گاهی مواقع نیز جوّ غالب تحت عنوان اینکه همه روسریها را تا نیمه میبندند یا آرایش کرده هستند یا در خیابانها بدون چادرند ممکن است در دل برخی ایجاد شرم و وحشت کند که مبادا انگشتنما خاص و عام شوم و رویه «خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو» را در پیش گیرند که قرآن کریم جوّ غالب بدون دلیل و منطق را بهشدت محکوم کرده و تبعیت از رسوم جاهلی را ناشی از جهل میداند، پس اگر فرهنگی منطق داشت قابلپذیرش است و گر نه خیر. زیرا قرآن اکثریّت را ملاک حقّانیت نمیداند.
عامل دیگر سستی در حجاب رفقای بد هستند که گاهی انسان با افرادی دوست میشود که بجای صداقت، رویههای شیطانی دارند و به دنبال خوشیهای زودگذر و فانی هستند و انسانهای پاک را با اصرار به گمراهی میکشند و با عناوینی مثل تفریح کردن پای انسان را به دامهای شیطان گرفتار میکنند که این افراد حتّی ممکن است فرایض دینی بهمانند حجاب را تضعیف کنند و آن را برخلاف رسوم اجتماعی بدانند و از آن بهعقب ماندگی یاد کنند.
راهکار ارائهشده قرآن آن است که گرد این گونه افراد نچرخید وگرنه زمانی نادم و پشیمان خواهید شد که پشیمانی سودی نداشته باشد هم چنانکه در سوره فرقان زبان حال این افراد را چنین بیان میکند: «یا وَیْلَتی لَیْتَنی لَمْ أَتَّخِذْ فُلاناً خَلیلاً [فرقان/ 38] ای وای بر من، کاش فلان گمراه را دوست خود انتخاب نکرده بودم».
امید است همه مؤمنین و متدین با پرهیز از عوامل سستی در عمل به فرایض دینی و بهکار بستن راهکارهای قرآنی هرچه بیشتر سعادت دنیوی و اخروی خود را با عمل به دستوارت دینی تضمین نمایند.