روزهایی بود که به جز برندهای نام آشنای جهانی گوشی هوشمند مطرح دیگری در بازار تلفن همراه ایران نمیتوانستید پیدا کنید اما همزمان با افزایش رشد بازار همان برندهای نام آشنا به ساخت گوشیهای رده متوسط و پائین نیز روی آوردند که در این میان با رقبایی چینی و ایرانی روبرو بودند که هنرشان ساخت گوشیهای ارزانقیمت اما مطرح بود.
گوشیهایی با قیمتهایی مقرون به صرفه که حداقل روی کاغذ نمیتوان آنها را در قیاس با گوشیهای همرده برندهای مطرح نادیده گرفت.
شرکت دیمو اخیرا چهار مدل گوشی هوشمند جدید را معرفی کرده که یکی از آنها گوشی دیمو S400 است که میتوان آن را از نظر طراحی زیباترین محصول عرضه شده توسط دیمو دانست. یک گوشی با طراحی باریک و سبک که مشخصات فنی قابل توجهی را درون خود جا داده است.
دیمو S400 از یک پردازنده ۴ هستهای ۱.۳ گیگاهرتزی Cortex A7 بهره میبرد که پردازش گرافیکی آن را یک چیپست Mali-400MP برعهده دارد. صفحه نمایش ۴.۶ اینچی این گوشی با رزولوشن ۵۴۰ در ۹۶۰، یک گیگابایت رم و یک گیگابایت فضای داخلی از جمله مشخصات فنی دیگر این گوشی هستند که نهایتا انرژی مورد نیاز آن را برای اجرای اندروید ۴.۴.۲ یک باتری ۱۰۰۰میلیآمپرساعتی تامین میکند.
دیمو S400 ان طور که ما دریافتیم از نظر سختافزاری یک گوشی چینی است که با مدل S400 و توسط شرکت Alps چین طراحی و تولید شده و دیمو احتمالا وظیفه مونتاژ آن در ایران را با تغییر قاب بیرونی و عرضه یک چهره جدید برعهده دارد.
طراحی دیمو S400
همانطور که گفتیم در طراحی این گوشی شاهد یک گوشی جمع و جور، باریک و سبک هستیم که از یک بدنه پلاستیکی و یکدست برخوردار است که در طراحی آن به نوعی قاب پشتی تا اطراف قاب جلویی ادامه پیدا کرده و البته نمیتوان تیز بودن لبهها و گوشههای گوشی را به عنوان یک نقظه ضعف نادیده گرفت.
در قاب جلویی شاهد صفحه نمایش ۴.۶ اینچی (شرکت دیمو آن را ۵ اینچی معرفی میکند) هستیم که در پائین آن کلیدهای لمسی خازنی هوم، برگشت و منو دیده میشود و یک الئیدی نورانی در پائین قاب در هنگام کار به قاب جلویی زیبایی بخشیده است. حفره کوچک میکروفون در سمت چپ قاب نیز دیده میشود. یک دوربین حسگر نور صفحه نمایش نیز به طور غیرمنتظرهای همین پائین جاخوش کرده است که معمولا در بقیه گوشیهای هوشمند آن را در بالای قاب میبینیم.
اگر سراغ کنارههای گوشی برویم در لبه پائینی جز درز مورد نیاز برای باز کردن قاب پشتی چیزی وجود ندارد و طراحان این گوشی هوشمند نهایت استفاده را از بالای بدنه گوشی برای جای دادن درگاه میکرو یو اس بی برای شارژ و اتصال به سایر دستگاهها و درگاه خروجی هدفون بردهاند.
البته این موضوع تنها چیز عجیب این طراحی نیست و در عین حال دکمه پاور و قفل صفحه نمایش گوشی نیز به همراه دکمه کم و زیاد کردن صدا در لبه سمت چپ گوشی جاخوش کردهاند. وقتی قاب پشتی را بر میداریم جایگاههای مورد نیاز برای قرارگیری دو سیم کارت و رم میکرو اس دی دیده میشوند.
دیمو S400 اگرچه در نگاه اول از طراحی خوبی برخوردار است اما مطمئنا همانطور که گفتیم بررسی دقیتر این طراحی نقطه ضعفهای آن را بیشتر نمایان میکند که به نظر میشد با رعایت آنها نمره بیشتری در طراحی به آن داد. این نوع طراحی در بازار دستگاههای دیجیتال معمولا فراخور طراحی سختافزار گوشی و نحوه قرارگیری آنها بر روی برد اصلی در نظر گرفته میشوند و نمیتوان چندان به طراح آن خرده گرفت. در هر صورت طراحی دیمو S300 از نگاه سختگیرانه مطمئنا میتوانست بهتر باشد اما در عین حال نظر هر مشتری را در مقایسه با همردههای خود در بازار جلب خواهد کرد.
صفحه نمایش ۴.۶ اینچی این گوشی با رزولوشن ۵۴۰ در ۹۶۰ طبیعتا تراکم پیکسلی ۲۴۰ پیکسل در هر اینچ را در برابر چشمان شما به نمایش میگذارد. این تراکم پیکسلی در واقع یک تراکم پیکسلی به روز نیست و آن را در گوشیهایی متعلق به حداقل یک یا دو سال پیش شاهد بودیم.
