سارا قاسمی پنجشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۰

هر پدر مادری در قبال فرزند خود احساس مسئولیت می کند. علاوه بر این پدر و مادرها انتظار دارند که فرزندانشان قدردان زحماتشان باشند. اما میدانید که همیشه همه چیز خوب نیست. دوست داشتن فرزندان یعنی به گونه ای انتظارات و افکارمان را تنظیم کنیم که فشار زیادی روی بچه ها نباشد.

با رفتارهای صحیح آن ها برخورد مناسبی داشته باشید یعنی این را در نظر بگیرید که بچه همیشه بچه است و گاهی ممکن است غیرمنطقی، آب زیرکاه باشد و شمارا ناراحت کند. در ادامه این مطلب ۱۰ موردی که نباید از فرزندانتان انتظار داشته باشید را مرور می کنیم.

 

۱- نمرات خوب

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

همه ما دوست داریم که فرزندانمان نمره های خوبی بگیرند و موجب افتخارمان باشند و گاهی از افتخاراتشان برای بقیه صحبت کنیم. اما بچه ها نسبت به تحصیل رویکردهای متفاوتی دارند. بسیاری از آن ها نیاز به هل دادن و هدایت شدن دارند. حتی انیشتین و استیو جابز هم در دوران ابتدایی نمراتشان چنگی به دل نمی زده است. به آن ها فرصت بدهید و صبر کنید شاید نمرات بهتری کسب کنند.

 

۲- یک دفعه همان طوری رفتار کنند که شما می خواهید

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

احتمالاً بچه های شما دوست دارند برای رسیدن به چیزهایی که می خواهند گریه کنند، یا تلویزیون دیدن را به انجام کارهایشان ارجح می دانند. اما باید به آن ها بفهمانید که رفتارشان را اصلاح کنند و بهتر شوند. اینکه استانداردهایی را تعیین کنید و کارهایی را برای سوق دادن فرزندان به سمت این استانداردها تعیین کنید کاملاً پذیرفتنی است اما انتظار نداشته باشد که این تغییرات آنی اتفاق بیفتد دگرش به تدریج اتفاق می افتد و زمان بر است.

 

۳- همان کاری را می کنند که شما می کنید، نه چیزی که به آن ها میگویید

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

باید متوجه شده باشید که کودکان ربات نیستند و بیشتر رفتاری را تقلید می کنند که دیده اند نه چیزی که شنیده اند. پس با عملتان به آن ها درس بدهید نه گفتارتان. اگر نمی خواهید دروغ بگویند پس به آن ها دروغ نگویید. اگر می خواهید مؤدب باشند اول باید خودتان مودب باشید.

 

۴- همیشه قدردان شما باشند

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

انتظار دارید که به خاطر مدرسه و غذا و لباس خوب قدردان شما باشند اما بچه ها کامل نیستند و معمولاً قدردان نیستند و اغلب معتقدند که همه چیزهایی که به آن ها داده اید حقشان است و شما به عنوان پدر و مادر وظیفه تان را انجام داده اید. بهتر است به آن ها یاد بدهید که قدرشناس باشند تا اینکه مدام انتظار داشته باشید قدرشناس شما باشند.

 

۵- چیزی باشند که شما می خواهید

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

ممکن است از بچه مردم به خاطر حاضرجوابی و خوش رویی خوشتان بیاید و به طور جالبی انتظار داشته باشید که فرزندتان هم همان گونه باشد و این علاقه را مدام ابراز کنید. اما این را در نظر داشته باشید که واقعاً کار سختی است که بچه را همان گونه که می خواهید بار بیاورید چراکه شرایط، شخصیت، نقاط ضعف و قدرت متفاوتی دارند. بهتر است نقاط مثبت فرزندتان را پرورش دهید و دست از انتقاد و پررنگ کردن نقاط ضعفشان بردارید.

 

۶- همیشه کوتاه بیایند و ببخشند

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

بچه ها هم گاهی عصبی و مضطرب می شوند. اتفاقات ناگهانی مثل طلاق والدین، اسباب کشی، بیکاری والدین و یا مشکلات اقتصادی شرایط استرس زایی برای فرزندان هستند. بچه ها همیشه نمی توانند در شرایط روحی مناسبی باشند به خصوص وقتی قربانی شرایط ناخواسته ای می شنود که هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارند، بهتر است قبل از هر چیزی خودتان کوتاه آمدن و بخشندگی را تمرین کنید و مطمئن باشد آن ها نیز خواهند آموخت.

 

۷- در رابطه شما دخالت نکنند

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

بهتر است که جلو بچه ها مواظب رفتارتان باشید. تا می توانید جلو بچه ها درست رفتار کنید. اگر جلو بچه ها با همسرتان برخورد مناسبی نداشته باشید، باید منتظر عواقب آن باشید. چراکه بچه ها روزی بزرگ می شوند و به راحتی می توانند آنچه از سوی خود شما دیده و آموخته اند برایتان موبه مو اجرا کنند. آنکه آتش می افکند آتش نصیبش خواهد شد.

 

۸- بی دردسر باشند

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

همه چیز همیشه خوب نیست. هر بچه ای دردسرهای خاص خود را دارد و بچه شما استثنا نیست. در مشکلات کنارشان باشید، کنارشان باشید تا توانایی مقابله با مشکلاتشان را پیدا کنند در چنین شرایطی بیشتر از نصیحت هایتان به درک شدن نیاز دارند. راه حل های مربوط به بزرگ سالان شاید برای آن ها کاربری نداشته باشد اما اینکه به آن ها کمک کنید تا با ذهن و افکار خودشان راه حل دردسرهایشان را بیابند کمک بسیار بزرگی به فرزند خود است.

 

۹- از هیچ چیز فرار نکنند

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

اگر گاهی اجازه بدهید که بچه ها از برخی شرایط پیش آمده در زندگی درس بگیرند بیشتر از تنبیه کردن آن ها در تربیتشان مؤثر است. هیچ کس کامل نیست ازجمله فرزندانتان، و ممکن است اشتباه کنند. و این طور یاد می گیرند که هر کاری نتیجه ای در بردارد. سخت نگیرید و به بچه ها اجازه بدهید گاهی اشتباه کنند.

 

۱۰- هیچ وقت اشتباه نکنند

 

این انتظارات را از فرزندتان نداشته باشید!

 

یادمه وقتی بچه بودم ۴۰ دلار پولی را که برای کاری به من سپرده بودند در خانه دوستم جا گذاشتم و به جای اینکه به کاری که مادرم به من سپرده بود برسم به خانه دوستم رفتم و با او بازی کردم. و حتی قبل از اینکه به خانه بازگردم یا تنبیه شوم حس وحشتناکی داشتم. پدر مادرها هم اشتباه می کنند. اشتباهات من همیشه از روی قصور و کوتاهی نیست بلکه گاهی نتیجه اعتمادبه نفس زیادی است. بچه ها نباشد همیشه این احساس امنیت را کنند که می توانند نسبت به اشتباهاتشان پاسخگو نباشند.



شارژ سریع موبایل