ندا نیک روش سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۰

زود ازدواج می کنند و زود طلاق می گیرند. این حکایت خیلی از زوج های جوان است که این روزها، ازدواج را بهانه ای برای با هم بودن و به هم رسیدن می بینند و وقتی این با هم بودن، برایشان عادی شد، قید زندگی مشترک را می زنند.

مثل ازدواج باز هم همان هندوانه دربسته است. این بار نه به خاطر غیرقابل پیش بینی بودن. بلکه به خاطر کم ارزش تلقی شدن. زوج های جوان امروزی گاهی ازدواج را مثل یک هندوانه می بینند که اگر شیرین نبود، آن را پس می دهند و سراغ هندوانه دیگری می روند.
 
این قاعده شاید در روابط بی حد و مرز و بی قانون غیر اسلامی دیده شود اما پیوند محکمی مثل ازدواج این طور نیست. این تنها یک کاریکاتور روشنفکرانه از همزیستی های غربی است که نتیجه ای جز سست کردن بنیان خانواده ها ندارد.
 
دکتر عزت الله کردمیرزا، روانشناس می گوید: مردم کشورهای اروپایی هم آدم‌های بااخلاقی هستند. این‌گونه نیست که همدیگر را تجربه کنند سپس تصمیم بگیرند ازدواج کنند یا از یکدیگر جدا شوند. ازدواج موفق چند طبقه شاخص دارد که شامل شاخص جمعیت‌شناختی و تعامل میان دو زوج می‌شود. در این مطلب نظرات این روانشناس را برای محکم تر کردن پیوند ازدواج می
خوانید.
 
شروط محکم بودن پیوند ازدواج
 
1- افراد باید آمادگی ازدواج را داشته و به بلوغ اجتماعی و عاطفی رسیده باشند که معمولاً به طور میانگین برای دختران سن 22 سال به بعد و برای پسران سن 24 سال به بعد در نظر گرفته می‌شود. افرادی که زیر 20 سال ازدواج کرده‌اند و به بلوغ عاطفی و اجتماعی نرسیده‌اند، معمولاً ازدواج موفقی ندارند، اما این یک نسخه کلی نیست.
 
2- در زیرشاخه شاخص جمعیت‌شناختی، مسئله کفو بودن بسیار مهم است و مورد دوم است. اگر زوجین در شرایط اجتماعی، اقتصادی، تحصیلاتی و... هم‌طبقه و هم‌کفو باشند، ازدواج موفق‌تری خواهند داشت.
 
3- باید هر یک از دو طرف بدانند که چه ارتباطی با هم ارتباط دارند. اگر فرد نتواند نه بگوید؛ با اینکه بدون علاقه تن به ازدواج بدهد، دچار خطا در ازدواج می شود و این موضوع ضریب موفقیت ازدواج را پایین می‌آورد.
 
4- محیط و بافتی که دختر و پسر در آن با یکدیگر آشنا می‌شوند، بسیار مهم است. اگر در فضای مجازی آشنا شوند و در همان فضا به ادامه رابطه تا حد ازدواج ادامه دهند، معمولاً دچار خطا می‌شوند بنابراین بهتر است جوانان از کسانی که در فضای واقعی هستند، مورد ازدواج خود را انتخاب کنند.
 
5- مهم‌ترین راز خوشبختی و داشتن یک ازدواج موفق، شناخت طرفین از یکدیگر است. منابع شناخت معمولاً مختلف است، اما کمک بزرگی به تشکیل یک خانواده موفق می‌کند.
محیط و بافتی که دختر و پسر در آن با یکدیگر آشنا می شوند بسیار مهم است.اگر در فضای مجازی آشنا شوند و در همان فضا به ادامه رابطه در حد ازدواج ادامه دهند،معمولا دچار خطر می شوند بنابراین بهتر است جوانان از کسانی که در فضای واقعی هستند
مورد ازدواج خود را انتخاب کنند

منابع شناخت در ازدواج
 
ما در ازدواج با شیء روبه‌رو نیستیم. نمی‌توانیم طوری برخورد کنیم که هیچ‌گونه حق انتخابی نداریم. برای انسان که تا انتهای و پایان عمرش نیازمند خوشبختی است، انتخاب طرف مقابل بسیار مهم است. اگر فردی حتی یک شب از عمرش را با خوشبختی نگذراند، باخته است.
 
چند شاخص ضریب ازدواج موفق را بالا می‌برد، اما نیازمند طی مراحلی است. ابتدا باید فرد از بافت مطمئنی انتخاب شده باشد. آشنایی در دانشگاه با آشنایی در یک مهمانی یا فضای مجازی بسیار متفاوت است علاوه بر آن انتخاب، از منابع مطمئن و
شناخت‌شده صورت گیرد. استفاده از تمام منابعِ در دسترس، شناخت را کامل‌تر می‌کند.

برای شناخت بیشتر باید به این موارد توجه کنید:
 
1- از خانواده‌های طرفین برای شناخت بیشتر استفاده شود. اگر در محلی کار می‌کند، در محل کار درباره وی پرس‌و‌جو شود.
 
2- اگر طلاق گرفته است، از همسر اولش درباره وی پرس‌و‌جو شود و لازم است از مشاور ازدواج کمک بگیرند. در واقع هر چه منابع شناخت بیشتر باشد، ضریب موفقیت بالاتر می‌رود.
 
3- در ازدواج دقت کنید که باید فرد از بافت مطمئنی انتخاب شده باشد. آشنایی در دانشگاه با آشنایی در یک مهمانی یا فضای
مجازی بسیار متفاوت است.
 
چند نکته ضروری
 
پیش از اینکه از انتخاب مطمئن شوید، از رابطه جسمی و حسی پرهیز کنید. افرادی که معمولاً پیش از ازدواج رابطه جسمی برقرار کرده‌اند، ضریب ازدواج موفق پایین‌تری ‌دارند.
 
به حس خود احترام بگذارید. صرفاً به دلیل امکاناتی که طرف مقابل دارد، تصمیم نگیرید و تنها به آن فکر نکنید. پیش از آنکه به طرف مقابل اعتماد کنید، از حس خود نسبت به آن فرد مطمئن باشید، سپس برای ازدواج گام بردارید.
 
مسئولیت انتخاب خود را بر عهده بگیرید و برای دلِ کسی یا حرف مردم ازدواج نکنید.



شارژ سریع موبایل