کمپانی نوکیا پس از فروش بخش تولید تلفنهایهوشمند خود بیکار ننشسته و علاوه بر ارائهی سرویس نقشهی Here، در حال تحقیقات و توسعه در زمینهی شبکههای موبایل است. پیشتر بخشی از سهام کمپانی نوکیا که هماکنون در حال تحقیقات روی شبکههای موبایل است، در اختیار زیمنس بود که فنلاندیها با بازپسگیری این سهام هماکنون بصورت مستقل و با نام Nokia Networks در حال تحقیقات روی شبکههای 5G هستند.
یکی از شاخههای فعالیت Nokia Networks تولید سوئیچگیرهایی است که این روزها بسیاری از اپراتورهای مخابراتی در سراسر جهان از مشتریان آن بوده و برای کنترل و توسعهی شبکهی موبایلی خود از آن استفاده میکنند. از جملهی رقبای این کمپانی باید به نامهایی جون اریکسون، الکاتل-لوکانت و همچنین هوآوی اشاره کرد. تمامی کمپانیهای نامبرده نقش تاثیرگذاری در تبیین استانداردهای نسل آتی شبکههای موبایل یا همان 5G دارند.
نوکیا سال آتی میلادی درصدد راهاندازی یک شبکهی آزمایشی در منطقهی Ouloدر فنلاند است. نوکیا اعلام کرده است که با توسعهی شبکهی ارسال و دریافت دادهی مورد نظر، APIهای توسعه یافته را در اختیار شرکای سرمایهگذار خود و حتی رقبا قرار خواهد داد. هدف از انتشار این APIها ایجاد یک مدل توسعه و استاندارد مشارکتی است که نتیجهی آن کاهش مشکلاتی است که در روند توسعهی این شبکه و استانداردهای آن ایجاد خواهد شد.
هنوز اطلاعات دقیق و مشخصی از قابلیتهای شبکهی 5G در دست نیست، اما برخی از گمانهزنیها و برآوردها از این موضوع حکایت دارند که شبکههای 5G از نظر ظرفیت ۱۰۰۰ برابر بزرگتر از شبکههای LTE و همچنین نرخ انتقال دادهها در این شبکهها نیز ۱۰ تا ۱۰۰ برابر بیشتر از شبکههای LTE کنونی خواهد بود. یقیناً مصرف انرژی یکی از بخشهای این استاندارد است که هدف توسعهدهندگان کاهش ۹۰ درصدی مصرف انرژی است. انتظار میرود تاخیر در شبکه نیز پنج برابر کاهش یابد. با توجه به مشخصات ذکر شده باید در انتظار شبکهای با استاندارد نقل و انتقال داده با نرخ ۵۰۰ مگابیت بر ثانیه و همچنین تاخیری زیر ۲۰ میلیثانیه باشیم.
پیش از این نیز در زومیت خواندیم که نوکیا با اپراتور ژاپنی NTT DoCoMo ژاپن در زمینه ی توسعه ی شبکه های 5G همکاری میکند،چرا که این اپراتور ژاپنی نیز از پیشگامان اینترنت 5G است.