نازنین نظریان جامی سه شنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۰

در تابستان برای پیشگیری از کم‌آبی و به دلیل گرمای هوا و تعرق بیشتر مصرف بیشتر مایعات جزو ضروریات است. اگر اواخر بارداری به تابستان بیفتد، چون تعریق بیشتر است میزان مایع اطراف جنین نیز کاهش می‌یابد و این مساله روی رشد و وزن‌گیری جنین تاثیرگذار است.

بارداری در همه فصل‌ها سخت است، اما بارداری در تابستان به خاطر گرما، به مراقبت بیش‌تری نیاز دارد. این مطلب به شما کمک می‌کند بارداری آسان‌تری را بگذرانید.

آب زیاد بنوشید

خانم‌های باردار در ماه‌های گرم سال نیاز به نوشیدن آب بیش‌تری دارند. نوشیدن دست‌کم شش تا هشت لیوان آب در ماه‌های گرم سال برای خانم‌های باردار ضروری است. البته می‌دانیم که وقتی آب زیاد بخورید، مجبور می‌شوید زیاد دستشویی بروید و باز هم می‌دانیم که خانم‌های باردار چه‌قدر از دستشویی رفتن متنفر هستند، اما متوجه باشید که اگر بدن شما کم‌آب شود، برخی از درد‌های دوران بارداری نظیر تورم و آماس اعضای بدن، شدید می‌شوند.

علاوه بر این، کم‌آبی بدن در دوران بارداری موجب انقباض رحم شده و شاید موجب زایمان زودرس شود. البته محققان توصیه می‌کنند که خانم‌های باردار تنها از آب برای رفع تشنگی استفاده نکنند.

می‌توان از آب‌میوه هم برای رفع تشنگی و تأمین آب مورد نیاز بدن استفاده کرد. چای بدون کافئین و گیاهی نیز برای رفع تشنگی مناسب است. خوردن میوه‌‌های آب‌دار نظیر هندوانه، طالبی و خربزه نیز در فصل تابستان بسیار مفید است.

سفر بروید

همه شما مکان‌هایی را می‌شناسید که دمای هوای آن‌ها در طول فصل تابستان، پایین‌تر و به اصطلاح، خنک‌تر است. اگر این‌طور است، تعلل و دودلی را کنار بگذارید، از شهر خارج شوید و دست‌کم برای یک یا دو روز هم که شده، از شر گرمای تابستان فرار کنید.

البته اگر نگران این هستید که مبادا کیسه آبتان در سفر پاره شود و دچار مشکل شوید، بهتر است سعی کنید مقصد‌های نزدیک را انتخاب کنید و چندان از شهر دور نشوید.

یک سفر دو یا سه ساعته، اشکالی ندارد، اما سفر از شرق کشور به شمال کشور یا از غرب کشور به شرق کشور چندان به صلاح نیست. اگر زیاد از مراکز بهداشتی دور نشوید، بهتر است، چون می‌توانید در صورت بروز مشکل، به این مراکز مراجعه کنید.

برای پیاده‌روی، از صندل مناسب استفاده کنید

پوشیدن دم‌پایی انگشتی یا صندل‌های تابستانه، راه‌حل خیلی‌ها برای فرار از گرمای تابستان است، اما واقعیت این است که این نوع دم‌پایی‌ها یا صندل‌ها بدترین نوع پاپوش برای خانم‌های باردار است. این نوع دمپایی‌ها، پاشنه و ساق پا را حمایت نمی‌کنند و آن را آزاد می‌گذارند. این خصوصیت، همان چیزی که خانم‌های باردار در انتخاب کفش تابستانه باید به آن توجه کنند.

در دوران بارداری، هورمون‌ها موجب می‌شوند که عضله‌های بدن و تاندون‌ها قوی‌تر ‌شوند تا بدن برای زایمان آماده شود. این اتفاق در مورد عضله‌ها و تاندون‌های پاها هم رخ می‌دهد، چون قرار است شما وزن بیش‌تری را روی پاهایتان تحمل کنید.

بنابراین پاهایتان باید تحول این وزن را داشته باشند. در دیگر فصل‌های سال، خانم‌های باردار در مورد انتخاب کفش مناسب با مشکلی مواجه نمی‌شوند، چون بیش‌تر کفش‌ها ساق‌دار هستند.

در فصل تابستان، وقتی خانم‌های باردار تصمیم می‌گیرند کفشی تابستانه مانند صندل برای خود انتخاب کنند، باید بیش‌تر مراقب نوع کفشی که انتخاب می‌کنند باشند. با توجه به این‌که وزن شما افزایش یافته است، چنانچه صندل نامناسبی انتخاب کنید، فشار بیش از اندازه‌ای به کف پاهایتان وارد می‌شود و این مسئله موجب بروز درد، تورم و آماس، صاف شدن کف پا، ورم زانو و حتی جدی‌تر از آن، بروز آسیب‌های دائمی می‌شود.

