درست در روزهایی که طراحی تکراری موبایل های سامسونگ در حال ایجاد این شائبه بود که خلاقیت در فرهنگ این شرکت جایی ندارد، کره ای ها با معرفی گلکسی نوت اج توانستند خبرساز شوند. نوت اج به لطف بازتاب گسترده ای که در رسانه ها پیدا کرد موفق شد هنر مهندسی سامسونگ را به رخ کاربران کشد و ورق را به نفع این شرکت برگرداند.
سامسونگ اما دست بردار نبود؛ چشم بادامی ها این بار قصد داشتند حقانیتشان را به اثبات رسانند و نشان دهند که بیهوده در صدر جدول تولید کنندگان موبایل قرار نگرفته اند. کره ای ها در یک مانور قدرت، شاهکار مهندسان خود را در گلکسی اس ۶ اج قرار دادند و متفاوت ترین موبایل اندرویدی را به بازار عرضه نمودند.
سامسونگ یکبار در سال ۲۰۱۱ و با معرفی گلکسی نوت، توانست شاخه ای را جدید در میان تلفن های هوشمند ایجاد نماید. از آن زمان ۴ سال می گذرد و سامسونگ بار دیگر با بلند پروازی های خود بر بازار موبایل سایه افکنده است. آیا نمایشگر های خمیده می توانند فبلت های سال ۲۰۱۵ باشند؟ همه چیز به استقبال کاربران بستگی دارد.
در ادامه مطلب بر روی نمایشگر خمیده گلکسی اس ۶ اج تمرکز خواهیم کرد و ابعاد مختلف نوآوری سامسونگ را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
لبه های خمیده گلکسی اس ۶ اج را از سه جهت می توان مورد نقد قرار داد. زیبایی، ارگونومی و کارآیی از جمله مواردی هستند که همراه با این لبه های خمیده دستخوش تغییر شده اند.
اس ۶ اج بی شک یکی از جذاب ترین موبایل هایی است که در حال حاضر می توان در بازار پیدا کرد. تغییرات بنیادی سامسونگ در راستای استفاده از شیشه و آلمینیوم با نمایشگر خمیده همراه شده تا موبایلی دلربا هم اکنون در برابر ما باشد.
جذابیت بالای اس ۶ اج باعث می شود که هنگام در دست گرفتن آن، توجه اطرافیان کاملا به سمت شما جلب شود. اما این جلب توجه به چه قیمتی به دست می آید؟
هرچند کشیدن انگشتان بر روی لبه های خمیده دستگاه، حسی فوق العاده را به شما منتقل می کنند، اما در مجموع باید گفت که اس ۶ اج به هیچ وجه از ارگونومی مطلوبی بهره نمی برد. لبه های آلمینیومی قرار گرفته در زیر نمایشگر در مقایسه با اس ۶ ، بسیار باریک تر شده اند و حالتی تیز پیدا کرده اند.
همین موضوع در دست گرفتن اس ۶ اج را با با سختی هایی همراه می کند. لبه های تیز مدام در دستان شما فرو می روند و لعن و نفرین را برای مهندسین سامسونگ به ارمغان می آورند. در واقع سامسونگ میان زیبایی و ارگونومی یکی را انتخاب کرده و ترجیح داده به جای تولید محصولی خوش دست، موبایلی جذاب را روانه بازار کند.
اما از بحث ارگونومی که گذر کنیم، نوبت به کارآیی می رسد. اگر به خاطر داشته باشید سامسونگ در زمان معرفی گلکسی نوت اج [بررسی دیجیاتو] ، اعلام کرد که به زودی SDK مخصوصی را منتشر می کند تا توسعه دهندگان بتوانند اپلیکیشن هایی خاص را برای لبه خمیده این دستگاه، طراحی نمایند.
این موضوع نشان دهنده آن بود که نمایشگر خمیده نوت اج، پتانسیل های بسیاری دارد و می تواند در عمل، بسیار برای کاربران مفید واقع شود. بر همین اساس زمانی که خبر از ارائه پرچمدار جدید با لبه خمیده شد، بسیاری از کاربران تصور کردند که این ماجرا ادامه می یابد و سامسونگ تحولی را در قابلیت های موبایل، رقم خواهد زد.
