سمیه قاسمی شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰

مدتی است که با ورود شبکه های اجتماعی به کامپیوتر و موبایل هایمان وارد یک دنیا جدید به نام فضای مجازی شده ایم فضایی که گاهی بیشتر از دنیای واقعی ما را درگیر  خودش می کند. این فضا منافع و مضرات، یا بعبارتی صفت های خوب و بد بی شماری دارد. یکی از این صفت ها، اطلاع رسانی گسترده و سریع است.

وقتی این دو ویژگی در کنار هم قرار بگیرند به تدریج تبلیغات هم در آنجا حضور می یابد؛ و هرجا پای تبلیغات در میان باشد، خواه ناخواه کسب و کار هم آنجاست. از طرف دیگر باز هم با استناد به این دو صفت می توان نتیجه گرفت که فضای مجازی از یک زاویه می تواند رسانه هم باشد. و همچنین هزینه رسانه مجازی از رسانه ای واقعی به مراتب کمتر است.

در نتیجه به همین دلیل، و به دلیل وجود دیگر ویژگی های فضای مجازی و به خصوص شبکه های اجتماعی، بعضا تمرکز روی اعمال تبلیغات در فضای مجازی بیشتر از تبلیغات در دنیای واقعی می شود. از جمله مزایایی که فضای مجازی در اختیار حیطه کسب و کار قرار می دهد، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

معرفی بهتر: مهمترین عامل در موفقیت بعد از راه اندازی کسب و کار، معرفی صحیح آن به مشتری است. در دنیای واقعی، تبلیغات موثر هزینه زیاد و فضای کمی را شامل می شود. اما در دنیای اینترنت، می توان از فضای بسیار زیادی با قیمت بسیار پایین بهره مند شد. به طور مثال می توان یک حجم اینترنتی را خرید یا اجاره کرد، و در آن سایتی راه اندازی کرد و به معرفی کامل و با جزئیات پرداخت. در ساده ترین حالت هم می شود با ساخت یک صفحه یا page در سایت های اجتماعی به صورت رایگان کسب و کار را به جامعه معرفی کرد.

پیشرفت تصاعدی: مزیتی که در این زمینه وجود دارد، این است که اگر خدمات ارائه شده مطلوب و با کیفیت باشد، مشتریان خودشان صفحه شما را برای دوستان و آشنایانشان به اشتراک می گذارند و به عبارتی کسب و کار شما را به ایشان معرفی می کنند.

ارتباط با مشتری: از ویژگی های بسیار مفید فضای مجازی، امکان ارسال و دریافت پیام به صورت مستقیم آنی است. که این ویژگی می تواند به صورت مکالمه نوشتاری، و در بحث کسب و کار، بعنوان یک کانال ارتباطی میان مشتری و ارائه دهنده خدمات استفاده شود.

نظرسنجی و درخواست: در محیط های مجازی این امکان وجود دارد که در هر بخشی، بازدیدکنندگان نظرات خود را ارسال کنند. صاحب کسب و کار می تواند در قسمت های مختلف، از نظرات و انتظارات و درخواست های مشتریان باخبر شود و از آنها برای بهبود خدماتش استفاده کند.

فضای مجازی هم مانند هر مقوله دیگری می توان با خطر و نا امنی مواجه شود. همانطور که در مبحث کسب و کار، فضای مجازی امکانات و ویژگی های بسیار مفیدی را در اختیار قرار می دهد، در عین حال هم خطرات سنگینی را می تواند داشته باشد.

به طور مثال از آنجایی که محیط مجازی است، صداقت گفتار هیچ فردی قابل تشخیص نیست. در نتیجه هم ارائه دهندگان کسب و کار، و هم مشتریان می توانند فریبکار و تقلبی باشند. البته این موارد در دنیای واقعی هم می تواند رخ دهد، اما با امکان و احتمال بسیار کمتر. مگر اینکه ارائه کننده کسب و کار در فضای مجازی، شعبه ای باشد از یک کسب و کار حقیقی که در دنیای واقعی به مقدار کافی اعتبار داشته باشد. البته باز در این صورت هم باید اطمینان حاصل کرد که آیا این فروشگاه مجازی حقیقتا به فروشگاه حقیقی مربوط است و یا خیر.

با همه این تفاسیر، جامعه مجازی مجموعه ای از صفات است، که صفات خوب آن بر صفات بد و مضر آن برتری دارد. اما لازم است که هنگام خرید و فروش در فضای مجازی همه جوانب را بطور کامل و دقیق در نظر بگیریم تا خدای نکرده دچار ضرر های مالی و زمانی نشویم.



شارژ سریع موبایل