در سال میلادی جدید میتوانیم انتظار داشته باشیم در حوزه تکنولوژی به ویژه تبلتها و گوشیهای هوشمند شاهد محصولات جدید و پیشرفته برندهای مختلف باشیم.
در سال جاری میلادی شاهد برگزاری رویدادهای مختلفی بودیم که برخی کاملا موفق بودند و البته برخی نیز روزهای خوبی نداشتند. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین رویدادهای حوزه تکنولوژی و به ویژه گوشیها و تبلتهای هوشمند در سال ۲۰۱۴ خواهیم پرداخت، رویدادهایی که البته به سلیقه شما کاربران محترم میتوانند از این لیست حذف و رویدادهای مهم دیگری جایگزین آنها شوند. با فارنت همراه باشید..
نوکیایی که فروخته شد اما هنوز هست!
پس از مدتها که حرف و حدیثهای فراوانی در خصوص خرید نوکیا توسط مایکروسافت منتشر میشد، بالاخره این قرارداد در سال ۲۰۱۴ رسما امضا شد. البته این قرارداد به معنای پایان عمر این شرکت فنلاندی نبوده و تنها از عرضه گوشیهای هوشمند توسط نوکیا تا سال ۲۰۱۶ جلوگیری شده است. این درحالیستکه این شرکت میانبرهایی برای عرضه گوشی و حتی تبلت اندرویدی نوکیا ان۱ در ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی یافته است.
همچنان باید منتظر ماند و مشاهده کرد که مایکروسافت چه برنامههایی برای آینده شرکت در تملک خود، نوکیا دارد. در حال حاضر چندیدن گوشی هوشمند سطح پایین و البته متوسط برای عرضه به بازار در نظر گرفته شده است اما همچنان باید منتظر پرچمداران قدرتمند ویندوزفونی باشیم، عملی که مطمئنا علاقه کاربران به این پلتفرم مایکروسافت را افزایش خواهد داد.
در سال ۲۰۱۶ به نظر میرسد شاهد معرفی یک گوشی اندرویدی تمامعیار توسط نوکیا باشیم، گوشی که مدتهاست آرزوی طرفداران نوکیا شده است. زمان، همه چیز را ثابت خواهد کرد اما نباید فراموش کرد که سال ۲۰۱۴ یکی از مهمترین سالهای حیات این برند فنلاندی بوده است.
خرید موتورولا، اینبار توسط لنوو!
در اوایل سال ۲۰۱۴ همگان شاهد ابراز علاقه لنوو برای خرید موتورولا بودند. این غول چینی که پنجمین شرکت از نظر میزان فروش دستگاههای هوشمند در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۴ میلادی میباشد موتورولا را از شرکت گوگل خریداری نمود.
در حدود یکماه پیش این قرارداد رسمی شد و موتورولا به همراه ۳۵۰۰ کارمند آن در سرتاسر دنیا حالا زیرنظر لنوو قراردارند. نکته مهم اینکه لنوو اعلام نموده برند موتورولا را بدون تغییر نام آن حفظ خواهد کرد. با این قرارداد میتوان انتظار داشت دستگاههای هوشمندی نظیر دروید توربو همچنان تحت عنوان برند دوستداشتنی موتورولا به بازار عرضه شوند.
شرکت گوگل نیز اکثر ۲۴۰۰۰ حقثبت اختراع موتورولا را به همراه قسمتی از موتورولا که پروژه Ara را مدیریت میکرد حفظ کرد تا نهایتا در سال ۲۰۱۵ شاهد محصول عرضه شده برپایه این پروژه باشیم.
سامسونگ بالاخره پایین آمد!
