حتی تصورش هم برای خیلی از دختران و پسران وحشتناک است. این که در دوران عقد، وقتی کم کم آماده می شوید تا خودتان را پیدا کنید و مقدمات عروسی و زندگی دو نفره تان را فراهم آورید، یک خبر بد موقع اوضاعتان را پیچیده کند: شما به زودی سه نفر می شوید!
بارداری در دوران عقد اگرچه از نظر شرع و قانون هیچ ایرادی ندارد و حتی شاید احساسات شخصی شما هم زنده شود و از این که دارید پدر/ مادر می شوید ذوق کنید اما به حکم عرف، مجبورید تبعات زیادی را به جان بخرید. تبعاتی مثل انگشت نما شدن، شنیدن حرف های سنگین از پدر و مادر و فامیل، خجالت از تغییرات ظاهری و حتی برگزاری هول هولی و زودتر از موعد عروسی...
اما این ها فقط یک طرف ماجرا است. در بخش دیگر، شما هستید با زندگی ای که عملا دو نفرگی از آن حذف شده و خیلی زود مجبورید وجود یک فرزند را هم در زندگی تان بپذیرید. آن هم وقتی که هنوز به خوبی چم و خم زندگی مشترک دستتان نیامده، اخلاق های همدیگر را نشناخته اید، بدهی های مالی تان را صاف نکرده اید و خوشی های بسیاری را با هم تجربه نکرده اید... وجود بچه در این شرایط با همه نعمت و هیجانی که به زندگی شما می آورد، کلی چالش به دنبال دارد. چطور باید با این چالش ها رو به رو شوید؟
پشت همدیگر را خالی نکنید
از شوک بیرون بیایید و فکرهای خطرناکی مثل سقط جنین را از سرتان بیرون کنید. اتفاق افتاده را به فال نیک بگیرید و سعی کنید زندگی تان را به شکل دیگری بچینید و برنامه ریزی هایتان را دوباره از نو داشته باشید. به هر حال کاری است که شده و باید مطابق با این اتفاق، نقشه راه جدیدی داشته باشید. در شوک بودن و انکار واقعیت و گریه و زاری، فقط زمان شما را از بین می برد. مهم ترین قدمی که باید بردارید این است که پشتیبان همدیگر باشید و خیلی بیشتر از قبل، از یکدیگر حمایت کنید.
با خانواده مقابله نکنید
در مقابل بزرگترها و سرزنش های احتمالی شان، جبهه نگیرید. سعی نکنید تقصیر را به گردن دیگری بیندازید یا به تنش های درون خانواده دامن بزنید. فقط با آرامش مواجه شوید و سعی کنید همکاری و مشارکت خانواده را برای گذر از این دوران جلب کنید. حق بدهید که این اتفاق با نگاه عرف و حساسیت که پدر و مادرها روی عرف و آبرو داری دارند، اتفاق سنگینی است. بنابراین از آنها بخواهید رازدار باشند. حتی اگر دیدید خیلی نگرانی دارند از یک مشاور بخواهید با آنها صحبت کرده و آنها را به آرامش و رازداری دعوت کند.
به سرعت دست به کار شوید
از اطرافیان دلسوزتان کمک بگیرید تا سریعتر مقدمات عروسی را فراهم آورید. شاید مجبور شوید به خاطر تغییر تاریخ عروسی، از برخی خواسته ها یا برنامه ریزی هایتان در برگزاری مراسم یا گرفتن خانه و خرید جهیزیه چشم بپوشید.
دوباره برنامه ریزی کنید
حواستان باشد که طوری در برگزاری مراسم عروسی برنامه ریزی کنید که پولی هم برای تولد بچه و هزینه های مربوط به آن باقی بماند. پس می بینید که قبل از هر کاری لازم است یک برنامه ریزی جدید با نگاه به اتفاقات جدید برای هزینه کردن پولتان داشته باشید.
از مشاور کمک بگیرید
نه تنها برای برگرداندن آرامش به خانواده تان، باید با مشاور صحبت کنید، بلکه برای گذر از دوران بحرانی ای که خود شما و همسرتان هم درگیرش شده اید، باید از یک مشاور کمک بگیرید. در یک شرایط عادی و غیر بحرانی، دختر و پسر در دوران عقد و در سال اول ازدواج تنش های زیادی را تجربه می کنند. مشکلات مالی احتمالی از یک سو و سر و کله زدن با هم برای رسیدن به زبان مشترک و شناخت قلق های زندگی دو نفره شان از سوی دیگر این دوران را بسیار پرتنش می کند.
شما در زندگی جدیدتان، با ورود یک بچه بحران های جدیدتری را هم باید به این تنش ها اضافه کنید. هرچند که تولد بچه شما را به هم نزدیک تر می کند اما احتمال تضاد و تعارض همیشه وجود دارد. باید سازگاری بیشتری داشته باشید و نسبت به همدیگر، با صبوری و همدلی بیشتری برخورد کنید. مشاوری با تجربه و امین در این زمینه می تواند به شما کمک کند.