سمانه ربانی يكشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۰

سوال: آیا اگر چوب نجس شود دیگر پاک نمى‌شود؟

اگر سطح ظاهرى چوب نجس شده باشد با شستن پاک مى‌شود و اگر نجاست به عمق آن رفته باشد، باید آن را در آب کُر گذاشت تا آب مطلق (غیر مضاف) به عمق آن برسد تا عمقش نیز پاک شود والا فقط ظاهر آن پاک مى‌شود. (آیة الله خامنه ای دام ظله)

 

سوال: وسایل الکترونیکی، مانند موبایل اگر نجس شود چگونه پاک می شوند؟

در این زمینه، تذکر نکاتی لازم به نظر می رسد:

الف. ضرورتی برای پاک نگه داشتن وسایل همراه از جمله موبایل وجود ندارد، نهایتاً باید مواظب باشید برای این که نمازتان اشکال پیدا نکند، این نجاست به جای دیگر بدن یا لباستان سرایت نکند و در حالت طبیعی که این وسائل، خشک می باشند، نجاست هم سرایت نخواهد یافت.

ب. در پاک شدن اشیاء فرقی بین موبایل و مانند آن وجود ندارد.

 

سوال: چه شرایطی باید باشد تا آب چیز نجس را پاك نماید؟

جواب:

1. آب باید مطلق باشد، پس آب مضاف مانند گلاب و..، چیز نجس را پاك نمی‌كند.

2. آب باید پاك باشد.

3. آنكه وقتی چیز نجس را می‌شوند آب مضاف نشود و بو یا رنگ یا مزه‌ی نجاست هم نگیرد.

4. آنكه بعد از آب كشیدن چیز نجس، عین نجاست در آن نباشد. (توضیح المسائل امام خمینی(ره), م149)

 

سوال: اگر در ماشین لباسشویی تمام اتوماتیک، لباس نجس به کیفیت زیر شسته شود: ابتدا لباس با پودر شسته شده و پس از آبگیری، آب قطع شود و با چرخیدن لباس در ماشین، لباس ها آبمال شده و آب تخلیه شود و مجدداً آبگیری کرده و آب قطع گردد و با خشک کن، کار شستشو پایان پذیرد؛ الف) حکم این نوع آبکشی چیست؟ ب) کف های اطراف شیشه ماشین و واشر چه حکمی دارد؟

امام خمینی (ره):

الف) اگر بعد از زوال عین نجاست یک مرتبه با آب لوله یا دو مرتبه با آب قلیل شسته شود و غساله منفصل شود، پاک می شود.

 

آیة الله خامنه ای (دام ظله):

اگر موضع نجس پس از ازاله نجاست دو مرتبه با آب قلیل شسته شود پاک می شود.

ب) اگر بعد از زوال عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشویی به لباس ها و همه قسمت های داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.

البته مدتی بعد مجدداً از دفتر ایشان استفتاء شد که در پاسخ چنین فرمودند:

پاسخ همان است که در اجویه آمده و تشخیص موضوع با خود مکلف است ضمن آنکه در این امور باید از دقت هایی که منجرّ به وسواس می شود اجتناب نمود.


آیة الله سیستانی (دام ظله):

الف- لباس ها پاک است.

ب- اگر آب به آنها نرسیده نجس است.


آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظله):

اگر بدانید قسمت هائی از شیشه یا پلاستیک اطراف درب بوسیله آب قلیل پاک نمی شود و ترشحات آن به لباس های داخل ماشین می رسد موجب تنجس لباس ها می گردد و باید آنها را در خارج ماشین تطهیر نمایید.


آیة الله گلپایگانی(ره):

اگر لباس نجس را در ماشین بگذارند و آب پاک هر چند قلیل باشد مقداری بر آن بریزند که تمام لباس ها را فرا بگیرد و غساله آب ها را خارج کنند و اگر به بول نجس شده، پس از خالی کردن غساله اول، این عمل بار دیگر تکرار شود، پاک می شود به شرط این که نجس دیگر به آن نرسد یا با نقاط دیگر ماشین اگر نجس شده باشد تماس پیدا نکند. چون شبهه در موضوع است میزان علم خود شخص است.


آیة الله مکارم شیرازی(دام ظله):

لباس ها پاک است.


آیة الله نوری همدانی(دام ظله):

اگر بعد از بر طرف شدن عین نجاست به آب لوله وصل باشد، پاک است.


آیة الله وحید خراسانی(دام ظله):

احتیاط واجب دارند اگر لباس نجس را در آن انداختند آب بکشند و مقلّدین در این مساله می توانند به شخص دیگری مراجعه کنند.


چند استفتاء از آیة الله خامنه ای دام ظله:

 

سوال: آیا با راه رفتن روى کاشى و موزائیک و سرامیک هم پاى نجس پاک مى‌شود؟

جواب: با راه رفتن روى کاشى و سرامیک، پاى نجس پاک نمى‌شود ولى با راه رفتن روى موزائیک ـ با رعایت شرایط ـ پاى نجس پاک مى‌‌شود. 

 

سوال: اگر لباس‌‌هاى پاك با لباس‌‌هاى نجس با هم در یك آب شسته شوند، لباس‌‌هاى پاك هم نجس مى‌شوند. حال اگر هر دو گروه لباس ها به طور درست و صحیح با آب پاك شسته نشوند (و همچنان نجس بمانند) و بواسطه باد خشك شوند، اگر آن لباسهاى نجسى كه بواسطه شسته شدن همراه لباسهاى نجس، نجس شده بودند با یك شىء تر تماس پیدا كنند، آیا آن شىء تر نجس مى‌شود؟

جواب: اگر لباس‌هاى نجس اول در اثر تماس با عین نجس، نجس شده‌اند، آن شئ تر سوم بنابر احتیاط واجب نجس مى‌شود ولى چیز دیگرى را نجس نمى‌كند.

 

سوال: از ظرفى كه محتوى آب كمتر از كر باشد و با خون یا فرآورده‌هاى خونى نجس شده باشد و به جوش بیاید، آیا بخار آن پاك است؟ اگر با همین شرایط به جاى خون ادرار باشد، بخار آن پاك است؟

جواب: بطور كلّى بخار چیز نجس، پاك مى‌‌باشد.

 

سوال: آیا اگر چوب نجس شود دیگر پاک نمى‌شود؟ كوزه چطور؟

جواب: اگر سطح ظاهرى چوب نجس شده باشد با شستن پاک مى‌شود و اگر نجاست به عمق آن رفته باشد، باید آن را در آب کُر گذاشت تا آب مطلق (غیر مضاف) به عمق آن برسد تا عمقش نیز پاک شود والا فقط ظاهر آن پاک مى‌شود و كوزه نیز همین حكم را دارد. 



شارژ سریع موبایل