با بهترین شیوه های تعامل با همسر آشنا شوید
همسرتان را نزدیکترین و محرمترین فرد برای خود بدانید و او را حامى و پشتیبان خود تلقى کنید .
با یادگیرى مهارتهاى ارتباطى نظیر فعالانه به حرفهاى یکدیگر گوش کردن، احترام به نظرها و عقاید یکدیگر و تشریک مساعى و مشورت کردن روابط خود را بهبود ببخشید .
سعی کنید با ایجاد کانونى گرم و صمیمى، مسؤولیت رسیدن به تفاهم را پذیرا شوید .
مواقع اختلاف نظر یا سوء تفاهم، به جاى سرزنش کردن یکدیگر یا تفسیر نادرست، به شناسایى مساله و یافتن راه حل آن بپردازید و در صورت لزوم کمک و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب کنید .
براى رسیدن به امنیت روانى وعاطفى در روابط زناشویى داشتن صداقت، پذیرش، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهید .
در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در اولین فرصت ممکن به حل و فصل آن بپردازید تا به فرآیندى مخرب و پیشرونده تبدیل نشود .
به هر طریق ممکن رفتارهاى مطلوب همسرتان را مورد توجه و تایید قرار دهید به گونه اى که همسرتان بفهمد برایش ارزش قائل هستید .
تشویق و تاییدتان و بیان نکات مثبت به طور آشکار یا در جمع باشد و تذکر نکات منفى و انتقاد به طور محرمانه و در تنهایى صورت بگیرد .
براى خصوصیات و نیازمندىهاى ایشان ارزش قائل شوید و در روابط کلامى، عاطفى، اقدامها و تصمیمگیرىها به افکار و خواسته هاى همسرتان توجه کنید .
خشونت همسرتان را با خشونت پاسخ ندهید. خشونت را با سکوت پاسخ گویید و در موقعیتى مناسب درباره مساله مورد نظر به بحث و گفت و گو بپردازید .
بکوشید در سراسر زندگى، به خصوص در روابط بین خود و همسرتان، به جاى هر گونه پیش داورى یا مشاهده اشکالات و ضعفها نقاط مثبت و قوت را ببینید. به جاى توجه به نیمه خالى لیوان به نیمه پر آن توجه کنید .
سعى کنید در برنامهریزى براى فعالیتهاى اجتماعى، اوقات فراغت، دید و بازدیدهاى خانوادگى و نظایر آن به مشورت کردن با یکدیگر بپردازید و از یک جانبه نگرى بپرهیزید .
در هر فرصتى که پیش مىآید، با همسرتان ارتباط کلامى و عاطفى برقرار کنید . خانمها از صحبت کردن با همسرشان بیشتر لذت مىبرند . برای همین مردها باید فعالانه به سخنان همسرانشان گوش کنند و واکنش مناسب نشان دهند .
اگر هر یک از زوجین در شرایط خاصى نمىتواند به سخنان همسرش گوش کند، باید صادقانه و صمیمانه این موضوع را به او انتقال بدهید و تقاضا کنید صحبت کردن درباره آن موضوع را به فرصتى دیگر موکول کند.
هر از چند گاهى در فضایى محرمانه، محبت آمیز و صمیمانه به ارزیابى رفتار و روابط یکدیگر بپردازید و از یکدیگر بپرسید، چه باید کرد تا روابطمان بهتر و بانشاط تر شود؟
همیشه، در رویارویى با مسائل و مشکلات خانوادگى، خود را در وضعیت طرف همسرتان قرار بدهید و با قبول مسؤولیت خود و شناخت انتظارات متقابل به حل و فصل اختلافات روى آورید .
ارتباط زوجین باید از هر گونه سوء ظن و حدس نادرست وغیر واقع بینانه دور باشد . اگر موضوع و مسالهاى ذهن یکى از زوجین را به خود مشغول کرده است، باید آن را به صراحت و صادقانه مطرح کند و درستى و نادرستىاش را با همسرش مورد بررسى قرار دهد .
هر یک از زوجین باید زمینههاى بروز سوء تفاهم ها و سوء ظن ها را از بین ببرد و از رفتارهایى که موجب بروز سوء تفاهم و سوء ظن مىشود، خوددارى کند .
با روانشناسى همسرتان آشنا شوید تا بدانید ایشان به چه امورى بها مى دهد و نظام ارزشىاش چگونه است. براى مثال معمولا زن به وابسته بودن، کسب امنیت عاطفى و مورد حمایت واقع شدن اهمیت مىدهد .
از مسخره کردن ایشان و گفتن سخنان طعنه آمیز و دو پهلو جدا پرهیز کنید .
با یادآورى برخى ایام مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظایر آن و دادن هدیه هایى هر چند کوچک (مثل یک شاخه گل) به طور نمادین یا سمبلیک عشق و علاقه خود را به همسرتان اعلام کنید .
خود را در برابر همسرتان آراسته و پاکیزه و جالب توجه نگه دارید از پریشانى و وضع نامرتب بپرهیزید .
در انتخاب دوست و برقرارى روابط دوستانه و معاشرتهاى خانوادگى با زوجهاى دیگر دقت کنید و این امور را با توافق یکدیگر انجام دهید .
هرگز همسرتان را با خانم های دیگر مقایسه نکنید .
از رفتارهاى مطلوب همسرتان تشکر کرده، او را تشویق کنید و انگیزه تکرار آن رفتار را بیشتر کنید .
حتى المقدور به قولهایى که به همسرتان داده اید عمل کنید تا به سلب اعتماد و احساس فریب خوردگى نینجامد.
از نسبت دادن القاب و زدن برچسبهاى ناگوار و نامطلوب مانند بدقول، شلخته، کله شق، یک دنده، لجباز و خودخواه به یکدیگر پرهیز کنید .