اما تمام این تصورات با معرفی رسمی اس ۶ اج، به آب سپرده شد.
لبه های خمیده گلکسی اس ۶ اج در مقایسه با نوت اج، از ارتفاع بسیار کمتری برخوردار هستند و نمی توانند ویژگی هایی مشابه را ارائه دهند. سامسونگ برای فبلت خود از منویی مخصوص در لبه کناری استفاده می کرد و گزینه های متفاوتی را در آن جای داده بود، اما در محصول جدید دیگر خبری از این منو نیست.
با این حال سامسونگ تلاش کرده تا لبه های خمیده را از حالت دکوری در بیاورد و چند ویژگی متفاوت را برای آن ارائه دهد.
منوی کوچکی در بالای یکی از لبه های خمیده تعبیه شده که با کشیدن انگشت بر روی آن می توانید لیستی از مخاطبین خود را مشاهده نمایید. در جلوی نام هر یک از افراد در این لیست، گزینه هایی جهت برقراری تماس و یا ارسال پیامک ظاهر می گردد که کاربر با استفاده از آن ها می توانید ارتباط سریع تری را با مخاطبین خود برقرار نماید.
در تنظیمات این منو همچنین این امکان وجود دارد تا رنگ مشخصی به هر فرد اختصاص داده شود. این رنگ زمانی کاربرد پیدا می کند که یکی از این مخاطبین با شما تماس بگیرد. هنگام برقراری تماس و در صورتی که پشت موبایل به سمت بالا باشد، لبه های کناری با رنگ تعیین شده شروع به درخشیدن می کنند. در واقع با این تکنیک شما قبل از برداشتن موبایل می توانید متوجه شوید که چه کسی با شما تماس گرفته است.
گلکسی اس ۶ اج همچنین قادر است در لبه کناری خود، تماس های از دست رفته و یا سایر اعلان های اندروید را به تصویر درآورد. برای استفاده از این قابلیت نیاز است تا چند بار انگشت خود را بر روی لبه کناری بکشید تا منوی مربوطه شروع به فعالیت کند.
همین! لبه های کناری اس ۶ اج دیگر هیچ فایده ای ندارند. راستش را بخواهید همین چند قابلیت محدود هم به هیچ وجه کاربردی به حساب نمی آیند و در عمل استفاده چندانی را ندارند.
فارغ از امکانات محدود، لب های خمیده تا حدی بر روی کیفیت تصویری که به چشم شما منتقل می شود نیز تاثیر می گذارند. سامسونگ این لبه ها را با زاویه ۳۵ درجه خم کرده است و زمانی که گوشه های تصویر در آن ها قرار می گیرد، سایه ای زننده جلب توجه می کند. سایه ای که باعث می شود شما ناخودآگاه نگاه خود را از کناره های تصویر بدزدید و تلاش نمایید که بیشتر به قسمت های صاف نمایشگر خیره شوید.
در نهایت اگر بخواهیم به باتری این دستگاه نیز اشاره کنیم، باید بگوییم با توجه به اینکه اس ۶ اج در مقایسه با اس ۶ از نمایشگر بزرگتری برخوردار است، سامسونگ تصمیم گرفته تا از باتری قدرتمندی تری نیز برای آن استفاده نماید. اس ۶ اج از یک باتری ۲۶۰۰ میلی آمپر در ساعتی بهره می برد و در عمل همان میزان شارژ برادر خود را در اختیار کاربر قرار می دهد.
حال سؤالی که مطرح می شود این است: گلکسی اس ۶ اج و یا گلکسی اس ۶ ؟
پاسخ ساده است؛ با خود رو راست باشید و ببینید که تا چه میزان داشتن یک موبایل خاص برای جلب توجه کردن برایتان دارای اهمیت است. اگر به این نتیجه رسیدید که فخر فروختن با موبایل یکی از اهداف شماست، بی شک ۱۰۰ دلار اضافه ای که بابت خرید اس ۶ اج پرداخت می کنید، ارزشش را دارد.
اما اگر به دنبال موبایلی هستید که در عین زیبایی از ارگونومی مطلوبی نیز برخوردار باشد، گلکسی اس ۶ همان گزینه ای است که باید به سراغش روید.