رزومه هم مثل داستان نیاز به شروع، میانه و پایان دارد. شما باید بگویید که هستید و موفقیتتان تا به امروز را شرح دهید.
قالب رزومه مثل محتوی آن بسیار مهم است. رزومه هم مثل داستان نیاز به شروع، میانه و پایان دارد. شما باید بگویید که هستید و موفقیتتان تا به امروز را شرح دهید باید برای کارفرما توضیح دهید که چه تواناییهایی دارید.
چگونه یک رزومه خوب داشته باشیم؟
موارد ذیل به شما کمک میکند تا رزومهای تهیه کنید که حوزهی کار و فعالیتتان را مثل یک داستان شرح دهد:
1- ترتیب زمانی را رعایت کنید
رزومهها باید دارای ترتیب زمانی باشند یعنی تجربیات و دستاوردهای شما در طول مدت زمان مشخص از گذشته به امروز. گالا جکسون مالک و مشاور ارشد موسسهی مشاوره شغلی در این مورد می گوید: "رزومهی خوب باید استاندار بوده و فرمت ساده داشته باشد این در مورد همهی مشاغل صدق میکند." همچنین هیتر ویشلو راهنما و مشاور شغلی میگوید: "رزومه خود باید یک منبع بسیار خوب از اطلاعات شغلی باشد. کارفرمایان علاقمندند که رزومه شما را بخوانند تا ببینند از کجا شروع کردید حرفهتان چیست در کدام شرکتها کار کردید رزومه مثل یک عکس فوری است که در کمترین زمان باید به کارفرما شما را معرفی کند. همچنین ویشلو معتقد است که ترتیب زمانی در رزومه برای کسانی که دائما در حال تعویض شغلشان هستند مناسب نیست."
2- رزومه هدفمند داشته باشید
رزومه هدفمند ارتباط مستقیمی با مشاغل و شرایط گوناگون آن دارد. رزومه هدفمند باعث میشود مدیران و کارفرمایان مهارت شما را در مقابل آن شغلی که به دنبالش هستید ببینند پس شما باید رزومه هدفمندی داشته باشید هدفمندی چیزی است که همه کارفرمایان میخواهند در کارمندانشان ببینند. ویکی روتزر مشاور منابع انسانی میگوید:" مهارتهای فرد باید در رزومه با رنگ دیگری نوشته شود." البته این یک فرمت است محتوی مناسب باید در همه رزومهها وجود داشته باشد. ویشلو معتقد است: " شما باید طوری رزومه بنویسید که نظر همهی شرکتها را به خود جلب کند."
3- رزومه باید کاربردی باشد
رزومه کاربردی برای جویندگان کار با تجربهی محدود بهتر است زیرا که روی مهارتها تاکید بیشتری دارد اینگونه رزومهها با شرح مهارت فرد آغاز میشود و ویژگیهای فرد بیان شده و در نهایت در مورد تجربیات کاری توضیح داده شده است. گالا جکسون میگوید:"بهتر است همیشه روی صلاحیت های فردی تاکید کنیم". مایکل آیکمن بنیانگذار شرکت خدمات مشاورهای و رزومهنویسی میگوید: "بهتر است که همیشه روی مهارتهای فردی در رزومه تاکید کنیم زیرا رزومه نباید خالی از مهارتهای فردی باشد حتی اگر تجربه کاری نداریم میتوانیم مهارتهایمان را بیان کنیم". نانسی. اچ. سگال صاحب و مشاور در موسسه شغلی میگوید فرمتهای کاربردی برای کسانی که دائما در حال تعویض شغل هستند مناسب است او به جویندگان کار توصیه میکند که دائما شغلشان را عوض نکنند. زیرا رزومه این افراد باعث میشود کارفرما آنها را به عنوان کارمند نپذیرد زیرا ممکن است به زودی این فرد کارش را ترک کند.
4- رزومه ترکیبی داشته باشید
رزومه ترکیبی یعنی رزومه شما ترتیب زمانی داشته باشد، کاربردی باشد و روی نقاط قوتتان تاکید کرده و نقاط ضعفتان را کم رنگ کند ویشلو معتقد است که در واقع این هنر شما را می رساند که تمام این عوامل را در رزومه خود بگنجانید مثل نقاشی کردن؛ برجسته کردن مناطق زیبا و پنهان کردن بقیه مناطق با سایه ها. این فرمت برای مشاغلی در زمینه تجارت، صنعت، پزشکی و تکنولوژی بسیار موثر است و باعث میشود جویندگان کار بیشتر روی عوامل مهمتر تاکید کنند. گالا جکسون میگوید: "رزومه ترکیبی با تاکید روی مهارت هایتان شما را یک شخص حرفه ای معرفی میکند و باعث تاثیر مثبت روی مدیران و کارفرمایان می شود." رزومه ترکیبی حاوی ترتیب زمانی تجربیات شخص از گذشته تا به امروز و مهارت های وی است. مایکل آیکمن میگوید: رزومه باید هم ترتیب زمانی تجربیات افراد را رعایت کند و هم روی مهارت های فردی تاکید داشته باشد. ویکی روتزر می گوید: روزمه ترکیبی باید به اندازه مشخصی طولانی باشد باید دقت کرد تا اطلاعات رزومه بیش از حد تکرار نشود.
5- رزومه مدرن داشته باشید
رزومههایی که دارای تصاویر، داستان و گرافیکهای متنوع هستند رزومههای مدرن و غیر سنتی محسوب میشوند. رزومههایی که حالت داستانی دارند زندگی کاری را روایت می کنند این درحالی است که رزومههای تعاملی تنها تجربیات فرد را برای کارفرما بیان میکنند. ویشلو میگوید: "رزومهها علاوه بر نوع کاغذی میتوانند در غالب یک فایل ویدئویی باشند. برای مشاغلی که زمینه تکنولوژی دارند میتوان از رزومههایی با زمینه گرافیکی استفاده کرد. میتوانید از برخی از وب سایت به صورت رایگان برای تهیه رزومه استفاده کنید.