سارا قاسمی سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰

مستحب است زن حائض در وقت نماز، خود را از خون پاک نماید و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگیرد و در جاى نماز رو به قبله بنشیند و مشغول ذکر و دعا و صلوات و تلاوت قرآن شود و در این وقت تلاوت قرآن مکروه نیست.

 

سوال: بنده در دوران شیردهی دستگاه آیو دی گذاشتم و جدیداً لکه‌بینی دارم. آیا این لکه‌ حکم حیض را دارد؟

 

اگر لکه‌ی مذکور، خون نبوده و یا خون زخم باشد، حکم حیض و نفاس را ندارد. در غیر این‌ صورت چنانچه سه روز پی در پی استمرار نداشته باشد استحاضه محسوب می‌شود، ولی اگر آن خون، حداقل سه روز (هر چند در باطن فرج) ادامه یابد، احکام حیض را دارد.

 

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سوال، چنین است:

 

حضرت آیة الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):

 

اگر لکه‌بینى شما خون نباشد حکمى ندارد و گرنه چنانچه در سه روز اول هر چند در باطن فرج مستمر باشد، محکوم به حیض است.

 

حضرت آیة الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

 

چند نکته را باید توجه کنید:

 

1. ابتدای خون اگر تا سه روزِ کامل مستمر نباشد حیض نیست، یعنی اگر در روز شروع شد باید تا همان ساعت دقیقاً تا روز سوم (72 ساعت) مستمر باشد و اگر در شب شروع شد تا غروب روز سوم مستمر باشد، معنای استمرار این است که آلودگی حداقل ولو در داخل بماند.

 

2. پس از استمرار سه روز حتی اگر خون کم یا کم رنگ و حتی زرد باشد حیض است و حتی اگر قطع شود و دوباره شروع شود حیض است تا ده روز کامل به همان معنی که گفتیم، بنابراین غسل وقتی واجب است که کاملاً پاک باشید و اگر بعد از آن دوباره لکه دیدید حتی اگر زرد رنگ باشد تا ده روز کامل نشده حیض است و باید دوباره پس از پاکی غسل کنید.

 

3. اگر خون بیش از ده روز مستمر بود چنان چه در تمام روزها خون صفات حیض را داشته باشد می‌توانید برای تعیین عدد حیض به عادت خانوادگی مادر و خواهر رجوع کنید، و اگر آنها هم عادت مستقری نداشته باشند می‌توانید همه ده روز را حیض حساب کنید و ما بعد آن را استحاضه قرار دهید.

 

حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

 

چنانچه عادت ماهانه مرتب دارد و خون یا لکه در ایام عادت و یا چند روز قبل از آن دیده شود و سه روز پشت سر هم باشد (هر چند فقط باطن آلوده باشد)، حیض است ولی اگر مجموع خون و لکه‌ها از ده روز بیشتر شود فقط خون‌هایی که در روزهای عادت دیده حیض است و بقیه استحاضه.

 

و در صورتی که خون، علائم و شرایط حیض (مانند پیوستگی در سه روز اول) را نداشته باشد و بر اثر زایمان و یا زخم و جرح و یا عفونت نباشد در حکم استحاضه است.

 

حضرت آیة الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

 

چنانچه سه روز پی در پی استمرار نداشته باشد استحاضه محسوب می‌شود.

 

چند استفتاء از آیة الله خامنه ای دام ظله:

 

سوال: آیا زن در ایام قاعدگى مى‌تواند غذاى نذرى درست كند؟

 

جواب: مانع ندارد.

 

سوال: آیا زن حائض مى‌تواند به حسینیه، مراسم عزادارى و نمازخانه و... وارد شود؟

 

جواب: رفتن به حسینیه و مراسم عزادارى مانع ندارد ولى مكث در مساجد، گذاشتن چیزى در مسجد و رفتن در مسجدالحرام و مسجد النبى جایز نیست.

