عمده خرید کردن روش بسیار خوبی برای صرفه جویی است. اگر بتوانید هزینه هر آیتمی که می خرید را کاهش دهید، بدین ترتیب مخارج کلی خانه را در بلندمدت به میزان زیادی کاهش می دهید. ولی گاهی اوقات عمده خرید کردن نتیجه نمی دهد و به این نتیجه می رسید که با این نوع خرید اصلاً در پولتان صرفه جویی نکرده اید.
سه آیتمی که برای خرید عمده اصلاً مناسب نیستند عبارتند از:
1. آیتم های فاسدشدنی: اگر آیتمی در مدت کوتاه فاسد می شود، نباید آن را بطور عمده بخرید و انبار کنید. اگر قرار باشد آن را منجمد کنید و نگه دارید اشکالی ندارد، ولی باز هم باید آن را به موقع مصرف کنید تا در فریزر خراب نشود.
2. آیتم های غیرضروری: اگر داشتن بیش از یک آیتم باعث می شود که شما بیش از قبل از آن استفاده داشته باشید، احتمالاً خرید عمده آن نیز مقرون به صرفه نیست.
3. آیتم هایی که جا برای انبار کردن آنها ندارید. بعضی از خانواده ها انباری یا گاراژ دارند و می توانند این آیتم ها را در این مکان ها ذخیره کنند. ولی خانواده هایی که چنین گزینه هایی ندارند یا در آپارتمان کوچکی زندگی می کنند، بهتر است چنین خریدهایی انجام ندهند.
در زیر 15 آیتمی که خرید عمده آنها مقرون به صرفه است را مشاهده می کنید:
1. خمیر دندان: به راحتی انبار می شود. از آنجائیکه تیوب های خمیر دندان سایزهای متناسبی دارند، با خرید بیشتر، مصرف شما نیز بیشتر نمی شود.
2. کیسه زباله: بسته بندی خوبی دارد و فضای زیادی را اشغال نمی کند. داشتن کیسه زباله بیشتر به معنای آن نیست که قرار است زباله بیشتری تولید کنید.
3. پودر رختشویی: میزان استفاده از پودر در ماشین لباسشویی مشخص است و داشتن چندین بسته پودر رختشویی به کسی آسیب نمی رساند و مصرف آن را نیز بالا نمی برد.
4. برنج: ذخیره برنج تقریباً دائمی است و با داشتن برنج می دانید که همیشه می توانید وعده های غذایی مختلف درست کنید. وقتی عادت درست کردن برنج را پیدا کردید، از این به بعد در غذاهایتان از برنج استفاده می کنید.
5. لوبیا خشک: این مورد نیز شبیه به مورد برنج است و می توانید از آن استفاده مداوم نمائید. یک مشت لوبیا در آب بریزید و بگذارید بجوشد و در یخچال بگذارید و صبح یا هر وقت غذا نداشتید میل کنید.
6. ماکارونی: سالها می توانید آن را ذخیره کنید و با آن چند مدل غذا درست کنید.
7. جو: عمر طولانی دارد و صبحانه ای سالم و خوشمزه است. می توانید آن را با میوه و کمی عسل و دارچین مصرف کنید.
8. مایع دستشویی: همیشه خرید عمده آن مقرون به صرفه است، زیرا آیتمی ضروری است.
9. دستمال توالت: وقتی آن را عمده می خرید قیمت واحد آن ارزانتر می شود و ریسک اسراف ندارد. می توانید فضای زیر روشویی را به انباری مخصوص آن اختصاص دهید تا هر وقت نیاز شد از آن بردارید.
10. صابون: هیچ وقت زیاد نمی آید و داشتن صابون اضافی به قیمت ارزان همیشه سود است.
11. شامپو: درست همان منطق صابون برای آن صادق است. سعی کنید بطری های کوچک آن را بخرید تا سریع خالی نشود.
12. پوشک: اگر فرزند دارید بهتر است پوشک را عمده بخرید تا ارزانتر دربیاید.
13. کارت های هدیه: اغلب اگر عمده خریده شوند تخفیف دارند. اگر داخل کارت تبریک کارت هدیه می گذارید خرید عمده آنها مقرون به صرفه است.
14. لوازم التحریر اداری: همیشه لازم می شوند، بنابراین خرید عمده آنها ضرری نمی رساند.
15. لامپ: هیچ وقت کهنه نمی شود و همیشه لازم می شود که لامپ ها را تعویض کنید. پس خرید عمده آنها برایتان مقرون به صرفه است.
خرید عمده می تواند برایتان بسیار مقرون به صرفه باشد، فقط اگر آن را منطقی انجام دهید.