این تراکم پیکسلی یعنی نباید کیفیت آنچنانی را از صفحه نمایش گوشی بخواهید و تنها میتواند به اندازه یک صفحه نمایش متوسط نیاز شما را برآورده کند. کیفیت تصاویر در برابر نور آفتاب چندان دلگرمکننده نیست ورنگها به صورت سرد نمایش داده میشوند. البته مطمئنا نیازی به ذکر این موضوع نیست که در رنج قیمتی این گوشی استفاده از چنین صفحه نمایشی برای پائین آوردن قیمت ضروری به نظر میرسد.
کارآیی و سختافزار دیمو S400
از دیمو S400 با توجه به قیمتی که برای آن در نظر گرفته شده نمیتوان انتظار بالایی داشت و البته بررسی مشخصات سختافزاری گوشی نشان میدهد که کاملا توانسته عنوان «مناسب» را با توجه به قیمت خود به سختافزار خود اختصاص دهد.
دیمو S400 از یک پردازنده ۴ هستهای ۱.۳ گیگاهرتزی مدیاتک MT6852 با چهار هسته Cortex A7 بهره میبرد که پردازش گرافیکی آن را یک چیپست Mali-400MP برعهده دارد و یک گیگابایت رم و یک گیگابایت فضای داخلی از جمله مشخصات فنی دیگر این گوشی هستند که نهایتا انرژی مورد نیاز آن را یک باتری ۱۰۰۰میلیآمپرساعتی تامین میکند.
چیپست مدیاتک MT6852 تقریبا ارزانترین چیپست شرکت مدیاتک به حساب میاید که البته این ارزانی دلیلی بر ضعیف بودن این پردازنده نمیباشد و این شرکت با عرضه این چیپست در واقع راه را برای عرضه گوشیهای ارزانقیمت در بازار باز گذاشته است.
بازیهای سنگین بر روی این گوشی به خوبی اجرا میشدند اما خب قابل پیشبینی بود که فشار بیشتر بر روی آن باعث بالا رفتن حرارت گوشی و کاهش پلکانی شارژ باتری گوشی خواهد شد و رفته رفته به لگها در هنگام اجرای اپلیکیشنها اضافه شود. بررسی ما و اجرای اپلیکیشنهای مختلف بر روی این گوشی نشان داد که سختافزار گوشی کاملا پاسخگوی نیازهای یک کاربر عادی و تا حدود زیادی یک کاربر حرفهای خواهد بود. در ادامه میتوانید نتایج بنچمارکهای انجام شده بر روی این گوشی را ببینید که حتی در بنچمارک AnTuTu توانسته مناسب ظاهر شود.
نرمافزار دیمو S400
دیمو S400 از یک رابط کاربری ساده بهره میبرد و اگر از چند ویجت کاربردی و تصاویر پسزمینه اضافه شده صرفنظر کنیم میتوان گفت از اندروید خام نسخه ۴.۴.۲ استفاده میکنیم که استفاده از این نسخه از اندروید یکی از نقاط قوت این گوشی هوشمند است و اگر بخواهیم به قابلیتهای نرمافزاری گوشی اشاره کنیم چارهای جز شرح دوباره قابلیتهای اندروید ۴.۴.۲ نداریم.
دوربین دیمو S400
گوشی دیمو S400 از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی بهره میبرد که به عنوان دوربین یک گوشی میانرده ارزانقیمت کاملا مناسب است.
اگر چه چندان نمیتوان به خوب بودن تصویر در نورکم دل سپرد اما اپلیکیشن دوربین گوشی از تنظیمات خوب و گاها حتی حرفهای برای تنظیمات دوربین بهره میبرد.
نتیجه کار در نور خوب میتوان گفت خوب و راضیکننده است اما در نور کم چندان نمیتوان به نتیجه کار نمره قبولی داد. در عین حال تصویر از رنگ نه چندان زندهای برخوردار هستند و از شارژ نبودن تصاویر میتوان به عنوان مشکل دیگر آن یاد کرد.
باتری دیمو S400
مطمئنا شما هم در مشخصات فنی گوشی، ظرفیت کم باتری را متوجه شدهاید که خب نه روی کاغذ و نه در عمل با وجود پردازنده مدیاتک این گوشی نمیتوان روی آن حساب باز کرد.
تجربه کار با این گوشی نشان داد که به صورت مصرف یک کاربر عادی باتری این گوشی نهایتا یک شبانهروز کامل تا نهایتا ظهر فردا دوام خواهد آورد اما با مصرف بیشتر وسنگینتر هر شب مجبور خواهید شد گوشی خود را به آغوش شارژر بسپارید.
جمعبندی
این گوشی دو سیمکارته هم اکنون در بازار ایران در حدود ۴۹۸ هزار تومان قیمت دارد. با این قیمت در بازار میتوان گوشیهای دیگری هم خریداری کرد که بعضا از سختافزار مشابه و یا پائینتری برخوردار هستند. برای انتخاب این گوشی بهتر است تمام نقاط ضعف آن را در نظر بگیرید و البته آن را با گوشیهای همرده آن مقایسه کنید. مطمئنا به نتایج بهتری خواهید رسید.