مریم عبدالله زاده جمعه ۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۵

کاربران عمومی با مشکلات زیادی در خرید یک تلفن همراه مواجه هستند زیرا قیمت این ابزار اولویت بالایی در انتخاب دارد و باید کاربردهای مختلفی را برای دسترسی به یک قیمت مناسب نادیده گرفت اما زمانی که یک مدیر باشید انتخاب تلفن همراه کار سختی نیست، با فرض اینکه کسب و کار همچنان رو به رشد است و معذوریت چندانی هم برای هزینه ندارید می‌توانید یک مدل مناسب را به راحتی انتخاب کنید. در گروه مدل‌های حرفه‌ای که تعداد آنها شاید به اندازه انگشتان دو دست هم نباشد، اغلب محصولات دارای تنوع کاملی از امکانات عرضه‌شده برای موبایل‌ها هستند، پس نیازی به جست‌وجو نیست. مشکل از زمانی آغاز می‌شود که بسیاری از نیازهای آقای مدیر ناشناخته هستند و کیفیت و کارایی این ابزار همراه می‌تواند در سبک زندگی و مدیریت مدیران موثر باشد. در این مطلب به نکاتی اشاره خواهیم کرد که در انتخاب یک تلفن همراه برای مدیران اهمیت دارند.
 

برند

زمانی که سمت مدیریتی داشته باشید ابزارهای همراه قسمتی از کاراکتر حرفه‌ای شما هستند. این ابزارها باید جایگاه و شأن یک مدیر را ارتقا بخشند و حتی بتوانند برخی از نقایص و معایب را پوشش دهند. در گذشته مدیران به مواردی مثل خودکار یا دکمه سر آستین اهمیت زیادی می‌دادند اما این روزها وسایلی مثل لپ‌تاپ، موبایل و تبلت جای جزییات قدیمی را گرفته‌اند پس در انتخاب برند تلفن همراه سختگیر باشید. این روزها همه از سامسونگ استفاده می‌کنند، شما چطور؟ چند نفر از مدیران و همکاران خود را می‌شناسید که گوشی اپل ندارند؟

واقعیت این است که برندهایی مثل سامسونگ و هواوی به شدت عمومی هستند اما امکانات عرضه‌شده در این گوشی‌ها فوق‌العاده است. اگر به سراغ چنین برندی می‌روید باید یکی از محصولات جدید و پیشرو را انتخاب کنید. از سوی دیگر برندی مثل اپل اگرچه به دلیل قیمت نامتناسب خود همچنان جایگاه ویژه‌ای دارد اما هیچ خلاقیتی در انتخاب آن دیده نمی‌شود. شما نیز یکی مانند تمام هم‌رده‌های خود هستید که بدون هیچ ابتکاری به سراغ یک گوشی گران و پردردسر رفته‌اید. این توضیح کمی مبالغه‌آمیز است و انتخاب آی‌فون هنوز هم یکی از گزینه‌های درست برای مدیران است. زیرا در مواقعی که بیش از هر زمانی روی موبایل خود حساب می‌کنید، مطمئن هستید که مشکلی از بابت این اعتماد نخواهید داشت. برندهای دیگر مثل ال‌جی و اچ‌تی‌سی دارای مدل‌های مطرحی برای مدیران هستند اما این نکته را هم در نظر داشته باشید که ممکن است مخاطبان شما تجربه‌ای در مورد این گوشی‌ها نداشته باشند و به‌رغم تمام امتیازات منحصر به فرد این برندها، اهمیت انتخاب یک مدل عالی مثل نکسوس پنج یا One برای دیگران ناشناخته است. پس روی نمایش این گوشی‌ها برای دوستان و همکاران خود حساب نکنید.

