امین شجاعی شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰

دانشجوی دکترای بخش فیزیک دانشگاه شیراز موفق به طراحی و ساخت یک متمرکزکننده‏ نوری شده است.

یکی از مباحث مهم و کاربردی حوزه‏ فیزیک اپتیک و لیزر یا فتونیک، اپتیک تبدیلی است. از اپتیک تبدیلی به طور عمده برای نامرئی‏‌سازی اجسام و اشیاء استفاده می‏‌کنند. کار نامرئی‌‏سازی اجسام که cloak نامیده می‏‌شود، کاربردهای فراوانی دارد.

یکی از شاخه‏‌های cloak، استفاده از اپتیک تبدیلی برای ساخت متمرکزکننده‏‌های نوری است. این متمرکزکننده‏‌ها وسایلی هستند که خود نامرئی‏‌اند و باعث می‏‌شوند نورهای تابیده شده در محل آن‏ها انباشته شوند؛ بدون اینکه جذب شده و باعث اتلاف انرژی شوند.

محمدمهدی صادقی، دانشجوی دکترای بخش فیزیک دانشکده‏ علوم دانشگاه شیراز موفق شده است بحث اپتیک تبدیلی را در مشددهای فابری - پرو مطرح کند که نتیجه‏ آن چاپ یک مقاله در Scientific Reports از زیرشاخه‏‌های Nature بوده و در آن اقدام به ساخت یک متمرکزکننده‏ نوری که تا این زمان امکان آن دور از دسترس می‌‏نمود، کرده است.

وی همچنین مقاله‏ دیگری در همین حوزه با طراحی لایه‏‌ای در مجله‏ Scientific Reports چاپ کرده که در نوع خود در حوزه نامرئی‏‌سازی و متمرکزکننده‏‌های نوری بی‏‌نظیر است.

بر اساس این گزارش، مقالات یاد شده نخستین مقالاتی هستند که در این مجله و در این حوزه با ضریب تأثیر بالای پنج چاپ می‏‌شوند.

 



شارژ سریع موبایل