غذا به تنهایی باعث افزایش شیر مادر نمیشود و مهمترین عامل در افزایش شیر مادر تقاضای کودک، مکیدن و تخلیه کامل سینه مادر است.
کم بودن شیر مادران چند علت دارد؛ یکی اینکه حرارت بالایی در بدن مادران وجود دارد که بهتر است سوپ جو با اسفناج میل کنند همچنین گاهی سردی در بدن ایجاد شده یا مجاری شیردهی دچار گرفتگی میشود که در این موارد استفاده از هویج یا بادکش توصیه میشود.
یک متخصص طب سنتی اعلام کرد: برای غلیظ شدن شیر مادرانی که رقیق است بهتر از فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین پرهیز کنند و به جای خوردن خردل، نعنا، سیر و پیاز، شیره انگور را با نان سنگک بخورند.
غلامرضا کرد افشاری گفت: بهترین مواد غذایی برای زن شیرده شامل نان گندمی که خوب پخته شده، گوشت بره، ماهی تازه، کرفس، کنجد، چغندر، آشی که با نخود و جو پخته شده باشد، کاهو، بادام و فندق است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: گاهی کم بودن شیر مادر به دلیل کمغذایی مادر است که افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید به رژیم غذایی مادر کمک میکند.
کرد افشاری تصریح کرد: زن باردار باید از مصرف آب بسیار سرد یا بسیار داغ پرهیز کند و خوراکیهای مصنوعی و صنعتی مثل آبمیوههای بستهبندی شده، رنگهای خوراکی، تنقلات ناسالم و فستفودها را از برنامه غذایی خود حذف کند.
وی تصریح کرد: غذاهای تلخ و تند مثل زیتون تلخ، فلفل، لوبیا و کنجد برای زنان باردار توصیه نمیشود اما در مقابل میوههایی مثل سیب، به، گلابی، زردآلو، انگور و انار و خشکبارهایی مانند بادام، پسته، فندق و گردو برای این زنان توصیه میشود.