتر است؟