سعیده حقیق چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۰

می‌گوید اگر فقط 3 سال به عقب بازگردد، هیچ‌وقت ازدواج نمی‌كند. می‌گوید همسرش مرد خوبی است اما دلش برای آرامش، آزادی و حتی تنهایی‌اش تنگ شده است. فكر می‌كنم شاید قربانی یك انتخاب نادرست شده اما مهدی ‌محمد صادقی مشاور خانواده، متاهل‌های زیادی را مبتلا به درد او می‌داند.

از نظر این مشاور خانواده، سال‌های سال است كه بسیاری از متاهل‌ها ادعا می‌كنند آینده یك ازدواج همیشه به شیرینی روزهای شروعش نمی‌ماند و به همین دلیل به جوان‌های مجرد توصیه می‌كند كه تا ابد مجرد بمانند. او گذشته از این ادعای متاهل‌ها، متهم‌های دیگری را برای طولانی شدن سن تجرد مقصر می‌داند و معتقد است مجرد‌هایی كه از نیمه چهارمین دهه زندگی‌شان عبور كرده‌اند، با مشكلات بیشتری برای انتخاب شریك زندگی روبه‌رو هستند.

تشویق متاهل‌ها

در بسیاری مواقع، افرادی كه متاهل هستند انگیزه مجرد ماندن را در اطرافیان‌شان بیشتر می‌كنند و به این اتفاق دامن می‌زنند. طبیعی است كه افراد بعد از ازدواج درگیر مشكلاتی شوند و گاهی از تصمیمی كه گرفته‌اند ابراز نارضایتی كنند.

چنین موضوعی مربوط به امروز نمی‌شود، از زمان‌های قدیم بسیاری از افرادی كه ازدواج كرده بودند، احساس می‌كردند اتفاق خارق‌العاده‌ای كه منتظرش بودند در زندگی‌شان نیفتاده و شكایت‌های‌شان را با منع مجرد‌ها از ازدواج كردن مطرح می‌كردند. این شكایت‌ها مجرد‌ها را درگیر تناقضی کرده و آنها را به تاخیر در گرفتن تصمیم نهایی تشویق می‌كند.

كم شدن گزینه‌ها

وقتی سن فرد بالا می‌رود، گزینه‌هایی كه برای ازدواج پیش رو دارد هم هر روز كمتر می‌شود. خانمی كه از 35 سالگی عبور كرده، كمتر از دختران جوان‌تر امكان پیدا كردن فردی كه با شرایط سنی و شخصیتی‌اش سازگار باشد را دارد. كم شدن شانس آشنا شدن با فردی مناسب دوره تجرد فرد را باز هم طولانی‌تر و اضطراب او برای انتخاب گزینه ازدواج را هم بیشتر می‌كند.


عشق‌های بی‌سرانجام

عاشق شدن همیشه به ساختن زندگی آرام ختم نمی‌شود. گاهی افراد وارد روابط عاطفی می‌شوند و سال‌ها در آن می‌مانند اما در نهایت به بن‌بست می‌رسند. رابطه‌های به سرانجام نرسیده یكی از دلایل طولانی شدن دوره تجرد است و بسیاری از كسانی كه این شكست را تجربه می‌كنند تا مدت‌ها بعد از آن میلی به انتخاب دوباره و ازدواج ندارند.

گذشته از این موارد، زمانی‌كه افراد پا به رابطه عاطفی می‌گذارند كه تنهایی‌شان را از آنها می‌گیرد و نیازهای عاطفی‌شان را هم برآورده می‌كند، تا مدت‌ها نیاز وارد شدن به دنیای متاهل‌ها را احساس نمی‌كنند. وارد شدن به این رابطه‌ها كه خود فرد هم از بی‌سرانجام بودنشان باخبر است، باعث تاخیر در ازدواج و بالا رفتن سن تجرد می‌شود.

سوگواری برای عشق از دست رفته

در كشور ما خانم‌ها بیشتر با ارتباطات عاطفی به سرانجام نرسیده درگیر می‌شوند و در زمانی كه گرفتار رابطه‌ای بی‌سرانجام و نامزدی بهم خورده می‌شوند، امكان آشنا شدن با موردهای مناسب ازدواج را هم از دست می‌دهند اما از دست دادن زمان مناسب تنها مشكل این افراد نیست. گاهی كسانی كه یك رابطه عاطفی را پشت سر گذاشته‌اند، سال‌ها به رابطه از دست رفته وفادار می‌مانند یا به‌خاطر سوگواری ناشی از این فقدان، خیال ازدواج را تا مدت‌ها از سرشان بیرون می‌كنند.