در سال ۲۰۱۴ میلادی، شاهد وضعیت قرمز در میزان فروش دستگاههای هوشمند شرکت سامسونگ بودیم. این مسئله مدتها بود که برای سامسونگ به وقوع نپیوسته بود. شرکت سامسونگ بارها و بارها دست به انتشار گزارشات مالی خود زد که در همه آنها این مسئله مشهود بود که این شرکت کمکم و البته با شیب کم در حال لغزش از مکان مطمئن خود در صدر شرکتهای فروشنده دستگاههای اندرویدی است.
یکی از دلایل افت شرکت سامسونگ را می توان ظهور شرکتهای ناشناخته دیگر مانند شیائومی دانست. در برخی کشورها همانند چین و هند، رقبای بومی مانند شرکت یادشده حتی توانستهاند این شرکت را کنار بزنند و به صدر پرفروشها برسند.
آیفون ۶ پلاس، رویای گوشی بزرگ طرفداران اپل!
کاربران و طرفداران دستگاههای هوشمند اپل همواره از انتظار خود جهت مشاهده دستگاههای هوشمند این شرکت در ابعادی بزرگتر سخن میگفتند تا اینکه نهایتا در سال ۲۰۱۴ شاهد معرفی آیفون ۶ پلاس این شرکت با صفحهنمایش ۵.۵ اینچی بودیم.
پیش از این، دستگاههای هوشمند با صفحهنمایش بزرگ، یکی از نقاط قوت سیستمعامل اندروید به حساب میآمدند اما بالاخره شاهد عرضه بزرگترین و پیشرفتهترین آیفون تولیدی هستیم که البته اکنون رقبای زیادی را در کنار خود میبیند.
چینی هایی که بازار گوشی را نیز قبضه کردند!
هیچ شکی نیست که کشور چین بزرگترین اقتصاد دنیا را تشکیل داده و همین موضوع باعث میشود در خصوص پیشرفت شرکتهای این کشور در حوزه تولید گوشیهای هوشمند نیز هیچ تردیدی نداشته باشیم.
برخی از این شرکتها، تعداد بالایی از دستگاههای خود را در داخل و حتی خارج از کشور به فروش میرسانند اما در سال ۲۰۱۴ شاهد حضور بازیگران جدید و البته قدرتمند همانند Xiaomi,Oppo,Lenovo,Huawei در این بازار بودیم.
این حضور قدرتمند باعث شد میزان فروش برندهای معتبر و مطرحی مانند سامسونگ کاهش پیداکرده و این شرکتها زنگ خطری را احساس کنند. یکی از دلایل فروش بالای این شرکتها را میتوان قیمت پایین محصولات تولیدی در مقایسه با کارایی این دستگاهها دانست. به نظر میرسد این روند در سال ۲۰۱۵ نیز همچنان ادامه داشته باشد.
وانپلاس، گوشی قدرتمند، قربانی سیاست ضعیف توزیع!
کمتر کسی است که در خصوص قابلیتهای پیشرفته وانپلاس وان در ازای قیمت آن شک داشته باشد اما اگر بررسی در خصوص تفاوت تعداد نفراتی که قصد داشتند این گوشی را خریداری کنند و افرادی که نهایتا این گوشی را خریداری کردند داشته باشیم متوجه خواهیم شد که این شرکت ضعف فاحشی در سیاست توزیع این محصول در بازار داشته است.
امیدواریم که وانپلاس در سال ۲۰۱۵ با رویهای جدید بتواند این ضعف را جبران کند.
سلفی بالاخره به موبایل هم رسید!
“سلفی” لغتی است که در سال ۲۰۱۳ بر سر زبانها افتاد اما شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند کمی دیر به این جمع پیوستند و البته در سال ۲۰۱۴ به جهت جبران مافات، دستگاههای زیادی با قابلیتهای ویژه مخصوص گرفتن عکسهای سلفی به بازار عرضه کردند.
دستگاههایی مانند سونی اکسپریا C3 و اچتیسی دیزایر EYE در میان دیگران توانستند بهتر خودنمایی کنند.
ساعتهای هوشمندی که آمدهاند تا بمانند!