طراحی

روزگاری را به یاد آورید که گوشی‌های آلکاتل و ساژم در اوج بودند و کسانی که این گوشی‌های ۴۰۰ گرمی و بزرگ را به همراه داشتند به طور پیش‌فرض در میان افراد خاص جامعه قرار می‌گرفتند. زمان زیادی از آن روزها گذشته و در آن سوی آب‌ها برخی طراحان صنعتی هستند که حقوق سالانه آنها به واسطه خلاقیت در طراحی یک تلفن همراه از گردش سالانه شرکت شما بیشتر است. این یعنی نبرد شدیدی برای افزایش جذابیت در طراحی یک ابزار وجود دارد در حالی که ویژگی‌های سخت‌افزاری ممکن است اهمیت زیادی نداشته باشند. همه سازندگان به خوبی با بهترین اجزای پردازشی آشنا هستند و در محصولات پیشرفته خود از آنها استفاده می‌کنند اما هنر طراحی موضوعی است که فرمول مشخصی برای آن وجود ندارد. پس طرحی انتخاب کنید که دارای جزییات مناسب، ظریف و زیبا باشد.

ضخامت بدنه یکی از این ویژگی‌هاست و برای شروع بهتر است مدل‌هایی را که بیش از ۱۰ میلی‌متر قطر دارند، کنار بگذارید. پس از آن نوبت به حاشیه‌ها می‌رسد؛ حاشیه‌های باریک با قوس‌هایی که به آرامی از یک سطح به سطح دیگر جابه‌جا می‌شوند نشان از دقت سازنده دارند. لبه‌های تیز و صاف قاطعیت را نشان می‌دهد و یک شخصیت با جذبه را به نمایش خواهد گذاشت اما مدیران دقیق و ریزبین لبه‌های منحنی را ترجیح می‌دهند. محل قرارگیری دکمه‌ها اهمیت زیادی ندارد اما نحوه طراحی آنها مهم است. دکمه‌ها نباید برجستگی زیادی داشته باشند ضمن اینکه برخی تولیدکنندگان تلفن همراه، ترجیح می‌دهند برای حفظ یکپارچگی نمایشگر به جای دکمه‌های کاربردی از منو یا بازگشت از محدوده مشخص در صفحه لمسی استفاده کنند. جزییات دیگر هم هستند که بنا بر سلیقه خود باید به آنها دقت کنید. به عنوان مثال اگر درگاه یو‌اس‌بی و شارژ در بالای نمایشگر قرار داشته باشد به این معنی است که سیم شارژ یا کابل ارتباطی از لپ‌تاپ، روی میز پهن شده است تا به قسمت بالایی برسد.

قلم و کیبورد

ورود اطلاعات در گوشی‌های هوشمند امروزی غالبا از طریق پنل لمسی آنها انجام می‌شود اما هنوز هم مدل‌های هوشمندی هستند که کیبورد یکی از اجزای اصلی آنها به شمار می‌رود. از میان این مدل‌ها می‌توان به برخی محصولات ساخت بلک‌بری اشاره کرد. این موضوع می‌تواند انتخاب یک تلفن همراه را با دشواری مواجه کند زیرا قلم در میان گوشی‌های پیشرو یک ابزار پرطرفدار نیست و مدل‌های معدودی مجهز به قلم هستند که در بین آنها دو مدل گلکسی‌نوت شرکت سامسونگ و پدفون‌نوت شرکت ایسوس در اولویت قرار دارند. بنابراین باید میان کاربرد قلم و دیگر امکانات گوشی یکی را انتخاب کنید.

استفاده از قلم برای کار با گوشی فرآیندی لذتبخش است و علاوه بر اینکه دقت را افزایش می‌‌دهد اغلب سازندگان این مدل گوشی‌ها امکانات هیجان‌انگیزی نیز به آن اضافه کرده‌‌اند. مثلا می‌توانید یک محل روی نقشه مشخص کنید و تصویر این نقشه را به سرعت از طریق ایمیل و سایر روش‌های ارتباطی در اختیار دیگران قرار دهید یا اینکه حین مکالمه ناچار هستید یک شماره را یادداشت کنید. در این موارد نیز قلم به کمک شما خواهد آمد، گوشی را روی حالت اسپیکر قرار دهید و به طور همزمان مطلب مورد نظر را روی صفحه یادداشت کنید تا گوشی تصویر آن را ذخیره کند. امکانات بسیار دیگری هم وجود دارد که اشاره به آنها لزومی ندارد فقط حین خرید توجه داشته باشید چه چیزی را از دست می‌دهید و چه به دست می‌آورید.