سد خانواده‌ها

سن مجرد ماندن در جامعه ما گاهی به‌خاطر اختلاف‌های میان والدین و جوانان افزایش می‌یابد. برخی خانواده‌ها حاضر به پذیرش انتخاب فرزندان‌شان نیستند و گاهی جوانان به‌خاطر هراس از مقابله خانواده با خواسته‌شان، فردی كه برای ازدواج انتخاب كرده‌اند را به والدین خود معرفی نمی‌كنند. گرچه برخی افراد در برابر این مقاومت‌ها سر تعظیم فرود می‌آورند اما بسیاری از جوانان تحت تاثیر این موانع سال‌ها فكر ازدواج را از سرشان بیرون می‌كنند.

تفکرات با اساس

رایج شدن خرده ارزش‌هایی در میان برخی جوانان در مورد مجرد ماندن هم ممكن است به طولانی شدن این دوره دامن بزند. این روزها بسیاری از جوانان 28-27 ساله، با این شعارها كه «هنوز زود است»، «می‌خواهم جوانی كنم!»، «مگر از زندگی‌ام سیر شده‌ام» و ... از ازدواج فرار می‌كنند. جالب اینجاست كه وقتی در این گروه‌ها یك نفر ازدواج می‌كند، بقیه افراد گروه هم به چنین اتفاقی ترغیب می‌شوند، چراكه یكی از مشوق‌های‌شان را از دست داده‌اند.

سختگیرتر شدن

با بالا رفتن سن، افراد سختگیرتر شده و انتخاب شریك زندگی برای‌شان دشوارتر می‌شود. نگاه به ازدواج با بالا رفتن سن منطقی‌تر می‌شود و فرد می‌خواهد همه زوایا را با دقت بررسی كند و هنگام تصمیم گرفتن هیچ نكته‌ای را نادیده نگیرد اما واقعیت این است كه هیچ‌كس نمی‌تواند موردی را برای ازدواج پیدا كند كه از هر جهت ایده‌آل باشد. در واقع همیشه درصدی از موفقیت در هر انتخابی وجود دارد و هیچ‌كس نمی‌تواند صددرصد خواسته‌های شریك زندگی‌اش را برآورده کند. اما افراد با بالا رفتن سن این موضوع را نادیده می‌گیرند و به دنبال موردی كه صددرصد خواسته‌های آنها را برآورده كند، می‌گردند.

اگر می‌خواهید ازدواج كنید؟

مقایسه نكنید

مقایسه خواستگار جدید با مورد‌های قبلی، مشكلی است كه افراد با بالاتر رفتن سن گرفتارش می‌شوند. آنها خواستگار تازه‌شان را از نظر زیبایی، ثروت، تحصیلات و حتی وضعیت خانوادگی با گزینه‌های قبلی مقایسه می‌كنند و با خود می‌گویند وقتی من چنین موردی را قبول نكرده‌ام، چرا باید به فردی كه در یك جنبه خاص وضعیت نامناسب‌تری نسبت به او دارد بله بگویم؟ این افراد معتقدند چون موردهایی كه از نظر‌های مختلف مناسب‌تر از خواستگار فعلی‌شان بوده‌اند نپذیرفته‌اند، نباید به این فرد تازه هم بله بگویند. صبر طولانی‌مدت برای ازدواج، آدم‌ها را به چرخه باطلی می‌اندازد. فرد تصور می‌كند چون سنش بالا رفته، باید با یك انتخاب خارق‌العاده تمام موقعیت‌های از دست رفته را جبران كند اما هرچه بیشتر می‌گذرد، بیشتر در این بحران غرق می‌شود.

پرونده‌های قبلی را ببندید

در آقایان، باز بودن پرونده ارتباطات قبلی، مانعی جدی برای انتخاب همسر است. در حالی كه ذهن فرد درگیر گذشته عاطفی‌اش است، نمی‌تواند به شخص دیگری دل ببندد و برای شروع تازه تلاش كند. بستن پرونده‌های قبلی، اتفاقی است كه اگر رخ ندهد آینده عاطفی افراد را با مشكلی جدی روبه‌رو کرده و دوره تجرد را هم طولانی‌تر می‌كند.

كنار نكشید

پیدا كردن مورد مناسب ازدواج، مشكلی جدی است و كسانی كه سن بالاتری دارند، بیشتر با این مشكل درگیر هستند. اگر افراد از اجتماع كناره بگیرند و در محیط‌های شغلی و تحصیلی حضور نداشته باشند، پیدا كردن گزینه مناسب ازدواج برای‌شان دشوارتر می‌شود. البته افراد نه‌تنها در جریان روابط اجتماعی كه با معرفی خانواده، دوستان و ... هم می‌توانند شانس خود را برای پیدا كردن گزینه‌های مناسب بیشتر كنند.



شارژ سریع موبایل