آیا هفتهها یا شاید ماههاست که درگیر بحث و مجادله با همسر خود روی مسئلهای همیشگی هستید؟ اگر جزو افرادی هستید که همیشه با شریک زندگی خود کشمکش و دعوا دارند، میتوانید از توصیههای زیر کمک بگیرید.
توصیه اول: برای «انصاف» تلاش نکنید
همیشه دو نفر، دیدگاه و ارزشگذاری متفاوتی نسبت به مسایل مختلف دارند، مخصوصاً اگر مربوط به انصاف باشد. زندگی انصاف ندارد. رابطههای مردم منصفانه نیست. پس به جای این کارها، سعی کنید در مورد نیازهای خود با شریک زندگیتان صحبت و با بیان درخواستهایتان آن را تکمیل کنید. به جای گفتن: «تو هیچ وقت به من توجه نمی کنی»، از او درخواستی داشته باشید؛ مثلاً بگویید: «دوست داری با من به سینما بیایی؟». یک مشاور خانواده به نام اسپیلمن میگوید: «اگر زن و شوهرها سعی کنند در مورد نیازهای خود با طرف مقابل صحبت و تقاضاهایشان را مطرح کنند، رابطه شادتری خواهند داشت. شادی همیشه قابل دستیابی تر از انصاف است.»
توصیه دوم: نفس عمیق بکشید
وقتی همه چیز خیلی بد پیش می رود، پیش از انجام هر کاری و بیان کلمهای، ۶ تا ۷ نفس عمیق بکشید. شما باید اکسیژن کافی در مغز خود داشته باشید تا متوجه شوید دیگر یک کودک ده ساله نیستید، طرف مقابلتان را دوست دارید، او مشکل دارد و زندگی شما مهم تر از این بحثهای بیهوده است. این کار از واکنشهای تهاجمی و بیان جملاتی که بعدها از بیان آنها پشیمان میشوید، جلوگیری میکند.
توصیه سوم: با همسر خود مثل دشمن رفتار نکنید
متخصصان روانشناسی و مشاورین خانواده معتقدند، دعوا بهترین فرصت برای زن و شوهرهاست تا یاد بگیرند چگونه به عنوان هم گروه باهم کار کنند و متوجه شوند کشمکش چیز خوبی نیست. آنها باید حداقل زبان بدن خود را بشناسند. به محض اینکه همسر شما زبان بدن شما را تشخیص داد و متوجه عصبانیت شما شد، به جای پاسخ دادن به کلمههای شما، در مقابل این عصبانیتها واکنش نشان میدهد. ایستادن در حالی که دستهایتان را روی ران خود گذاشتهاید، شکاندن بندهای انگشت خود، دست به سینه ایستادن همه نشانههای عصبانیت هستند و همسر شما آنها را به خوبی تشخیص خواهد داد. رفتارها و واکنشهای شما نیز به اندازه حرفهایی که میزنید مهم هستند.
توصیه چهارم: از یک متخصص کمک بگیرید
اینکه همیشه بر سر موضوعات تکراری با همسر خود بحث میکنید یا نمیتوانید مسایل گذشته را فراموش کنید، مسئله بیاهمیتی نیست. پیش از بدتر شدن اوضاع پیش مشاور بروید. بیشتر مردم از روشهای مشابه استفاده و نتیجههای مشابه نیز کسب میکنند؛ اما مشاور همیشه راهکار تازهای به شما ارائه خواهد کرد. در وهله اول، شما را به روانشناسی معرفی میکند که میتواند به هر دوی شما راهکارهای جدید آموزش بدهد. دوم، آنهایی که قصد جدا شدن از هم را دارند را به وکیل خانواده معرفی میکند.
توصیه پنجم: به این دعوای دو طرفه … و رابطه خود خاتمه دهید
گاهی اوقات، اختلافهای زوجین، بدون توجه به تلاشهای آنها برای حل این مسئله، غیرقابل سازگاری هستند. اصولا نشانههای اتمام یک رابطه زمانی مشهود است که یکی از دو طرف – صرف نظر از همه تلاش ها، مشاوره ها و خوشی های آخر هفته – از سرمایه احساسی خود دست می کشد. اختلافهای مردم تا زمانیکه به آن نقطه نرسند، آشتی ناپذیر است؛ و وقتی به آن مرحله رسید، هیچ مرحمی آن را درمان نمیکند. البته استثنا و معجزه هم وجود دارد اما کسی نمیتواند به آنها دل ببندد. در این حالت، بهترین کار رها کردن رابطه و حرکت به جلوست. زن و شوهرهایی که نمی توانند به طور دوستانه اختلافهای خود را حل کنند، بهتر است به دادگاه خانواده مراجعه کنند و به طور توافقی از هم جدا شوند.