طاووس سبز طاووس سبز نام گونه ای از طاووس است که بومی میانمار و جاوه می باشد، این گونه طاووس بسیار کمیاب بوده و در کمتر باغ وحشی دیده می شود.
بیش از ۵ گونه از طاووس های سبز تا به حال شناسایی شده که اکثر این گونه ها منقرض شده و یا در معرض انقراض کامل می باشد در موطن اصلی طاووس سبز وی با نام اژدهای سبز نیز شهرت دارد در گونه نر طلاووس سبز گردن تا زیر سینه آبی متالیک، روی بالها بصورت راه راه زمینه کرم با رگه های سیاه و شاه پرهای پروازی شکلاتی رنگ ، دم سبز با گلهای چشمی شکل که هرچه سن نر بیشتر شود طول پرهای دم بلندتر می شود، طول دم ارتباط نزدیکی با سن طاووس نر دارد. ماده ها گردن سبز خالدار سینه کرم رنگ، پشت قهوه ای تیره، نوک و پاها قهوه ای تیره می باشد. پوست صورت نرها و ماده ها بدون مو و سفید رنگ می باشد.
محل نگهداری:
برای نگهداری یک جفت حداقل به فضایی بالغ بر بیشتر از ۱۰ متر مربع نیاز است، هر چه فضای محیط نگهداری طاووس ها بزرگتر باشد جهت نگهداری، پرورش و حفظ سلامت پرنده ها مناسب تر است تغذیه: طاووس سبز پرنده همه چیز خوار بوده و غذای اصلی وی در طبیعت دانه ها و میوه جات تشکیل می دهد، در اسارت نیز بهترین جیره غذایی جهت تغذیه پرنده دان مرغداری به همراه کنسانتره و میوه جات و سبزیجات تازه و… می باشد
سن بلوغ:
سن بلوغ در طاووسهای نر در حدود ۳ سالگی می باشد که اوج رشد پرها و شکوه طاووس نر می باشد، سن بلوغ و زمان تخمگذاری در جنس ماده در حدود سن ۲ سالگی به بعد می باشد.
زاد وولد:
شروع جفت یابی و تولید مثل طاووس سبز در فصل بهار می باشد، معمولا طاووس های سبز در گله ها و دسته های کوچک متشکل از یک طاووس سبز نر و ۴ تا ۵ ماده طاووس سبز دیده می شوند. ماده ها در حدود ۵ تا۱۱ تخم گذاشته و در حدود ۲۵ تا ۲۸ روز بر روی تخمها می خوابند، جوجه ها وقتی از تخم بیرون می آیند قهوه ای روشن با سینه زرد رنگ می باشند. در شرایط زیستی و تغذیه ای مناسب طاووس ها تا ۵ بار نیز جوجه آوری می کنند
طول عمر:
طاووس های سبز در شرایط تغذیه ای و آب وهوایی خوب بیش از ۱۵ سال عمر می کند.