سارا قاسمی چهارشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰

کوله بار سفرتان را بسته اید و با اتومبیل شخصی تان عازم سفر می شوید. در ذهنتان رویای مقصدی متفاوت و دل انگیز را تجسم می کنید و با این امید راهی می شوید ابتدای مسیر برایتان آشناست چون قبلا آن را طی کرده اید اما میانه راه همه چیز برایتان متفاوت می شود. دنبال نقشه می گردید تا از روی آن مکان را شناسایی کنید.

اما نقشه را جا گذاشته اید. بدون نقشه شاید به مقصد برسید اما متحمل سختی های زیادی خواهید شد. عده ای از افراد در رابطه با اهدافشان به همین شکل عمل می کنند. آنها اهداف خوبی در سر دارند اما بدون نقشه و برنامه ای مشخص هستند. با این 7 مرحله رسیدن به اهدافتان را آسان تر کنید.

 

هدف باید شوری در شما ایجاد کند

مطمئن باشید اهدافی که برای خود در نظر گرفته اید را واقعا از ته قلبتان دوست دارید و تنها به دلیل اینکه آن اهداف خوب و درست هستند، آنها را انتخاب نکرده اید. برای مثال  ادامه تحصیل در رشته مدیریت بازرگانی ممکن است انتخاب خوبی باشد اما اگر شما علاقه ای به این رشته نداشته باشید تحصیلات شما بی نتیجه خواهد بود.


اهدافتان نباید با اهداف دیگرتان تناقض داشته باشد

برای مثال یکی از اهداف شما این است که خانه ای 1 میلیارد تومانی داشته باشید اما کنار این هدف هدف مالی تان را تنها 1 میلیون تومان در نظر گرفته اید. طبیعی است که با داشتن چنین درآمدی نمی توان صاحب خانه ای گران قیمت شد.


اهداف را در 6 سطح زندگی تان طبقه بندی کنید

اهدافتان را به صورت خانه و خانواده، روانی و معنوی، سلامت و تناسب اندام، مالی و کاری، اجتماعی و فرهنگی و ذهنی و تحصیلی تقسیم کنید و در هر بخش جزئیات آنچه را که می خواهید بنویسید.


اهدافتان را به صورت مثبت بنویسید نه منفی

اگر می خواهید به وزن متناسبی برسید هدف خود را به صورت «من نمی خواهم چاق باشم» ننویسید بلکه آن را به صورت «من می خواهم اندامی متناسب داشته باشم» یادداشت کنید.

 

رسیدن به هدف از روی نقشه مسیر

 

جزئیات اهدافتان را حتما ذکر کنید

به جای اینکه یک خانه مجلل را جزو اهدافتان بنویسید، می توانید جزئیات خانه را نیز مشخص کنید. برای مثال من یک خانه با 4 اتاق خواب، یک آشپزخانه بزرگ و یک حیاط 100 متری می خواهم. هر چقدر در نوشتن اهدافتان جزئی تر باشید نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد. چون دقیقا می دانید دنبال چه هستید.


هدف باید بزرگتر باشد

هدفتان باید ارزش تلاش و ابتکار عمل شما را داشته باشد. هرچقدر هدفتان متفاوت تر و خاص تر باشد انرژی و انگیزه و بیشتری برای رسیدن به آن خواهید داشت. البته یادتان باشد خاص بودن به معنای غیرواقعی بودن هدف نیست. هدفی را انتخاب کنید که در سطح توانایی شما و البته منطقی و معقول باشد.


حتما و حتما و حتما اهدافتان را بنویسید

نوشتن اهداف مانند نقشه ای است که مسیر را به شما نشان می دهد. اهدافتان را هرازگاهی مرور کنید. سعی کنید چند مورد از اهدافتان را در جایی قرار دهید که مقابل چشمتان باشد. برای مثال روبروی در اتاق، روی یخچال، کنار رایانه یا ابتدای دفتر یادداشت روزانه تان. این کار باعث بالابردن تمرکزتان روی اهداف تعیین شده تان می شود.


نکته بسیار مهم

از افرادی که با انرژی منفی و بدبینی نقش ضدانگیزشی را برایتان دارند، دوری کنید. اهداف خود را با افرادی مطرح کنید که به شما در راه رسیدن به اهدافتان کمک کرده و انگیزه لازم برای پیگیری اهدافتان را در شما ایجاد کنند.



شارژ سریع موبایل