بنابراین سعی کنید صندلی را انتخاب کنید که پشت پا و ساق‌های پایتان را حمایت کند و کف آن به صورتی طراحی شده باشد که بتواند وزن زیاد شما را تحمل کند.

مسیر پیاده‌روی خود را عوض کنید

حالا که هوا گرم شده است، اگر عادت به پیاده‌روی دارید، سعی کنید مسیر‌هایی را انتخاب کنید که دور از نور خورشید باشد.

کرم ضد‌آفتاب را فراموش نکنید

در تابستان، استفاده از کرم‌های ضد‌آفتاب در فضای باز، بسیار ضروری است، اما در مدت زمان بارداری، استفاده از این کرم‌ها اهمیت دوچندانی می‌یابد. بالا رفتن سطح ترشح استروژن در بدن خانم‌های باردار موجب می‌شود که آن‌ها بیش‌تر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های پوستی قرار داشته باشند.

استفاده از کرم‌های ضد آفتاب زیر نور شدید آفتاب، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به عارضه‌های پوستی است. اگر پیش از این، از عوارض برخی اختلال‌های پوستی رنج می‌برده‌اید، استفاده از کرم‌های ضد ‌آفتاب می‌تواند این اختلال‌ها را کنترل کند.

در فصل تابستان، اگر قصد خارج شدن از خانه را دارید، حتی اگر هوا ابری یا بارانی باشد، سعی کنید حتما گرم ضدآفتاب بزنید. اشعه UV که می‌تواند عامل بروز بیماری‌های پوستی باشد، می‌تواند حتی از میان ابرها و شیشه پنجره نیز عبور کند.

آرایشگاه را فراموش نکنید

بعضی از خانم‌ها بعد از آن‌که بچه به دنیا می‌آورند، به هیچ عنوان وقت ندارند به موهایشان برسند، اما حالا که وقت دارید، از هوای دم‌کرده و گرم تابستان استفاده کرده و برای فرار از گرما، موهایتان را کوتاه کنید. این‌طوری بعد از تولد بچه، دیگر مجبور نخواهید بود چندان به موهایتان برسید. معلوم است که موی بلند در مقایسه با موی کوتاه، مراقبت بیش‌تری می‌خواهد.

شنا را فراموش نکنید

شنا یکی از ورزش‌های بسیار مفید برای خانم‌های باردار است. در آب، بدن شما از آسیب به دور است. علاوه بر آن، شنا کردن یک ورزش کامل است. البته نیازی نیست که در آب چندان جنب‌وجوش داشته باشید.

فقط راه رفتن در آب نیز خودش نوعی نرمش بسیار مفید است. هم‌چنین بودن در آب، بسیار فرح‌بخش است، روحتان را تازه کرده و برای از میان بردن برخی از التهاب‌های روحی و برخی از نگرانی‌های دوران بارداری نیز بسیار مفید است.

مراقب تاول‌ها و ورم‌های پایتان باشید

در روزهای گرم تابستان، تاول‌، آماس و ورم دست‌ها و پاها در خانم‌های باردار ممکن است تا اندازه‌ای افزایش یابد. البته هیچ خطر جدی در مورد این ورم‌ها وجود ندارد، اما مسئله این است که این ورم‌ها، وضعیت ناخوشایندی به زندگی شما می‌دهد و راحتی و آسایش را از شما سلب می‌کند.

برای مقابله با آن‌ها، از غذاهایی که سدیم زیاد دارند، استفاده نکنید؛ مثلا نمک کم‌تر مصرف کنید یا از غذاهای بسته‌بندی شده استفاده نکنید. سعی کنید همیشه دمای بدنتان را خنک نگه دارید و میوه زیاد بخورید. هر از چند گاهی سعی کنید پاهایتان را در بلندی قرار دهید؛ به این معنی که به پشت بخوابید و پاهایتان را کمی بلند‌تر از سطح بدن خود قرار دهید.

دمای بدنتان را پایین نگه دارید

در دوران بارداری، به دلیل تغییر متابولیسم بدن، معمولا دمای بدن افزایش می‌یابد. این افزایش دمای بدن در فصل تابستان همراه افزایش دمای هوا می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. مسئله، تنها آزاردهنده بودن گرما نیست، بلکه افزایش دمای بدن ممکن است شما را در معرض گرما‌زده شدن قرار دهد.

توصیه این است که در روزهای گرم، لباس سبک و روشن بپوشید و سعی کنید در مکانی خنک وقت بگذرانید. اگر ضربان قلبتان بالا رفت، دچار سرگیجه شدید یا متوجه شدید که دیگر عرق نمی‌کنید، این‌ها نشانه‌های گرما‌زده شدن است.

در این صورت، در مکان سایه یا خنکی نشسته، نوشیدنی خنک بنوشید و منتظر بمانید تا دمای بدتان پایین بیاید. چنان‌چه این اتفاق نیفتاد، حتما به پزشک مراجعه کنید.


شارژ سریع موبایل