یوتیوب، غول شبکههای اجتماعی ویدئویی، اخیراً اعلام کرد که قصد دارد تا در زمینه بازیهای آنلاین ویدئویی نیز فعالیت جدیدی ایجاد کرده و مخاطبانش را با خدمات جدیدی رو به رو کند. تحلیلگران فناوری اطلاعات، این اقدام یوتیوب را، در واقع تلاش گوگل برای رقابت با مشهورترین پرتال بازیهای ویدئویی اینترنت یعنی توییچ Twitch میدانند که میکوشد آ انحصار سودآوری در عرصه صنعت بازیهای آنلاین را از این پرتال خارج کند. گوگل در وبلاگ رسمی خود youtube-global.blogspot.com اعلام کرده است که این سرویس، همه نیازهای گیمرها را پوشش خواهد داد.
به گزارش سرویس دیجیتال برترین ها، سرویس بازی یوتیوب که با عنوان YouTube Gaming قرار است در تابستان امسال رونمایی شود، مهمترین اقدام غول جست وجوی اینترنت یعنی گوگل، در عرصه بازیهای آنلاین و ویدئویی میباشد که حکایت کننده نبرد سختی بین گوگل و رقبا قدیمیش در این بازار پر مخاطب میباشد. سرویس بازی آنلاین یوتیوب که در نشانی https://gaming.youtube.com آغاز به کار خواهد کرد، طبق پیش بینی کارشناسان، بزودی بیش از 25 هزار بازی را در اختیار میلیون ها مخاطب این سایت قرار خواهد داد. پرتال تحلیلی آرس تکنیکا arstechnica.com امروز در تحلیلی جامع از سرویس جدید گوگل با عنوان: دست ها بالا با سرویس بازی یوتیوب – گوگل، قاتل توییچ خواهد شد، به بررسی این سرویس پرداخت.
پرتال سیلیکون بیت نیز که از مطرحترین سایتهای تحلیل روزانه فناوری اطلاعات دنیا میباشد، راهاندازی این سرویس گوگل را اقدامی برای رقابت با توییچ عنوان کرده است.
(تصویری از بازی لیگ اسطوره ها)
این پرتال نوشته است که یوتیوب با راه اندازی این سرویس، قصد دارد تا بیش از یک سایت بازی شود و از طریق اپلیکیشن ها و نرم افزارهای جانبی، شبکه اجتماعی اطلاعاتی و تعاملی را برای علاقمندان به بازی در اینترنت ایجاد کند. امری که در سایتهای رقیب، به طور پر رنگی مشاهده نمیشود. توییچ به عنوان رقیب این سرویس مطرح است و پرتالهایی مانند Hitbox.tv یا Azubu.tv رقبای سر سختی به شمار نمیآیند چرا که در پخش زنده بازی ها، شهرت بین المللی ندارند. یکی از مشخصههای اصلی سرویس یوتیوب را باید در قابلیت ضبط خودکار بازی ها به فایلهای ویدئویی و ارائه بازی توسط گیمرها در این پرتال دانست که حتی در توییتر رسمی گوگل نیز که در نشانی twitter.com/YouTubeGaming قرار دارد، این مورد معرفی شده است.
Ryan Wyatt که مدیر بخش بازیهای آنلاین گوگل است معتقد است که مقایسه بین سرویس جدید یوتیوب و سایت مشهور توییچ اشتباه است و از ان به comparisons superfluous (مقایسه بی مورد) یاد کرد.
وی به بیزینس اینسایدر گفته است که مقایسه یوتیوب و توییچ YouTube vs Twitch غلو آمیز است.
(بیزینس اینسایدر مینویسند، چرا سرویس بازی گوگل، یک کپی برداری از توییچ آمازون نیست)
رایان، یکی از تفاوتهای آشکار سرویس گوگل را، علاقمندی این سرویس به ارائه محتوا و بستر سازی برای ارائه: انیمیشنهای اسکریپ شده scripted animation، آموزش ساخت بازی، برنامه نویسی بازی، معرفی ویدئوهای افراد در زمینه رقابتهای خصوصی و اجتماعی در حوزههای مختلف میداند که این پرتال را با رقبا متفاوت خواهد کرد. کلیه ویدئوهایی که در یوتیوب منتشر شده است، قابلیت سازگاری با اپلیکیشن سرویس بازی جدید گوگل را دارد. به عنوان مثال، اگر کاربری بخواهد بازی League of Legends انجام دهد و اطلاعات کامل بازی، بهترین بازی کنندگان و برترین منتقدان و مشاوران بازی را در اختیار داشته باشد، جز در سرویس بازی گوگل، در اینترنت چنین اطلاعات وسیع و تخصصی در اختیارش نخواهد بود.
(تصویری از سرویس بازی یوتیوب و امکان چت گیمرها با هم)
همانطور که گفته شد، یکی از مزیت های سرویس بازی گوگل، در موضوع معرفی جامع بازی و ارائه ویدئوهای مربوط به بازی در صفحه هر بازی ارائه شده میباشد.