در مورد کیبورد به عنوان یک راه‌حل قدیمی برای کار با ابزارهای پردازشی موضوع کمی متفاوت است زیرا استفاده از کیبورد در مدل‌های هوشمند امروزی رایج نیست و می‌توان آن را نادیده گرفت. رابط کاربری اغلب سیستم‌‌عامل‌هایی که برای گوشی‌های لمسی ساخته می‌شوند، به اندازه کافی به این موضوع توجه دارند پس اگر انگشتان بزرگی دارید جای نگرانی نیست.

سیستم‌عامل

در دنیای گوشی‌های هوشمند سه سیستم‌عامل اندروید، iOS و ویندوزفون رایج است. iOS فقط در آی‌فون‌های اپل استفاده می‌شود و به این گوشی‌ها اختصاص دارد اما این موضوع محدودیتی برای تنوع نرم‌افزاری آن ایجاد نکرده و همچنان می‌توانید انبوهی از کاربردهای مختلف را از طریق این نرم‌افزارها به دست آورید. این نرم‌افزارها که برای گوشی‌های قانونی اپل عرضه می‌شوند معمولا پیش از انتشار مورد بررسی قرار می‌گیرند، در نتیجه قابل اعتماد هستند با این حال ممکن است برخی موارد استثنا هم وجود داشته باشد. این نرم‌افزارها در گوشی‌های قانونی صرفا از طریق فروشگاه اپل ارائه می‌شود اما در آی‌فون‌های قفل‌شکسته یا اصطلاحا جیلبریک‌شده می‌توان از عرضه‌کنندگان داخلی هم استفاده کرد. کار کردن با آی‌فون در ابتدا کمی مشکل به نظر می‌رسد زیرا برای انتقال یک فایل موسیقی ساده باید از نرم‌افزار رابط به نام آی‌تیونز استفاده کنید. این موضوع در مورد عکس، فیلم، اسناد متنی و موارد دیگر هم صدق می‌کند.

در مورد اندروید مشکلات کمتری برای ارتباط نرم‌افزاری با گوشی وجود دارد، تنوع بسیار بالایی هم در برنامه‌های آن دیده می‌شود اما به همین میزان نرخ نرم‌افزارهای ناپایدار یا ناسالم نیز افزایش پیدا می‌کند. اگر یک کاربر متعادل هستید و انتظارات منطقی از موبایل خود دارید این موارد قابل چشم‌پوشی هستند. یکی از امتیازات اندروید این است که سازندگان مختلف می‌توانند رابط کاربری اختصاصی خود را به گوشی اضافه کنند و این ظاهر گرافیکی متفاوت معمولا استفاده از امکانات گوشی را ساده می‌کند.

ویندوزفون و سایر سیستم‌عامل‌های موبایل توسعه زیادی در بین مدل‌های جدید ندارند البته بعد از خرید نوکیا توسط مایکروسافت قطعا در آینده شاهد مدل‌های بیشتری با این سیستم‌عامل خواهیم بود.

نمایشگر

صفحه‌نمایش موبایل تنها راه تعامل کاربر با موبایل‌های هوشمند است، پس طبیعی است بیشتر از سایر قسمت‌ها به آن توجه شود. اندازه نمایشگر موضوعی است که خود می‌توانید در مورد آن تصمیم‌گیری کنید با این حال کاربردهای زیادی برای گوشی‌ها تعریف شده است که نیاز به نمایشگر بزرگ دارند. به عنوان مثال مرور وب، کار با اسناد متنی و نمایش عکس‌ها در یک نمایشگر بزرگ با سایز حدود پنج اینچ ساده‌تر از اندازه‌های کوچک‌تر است؛ در مقابل ابعاد گوشی نیز به همان میزان افزایش پیدا می‌کند.

