برای بسیاری از ما، کامپیوتر وسیله ای است برای پردازش و استفاده نرم افزاری و گاهی اوقات سرگرمی. اما هنوز وجود دارند باورهای اشتباهی که در میان کاربران به کار گرفته می شوند؛ که ما در این مطلب به بررسی این اشتباهات می پردازیم.
دیفرگ کردن گاه به گاه کامپیوتر
تمام چیز هایی که شما باید درباره Defragment کردن کامپیوترتان بدانید این است: شما نیازی به دیفرگ کردن ندارید!کامپیوتر هایی که سیستم عاملشان ویندوز است، دارای یک واحد دیفرگ کردن خودکار هستند که در بازه های زمانی از پیش تعیین شده بصورت پس زمینه فعالیت می کنند. در کامپیوتر های مک نیز فایل های سیستمی وجود دارند که فایل های دیگر را بصورت خودکار تحت پردازشی با عنوان HFC یا Hot File adaptive Clustring به معنی دسته بندی فایل های تطبیق پذیر، دیفرگ می کنند.
به علاوه اینکه، بسیاری از کامپیوتر های مدرن امروزه مجهز به SSD یا حافظه Flash هستند که دیفرگ کردن موجب صدمه زدن به آنها می شود.
ویروس ها و جاسوس افزار ها، کامپیوتر شما را کند می کنند
هر زمانی که یک کامپیوتر با کندی سرعت مواجه می شود، رایج ترین و اشتباه ترین چیزی که به آن نسبت داده می شود، بد افزار است. اما رایج ترین مسئله اسن است که شاید تعداد زیادی برنامه در حال اجرا بصورت پس زمینه هستند. مانند پلاگین های بلا استفاده و Add on ها که فعالیت CPU را افزایش می دهند. و یا همچنین کافی نبودن فضای RAM و یا حافظه دائم، و یا حتی یک ایراد سخت افزاری. حتی فرسوده شدن کامپیوتر نیز می تواند موجب کندی سرعت شود.
استفاده از برنامه های Cleaner برای بهبود کارایی
این نوع برنامه ها به ظاهر می گویند که ایراد های Registry را برطرف می کنند. آپدیت های درایور ها را دانلود می کنند و برنامه هایی که بصورت عادی قابل پاک شدن نیستند را پاک می کنند. اما حقیقت این است که این برنامه ها هیچ وقت برای هیچ سیستم عاملی مورد استفاده نیستند.
این نوع برنامه ها حتی گاهی اوقات برای ورود بد افزار ها مورد استفاده قرار می گیرند. بد افزار های جاسوسی و تبلیغاتی. و به ندرت عملی را به سود کامپیوتر انجام می دهند.
در مورد آپدیت درایور ها نیز باید گفت که شما خودتان نیز می توانید این آپدیت ها را در صورت نیاز و پس از مشاهده ارور های مربوط به این زمینه دانلود کنید.
همچنین در رابطه با حذف برنامه هایی که حذف نمی شوند باید گفت، که این برنامه ها فایل هایی را در رجیستری بجا می گذارند، که این فایل ها بسیار کوچک بوده و نیازی برای نگرانی ندارند.
نیازی به نصب آنتی ویروس نیست
دو دلیل عمده ای که برای عدم نیاز به نصب آنتی ویروس گفته می شود این است که، "من از مک استفاده می کنم و کامپیوتر های مک ویروسی نمی شوند" و "من در اینترنت وارد سایت های غیر مجاز نمی شوم".
هردوی این جملات غلط هستند و شما همیشه به یک آنتی ویروس نیاز دارید.
در رابطه با مبحث مک، کامپیوتر های مک در گذشته نسبت به ویروس ها مقاوم بودند، در حالی که کامپیوتر های ویندوز بدلیل اینکه برای بازار نرم افزاری آزاد، راه را برای توسعه دهندگان نرم افزاری باز می گذاشت، بیشتر مورد توجه هکر ها قرار می گرفت. اما مدتی است که مک نیز به سمت بازار ویندوز خیز برداشته، و این یعنی راه برای هکر ها باز می شود و مک دیگر مثل قبل امن نیست.
درباره کاربرانی که می گویند ما بصورت امن فعالیت می کنیم، باید گفت که یک کامپیوتر همیشه در معرض ویروس قرار دارد و هیچگاه نمی توان ادعا کرد که یک کامپیوتر امکان ندارد که به ویروس آلوده شود.
خاموش و روشن کردن کامپیوتر یا خاموش نکردن آن در شب
هیچ حقیقتی مبنی بر مضر بودن این دو گزاره و امثالهم وجود ندارد. اگر قصد دارید که از خاموش و روشن کردن متناوب کامپیوتر خودداری کنید، می توانید در زمانی که بدان نیاز ندارید، آن را در حالت خواب یا Sleep Mode قرار دهید. در این حالت فعالیت های کامپیوتری به حداقل خود می رسند و مصرف برق نیز کاهش می یابد.
اما از طرف دیگر، کامپیوتر یک وسیله الکترونیکی است و مانند دیگر وسایل الکترونیکی نیاز دارد که گاه به گاه خاموش شود، چرا که در این صورت میزان عمر مفید قطعات آن افزایش می یابد.