(تصویر صفحه یک بازی در سرویس بازی گوگل که اطلاعات متنی درباره بازی ارائه میکند)
یوتیوب به عنوان یکی از 5 سایت پر بیننده اینترنت، روزانه میزبان ده ها میلیون مخاطب از سراسر جهان است که برای مشاهده فایلهای ویدئویی منتشر شده دران، به این پرتال رایگان مراجعه میکنند. Google، در سال 2006 با رقمی به مبلغ 1.68 میلیارد دلار، این سایت را به تملک خود دراورد. سرویس بازی یوتیوب که فعالیت مشترکی بین گوگل و برخی از طراحان بازیهای کامپیوتری میباشد، نخستین تجربه گوگل در ارائه بسترهایی برای بازی ویدئویی در فضای وب میباشد. پرتال توییچ، درتابستان 2014 با مبلغی در حدود 970 میلیون دلار، به تملک آمازون amazon.com در آمد. گوگل همواره به طراحی و ساخت پلتفرم بازیهای آنلاین live streaming platform علاقمند بوده است و این اقدام در راهاندازی بخش بازی در یوتیوب، میتواند در ادامه این اشتیاق پنهان باشد.
در سایت یوتیوب، پیش از راه اندازی این سرویس، تریلرهایی trailers مربوط به معرفی بازیهای مختلف، بازیهای ضبط شده به همراه ارائه نظرات و انتقاداتی به بازی ها توسط گیمرها و فعالان این عرصه رواج داشته است. بنابراین، یوتیوب بستر خوبی برای معرفی بازهای مختلف به کاربرانش است. یوتیوب توانسته است، 100 میلیون گیمر را در فضای شبکه اجتماعی خود در کنار هم آورد و گوگل نیز بدون شک، تلاش دارد تا بخشی از این مخاطبان را به سمت بستر بازی خود در یوتیوب بکشاند.
گوگل اعلام کرده است که انتظار دارد، این سرویس، تنها بستر ارائه دهنده بهترین بازیهای ویدئویی دراینترنت باشد. یکی از آپشن هایی که سرویس بازی یوتیوب را خاص خواهد کرد، قابلیت کاربران به دنبال گردن بازیهای مختلف در داخل یک شبکه اجتماعی میباشد. همان طور که کاربران، یک فایل ویدئویی را در این شبکه دنبال میکنند. با استفاده از اپلیکیشن جدید گوگل، کاربران قادر خواهند بود تا در یک مکان، همه انواع فایلهای ویدئویی تولید شده را مشاهده کرده و اطلاعات مربوط به بازی را بدون جست وجو در اینترنت، مشاهده کنند. گوگل اخیرا اعلام کرده است که تلاش میکند تا تجربه بازی آنلاین را در هفتههای پیش رو، در اختیار کاربرانش قرار دهد. سرویس لایو استریم یا پخش زنده بازی ها هم در YouTube Gaming وجود خواهد داشت که در آینده ای نزدیک از پخش زنده در حالت 60 فریم در ثانیه پشتیبانی خواهد کرد و همچنین به صورت خودکار ویدیویی که استریم میکنید را به ویدیوی یوتیوب تبدیل میکند.
اگر چه مسئولان سایت توییچ در برابر رونمایی از سرویس بازی گوگل، اظهارات خاصی ارائه نکردند، اما کارشناسان دنیای بازی عقیده دارند که حجم وسیعی از اطلاعات و امکاناتی که گوگل در بخش بازی یوتیوب برای کاربران فراهم کرده است، امکان انتقال کاربران از توییچ به یوتیوب را فراهم خواهد کرد. مهم تر از همه آن است که رقابت با غول جست وجو گر اینترنت با صدها خدمات جانبی در حوزههای مختلف، کار آسانی، حتی برای توییچ دات تی وی نیست.
به هر حال، سرویس بازی جدید گوگل را که در یوتیوب راه اندازی شده است، باید آغاز یک حرکت جدید در حوزه بازیهای آنلاین دانست که فیسبوک نیز با دستگاه اوکولوس ریفت خود که سامانه واقعیت مجازی است، میکوشد تا در عرصه بازیهای ویدئویی سه بعدی فعالیت گسترده ای را آغاز کند. همه اینها، نشان از دنیای روشن بازیهای ویدئویی و آنلاین و خدمات آن به کاربران میلیاردی شبکه وب دارد و صنعت بازیهای کامیپوتری را بیش از قبل، تحرک خواهد داد. به نظر میرسد، استارت آپ های آینده، حول ارائه خدمات در عرصه بازیهای ویدئویی میتواند کسب و کارهای خوبی را تدارک ببیند و در عرصه کارآفرینی دیجیتالی، مؤثر باشد.
در صورتی که به بازیهای رایانه ای علاقمند هستید و قصد دارید از اقدامات دولت در این زمینه با خبر شوید، به پرتال بنیاد ملی بازیهای کامپیوتری http://ircg.ir/sn/home مراجعه کنید و ویدئو زیرا را ملاجظه کنید.