آیة الله فاضل لنكرانى رحمة الله علیه: پوشیدن لباس سیاه در عزاى امام حسین علیه السلام و دیگر ائمه علیهم السلام چون از مصادیق تعظیم شعائر است، واجد رجحان شرعى مى باشد و عملا بزرگانى چون مرحوم آیة الله بروجردى در روز عاشورا از قباى سیاه استفاده مى كردند.
آیة الله صافى گلپایگانى رحمة الله علیه و آیت الله نورى همدانى دام ظله: پوشیدن لباس سیاه به عنوان اعلان حزن و اندوه در مصیبت امام حسین علیه السلام و ائمه علیهم السلام رجحان دارد.
آیة الله صافى گلپایگانى دام ظله: چون لباس سیاه علامت عزاداران سیدالشهداء است و عزادارى آن حضرت كمال رجحان را دارد، لذا نماز خواندن با آن نیز مكروه نمى باشد.
چند استفتاء از آیة الله مکارم شیرازی دام ظله:
لازم است در این شرایط و اوضاع پیروان اهل بیت(علیهم السلام) و عاشقان مکتب حسینى از هر کارى که موجب وهن این مراسم مى شود بپرهیزند و به جاى آن به سراغ مراسمى بروند که عظمت اهداف حسینى را بیش از پیش آشکار مى سازد و اگر جمعى از بزرگان فقهاى پیشین(رحمه الله) در عصر و زمان خود بعضى از این کارها را به دلایلى اجازه فرموده اند، هر گاه در عصر و زمان ما بودند مسلّماً نظر دیگرى داشتند. خداوند همه ما را از پیروان مکتب آن بزرگوار و جان نثاران او قرار دهد.
در صورتی که اضافه بر نیاز باشد مانعی ندارد.
برخی از مطالب آن خوب است و مطالب مورد تردید نیز در آن هست، بنابراین نمی توان در مورد آن قضاوت کلی نمود.
انجام چنین حرکاتی در شأن عزاداری سید الشهدا(علیه السلام) که از افضل قربات محسوب می شود نیست.
عزاداری خامس آل عبا از مهم ترین شعائر دینی و رمز بقای تشیع می باشد ولی بر عزاداران عزیز لازم است از کارهایی که موجب وهن مذهب می گردد و یا آسیبی به بدن آنها وارد می کند خودداری کنند.
در صورتی که زنان حضور داشته باشند این کار حرام است و اگر زنان هم نباشند اشکال دارد.
مناسب این است که در مجالس جشن اظهار سرور کرد و در مجلس عزا اظهار غم.
چند استفتاء از آیة الله صافی گلپایگانی دام ظله:
اگر مستلزم نگاه نامحرم نباشد اشكال ندارد.
اگر صدمه معتد به (قابل اعتنا) نباشد اشكال ندارد.
اگر معرض تحریك باشد اشكال دارد و بهتر است با لباس، عزاداری شود.