مقالاتی كه حاوی اطلاعات باارزش هستند و دستورالعمل های خاص ارائه می دهند، عموماً مورد استقبال قرار می گیرند و خوانندگان فراوانی دارند. در اینجا چند نكته در مورد نوشتن مقاله در وب را یادآور می شویم.
1- این نكته را بپذیرید كه نوشتن مقاله در دنیای آنلاین با نوشتن مقالات چاپی تفاوت دارد. زیرا افراد عادت دارند كه هنگام خواندن مقالات وب تنها مطالب را مرور كنند. صفحه را به سرعت حركت می دهند و تنها به دنبال نكات كلیدی هستند.
2- به مخاطبین مورد نظر خود فكر كنید و برای آنها مطلب بنویسید.
3- برای مقاله خود یك عنوان جذاب انتخاب كنید كه توجه افراد را سریعاً به خود معطوف كند و آنها را به خواندن مقاله مشتاق كند.
4- عنوان مقاله باید كوتاه نگه داشته شود، اما در انتخاب تیترهای داخلی آزادی بیشتری دارید. با دقت آنها را انتخاب كنید تا در لحظه خواننده را جذب خود كنند.
5- در نوشتن مقاله دقت كنید و حرفه ای عمل كنید. در مورد موضوعاتی كه از آنها اطلاع كامل دارید، مطلب بنویسید. هیچ مطلبی را به طور اتفاقی و بدون پشتوانه علمی در مقالات خود نیاورید.
6- پاراگراف های مقاله باید كوتاه باشند.
7- مقدمه چینی نكنید و به سرعت به نكته اصلی نزدیك شوید.
8- روی اطلاعات با ارزش برای مخاطبین خود تكیه كنید.
9- اصل اختصار را رعایت كنید. اکثر مردم مایلند به سرعت اطلاعات را دریافت كنند و معمولاً زمان محدودی دارند.
10- در نوشته خود از كلمات اضافه یا هم معنا استفاده نكنید و مقاله را در حد 1500 كلمه نگه دارید. اكثر اشخاصی كه مقالات عالی را برای قرار دادن در سایت خود خریداری می كنند، طرفدار مقالات بین 500 تا 2000 كلمه هستند. به صورت اجمالی سخن بگوئید. اختصار نشان دهنده باارزش بودن نوشته است.
11- در متن مقاله از علامت تعجب (!) برای جلب توجه خواننده به بخش های خاص استفاده كنید.
12- از تظاهر پرهیز كنید. خودتان باشید تا مقاله شما واقعی به نظر برسد.
13- از نكات طنزآمیز استفاده كنید. مردم حتی وقتی در حال دریافت اطلاعات در مورد مسائل كاملاً جدی هستند، مایلند استراحت كوتاهی داشته باشند و قدری بخندند.
14- از درون خود برای نوشتن كمك بگیرید. سخنان بی تكلف بیشتر به دل می نشیند. تنها كافیست كه جملات را مرتب و به هم متصل كنید.
15- راستگو و امین باشید و از مطالب دیگران در مقاله خود استفاده نكنید. این كار نوعی دزدی است. پس خودتان برای نوشتن مطالب تلاش كنید و اگر از سخنان یا ایده های شخص یا مقاله دیگری استفاده كردید، حتماً نام او را در كنار مطلب آورده شده، ذكر كنید و از او تشكر كنید.
16- متواضع باشید و تصور نكنید كه خوانندگان در سطحی پایین تر از شما قرار دارند.
17- از شماره گذاری و بخش بندی در مقاله خود برای مرتب كردن مطالب استفاده كنید. به این ترتیب دنبال كردن مطلب برای خواننده ساده تر خواهد بود.
18- اطلاعات شخصی خود را در انتهای مقاله قرار دهید. مطمئن شوید كه این اطلاعات برای دسترسی آسان به شما كافی هستند. این بخش یك تبلیغات مجانی برای شما خواهد بود.
19- در انتهای مقاله پیشنهادی را برای خوانندگان در نظر بگیرید مثل ارسال مطلبی خاص به آدرس پست الكترونیك آنها. به این ترتیب لیستی از افراد علاقه مند را خواهید داشت كه بعدها می توانید در بخش بازاریابی خود از آنها استفاده كنید.
20- قبل از قرار دادن مقاله روی وب تمام لینك های موجود در آن را چك كنید.
21- مقاله خود را از طریق سیستم های پاسخگوی خودكار منتشر كنید.
22- مقاله را با یك جمله یا پیام تاثیرگذار به اتمام برسانید. آخرین جمله و پاراگراف شما باید خلاصه ای از تمام مقاله باشد و به نحوی خواننده را تشویق كند كه از همین حالا نكات گفته شده را اجرا كند.
23- نهایتاً مقاله خود را دوباره چك كنید تا كلمات ناهماهنگ یا اشتباهات املایی در آن وجود نداشته باشد. در واقع شما ویراستار مقاله خود هستید.
24- مطمئن شوید كه مقاله روند و جریان مناسبی دارد و مطالب به هم پیوسته و مرتب قرار گرفته اند.
25- دوباره خوانی و دوباره خوانی تا جایی كه مطمئن شوید كه همه چیز درست است.
برای نوشتن مقاله "بهترین ها را انجام دهید و منتظر عالی ترین ها باشید."