ساعتهای هوشمندی که بتوانند به راحتی با گوشیهای هوشمند شما در ارتباط باشند مدتهاست که به بحث محافل خبری حوزه تکنولوژی مبدل شدهاند اما در سال ۲۰۱۴ شاهد حضور منظمتر این محصولات در بازار بودیم.
یکی از دلایل این امر را میتوان سیاستهای گوگل جهت بهبود پلتفرم ویژه ساعتهای هوشمند دانست. تا پیش از این شرکتهای تولیدکننده این ساعتها از سیستمعاملهای مختلفی استفاده می کردند اما اکنون Android Wear خیال این شرکتها را از بابت وجود سیستمعاملی قابل قبول و مورد اطمینان راحت کرده است و این امکان را میدهد تا این شرکتها ذهن خود را بیشتر بر روی تولیدات و مشخصههای سختافزاری متمرکز کنند.
برخی محصولات محبوب این حوزه، موتو۳۶۰ موتورولا، جیواچ الجی، جیواچ آر الجی، Gear Live و Gear S سامسونگ و زنواچ ایسوس بودند. شرکت اپل نیز در اقدامی محصول خود با نام اپل واچ را معرفی نمود که البته این محصول قرار است در سال ۲۰۱۵ روانه بازار شود. با عرضه این محصول اپل، مطمئنا شاهد رقابت تنگاتنگ شرکتهای تولیدکننده ساعتهای هوشمند خواهیم بود.
نکسوسی که دیگر ارزان نیست!
وقتی نکسوس ۵ گوگل با قیمت خوب جهانی ۳۵۰ دلار معرفی شد، دیگر دستگاههای هوشمند این حوزه را به چالش کشید. سالهاست که از نکسوسهای تولیدی با عنوان گوشیهای ارزانقیمت بازار یاد میشود.
این رویه با معرفی نکسوس ۶ تولیدی موتورولا با قیمت ۶۴۹ تغییر کرده و به نظر میرسد باید منتظر اظهارنظر گوگل در خصوص استثنا بودن این محصول و یا تبدیل شدن رویه بالابودن قیمت به سیاست جدید این شرکت باشیم.
سامسونگ بالاخره پلاستیک را کنار گذاشت!
مدتها بود که دستگاههای تولیدی سامسونگ به علت استفاده از پلاستیک در بدنه آنها مورد انتقاد کاربران و خریداران محصولات هوشمند این شرکت قرار میگرفتند اما اکنون دستگاههای اندرویدی و حتی پرچمداران این شرکت رنگ فلز را به خود میبینند.
با توجه به استفاده اکثر شرکتهای رقیب از فلز، سامسونگ نیز چارهای نداشت تا نهایتا در سال ۲۰۱۴ دستگاههایی مانند گلکسی آلفا، گلکسی نوت ۴، Galaxy Note Edge و اخیرا نیز گلکسی آلفا۵ و آلفا۳ را با ترکیب ساخت متفاوت روانه بازار کند.
سوارشدن دستگاههای اندرویدی بر تکنولوژی ۶۴بیتی!
پس از معرفی آیفون ۵اس با تکنولوژی و معماری ۶۴ بیتی، طرفداران دستگاههای اپل از این معماری به عنوان سمبل روبه جلو بودن این شرکت یاد میکردند. این موضوع به یکی از رویاهای کاربران اندرویدی مبدل شده بود تا اینکه نهایتا چندماه پیش، اچتیسی اولین دستگاه اندرویدی برپایه تکنولوژی ۶۴ بیتی یعنی اچتیسی دیزایر ۵۱۰ را معرفی کرد.
در ابتدای امر هیچ سیستمعاملی برای پشتیبانی از قابلیت ۶۴ بیتی برای این دستگاه موجود نبود اما با عرضه اندروید ۵.۰، به طور رسمی درهای استفاده از تکنولوژی ۶۴ بیتی به روی محصولات اندرویدی نیز گشوده شد.