 

سوال: مى‌‌گویند براى قرآن خواندن در حالت حیض باید وضو گرفت و قرآن خواند حال سوال من این است که مگر حیض وضو را باطل نمى‌‌کند در این حالت گرفتن و نگرفتن آن آیا فرقى هم مى‌كند و آیا این وضو صحیح مى‌‌باشد و علت آن چیست؟

 

جواب: وضوى مذکور صحیح است و مستحب است زن حائض در وقت نماز، خود را از خون پاک نماید و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگیرد و در جاى نماز رو به قبله بنشیند و مشغول ذکر و دعا و صلوات و تلاوت قرآن شود و در این وقت تلاوت قرآن مکروه نیست.

 

سوال: مى‌خواستم بدانم حكم زنى كه حایض است و براى زیارت به مشهد مقدس رفته به چه نحو است؟ آیا مى‌تواند به زیارت بارگاه امام رضا (علیه السلام) برود؟

 

جواب: بنابر احتیاط واجب در حرم آن حضرت (علیه السلام) یعنى زیر گنبد و اطراف ضریح مطهر، نمى‌تواند توقف نماید ولى توقف در رواق‌ها و قسمت‌هاى متّصل به حرم آن حضرت (علیه السلام) اگر مسجد نباشد، مانعى ندارد.

 

چند استفتاء از آیة الله سیستانی دام ظله:

 

سوال: سن واقعی یائسگی بانوان چند است؟

 

پاسخ: در باب حیض شصت سالگی و در باب عدّه پنجاه سالگی، با فرض انقطاع خون.

 

سوال: اگر بر من دو غسل واجب باشد (غسل حیض و جنابت) آیا می توانم در یک غسل بگویم نیت می کنم غسل حیض و جنابت انجام دهم و با دو نیت یک غسل انجام دهم؟

 

پاسخ: اشکال ندارد بلکه اگر یکی از آنها را هم انجام دهید و دیگری را اصلاً نیت نکنید هم کافی است.

 

سوال: حوله یا لباسی که قبل از غسل در موقع حیض استفاده شد بعد از غسل پاکی آیا برای استفاده نجس است؟

 

پاسخ: پاک است و می توانند استفاده کنند.

 

سوال: در موسم حج، برخی بانوان، داروهای طبّی می خورند تا عادت ماهانه را با تأخیر اندازد امّا در همان روز های عادت، به طور منقطع خون می بینند آیا چنان خونی، حیض است؟

 

پاسخ: اگر سه روز پی در پی خون ببیند اگر چه در درون رحم باشد حیض است وگرنه احکام حیض را ندارد.

 

سوال: دختری که 3 روز پشت سر هم نشانه های حیض ببیند یا در روزهای عادت خون ببیند و پاک شود چه کار کند؟

 

پاسخ: باید غسل حیض نماید و عبادات خود را انجام دهد.


اشتراک در بالاترین اشتراک در فیسبوک اشتراک در توییتر اشتراک در کلوب اشتراک در دنباله اشتراک در فیسنما اشتراک در گوگل پلاس

منبع : تبیان
برچسب ها : زن حائض, حکم زن حائض, احکام اسلامی, قوانین دین اسلام, مستحب, خون, پنبه, دستمال, وضو, قبله, دعا و صلوات, تلاوت قرآن, دوران شیردهی, دستگاه آیو دی, لکه خون, استحاضه, آیة الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی), آیة الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی), آیة الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی), آیة الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی), خونریزی قائدگی, پریود, احکام قائدگی, زایمان, عفونت, ایام قائدگی, غذای نذری, پاکی, مسجد, حسینیه, زیارت, سن واقعی یائسگی, غسل واجب, حج, عادت ماهانه, Menstruating women, Islamic law, Laws of Islam, Lending, Blood, Cotton, Napkins, Votive food, Ablution, Prayers and blessings, Recitation of Quran, Breastfeeding, IUD, IUD device, Blood Stains, Menstrual bleeding, Period, Delivery, Infection, Mosque, Pilgrimage, hadj


شارژ سریع موبایل