وضوح تصویر حاصل قرارگیری ردیف‌ها و ستون‌ها در کنار یکدیگر است. در واقع تصویر از تعداد زیادی نقطه‌های مجزا تشکیل شده که به آنها پیکسل گفته می‌شود و بنا بر نوع تصویری که نمایش می‌دهند دارای جزییاتی مثل نور و رنگ مستقل هستند. گوشی‌های پیشرفته معمولا از کیفیت تصویر با استاندارد Full HD پشتیبانی می‌کنند (۱۹۲۰×۱۰۸۰) اما تصاویری که وضوح عرضی آنها بالای ۱۲۸۰ پیکسل است هم کیفیت نمایش مناسبی دارند. از دیگر ویژگی‌های فنی می‌توان به نور صفحه‌نمایش اشاره کرد که تاثیر خود را در کار با گوشی حین روشنایی روز نشان می‌دهد. اگر در فضاهای باز زیاد از تلفن همراه خود استفاده می‌کنید بهتر است نمایشگر گوشی از روشنایی ۲۲۰ nit یا بالاتر برخوردار باشد.

ویژگی‌های فنی

یک گوشی هوشمند می‌تواند برخی کاربردهای عمومی یک رایانه را انجام دهد. در این گوشی‌ها امکان انجام محاسبات، ویرایش فایل‌ها، ارتباط با اینترنت و بسیاری موارد دیگر وجود دارد اما این توانایی‌ها تنها زمانی محدود می‌شوند که گوشی قدرت پردازش بالایی نداشته باشد. بدیهی است اجرای برنامه‌ای مثل فتوشاپ برای ویرایش عکس در یک گوشی منطقی نیست پس انتظاری هم در این زمینه وجود ندارد اما تعدد برنامه‌هایی که در موبایل اجرا می‌شوند موجب می‌شود ویژگی‌هایی مثل نوع پردازنده و تعداد هسته‌های آن، ظرفیت رم و تجهیزات ارتباطی اهمیت پیدا کنند. به عنوان یک قانون کلی می‌توان گفت یک گوشی حرفه‌ای باید چهار هسته پردازشی با فرکانس ۱.۵ گیگاهرتز داشته باشد (این موضوع به معنی نفی مدل‌های ضعیف‌تر نیست). این ویژگی باعث می‌شود چندین برنامه به طور همزمان روی گوشی اجرا شوند. مثلا زمانی که نرم‌افزارهای ارتباطی مثل وایبر در پس‌زمینه در حال اجرا هستند می‌توانید همزمان با پخش موسیقی، صفحات وب را نیز مرور کنید. این نرم‌افزارها قسمتی از رم یا حافظه گوشی را اشغال خواهند کرد و در نتیجه دو گیگابایت رم، ظرفیت متعادلی برای برنامه‌ها خواهد داشت. برای ذخیره‌سازی اطلاعات نیز ۱۶ تا ۳۲ گیگابایت مناسب است ولی بهتر است گوشی از امکان اتصال حافظه‌های جانبی نیز پشتیبانی کند.

این امکانات تنها زمانی مفید خواهند بود که گوشی روشن باشد، پس قبل از این مشخصات باید به ظرفیت و توانایی باتری توجه کرد. باتری گوشی باید حداقل یک روز کاری با اتصال به اینترنت و شبکه مخابراتی دوام داشته باشد. برای انتخاب نوع باتری نیز دستورالعمل مشخصی وجود ندارد زیرا مصرف باتری توسط سایر اجزای گوشی کنترل می‌شود اما به طور معمول می‌توان گفت یک باتری با ظرفیت ۲۲۰۰ تا ۲۶۰۰ میلی‌آمپر مطلوب است و اگر این ظرفیت تا بیش از ۳۰۰۰ میلی‌آمپر افزایش پیدا کند ایده‌آل خواهد بود.



شارژ سریع موبایل