بارداری را میتوان یکی از سختترین دوران زندگی هر زنی دانست که در عین سخت بودن با تولد نوزاد شیرین میشود. یکی از بزرگترین مشکلات دوران بارداری را میتوان در ظاهر شدن لکهای قهوهای رنگ روی پوست صورت، دست یا ناحیههای دیگری از بدن مادران دانست. اما این لکها از کجا میآیند، چه راه حلی برای درمان دارند یا میتوان مانع از بروز آنها شد؟
اکثریت مادران در دوران بارداری با مشکلاتی مانند تیره شدن پوست یا حضور لکهای قهوهای رنگ ناخواندهای روی پوست صورت یا بدنشان مواجه میشوند که به آنها در اصطلاح پزشکی «ملاسما» یا در اصطلاح عمومی «لکهای دوران بارداری» گفته میشود و به دلیل تغیرات هورمونی ناشی از دوران بارداری در پوست گردن، گونه یا بینی مادران ظاهر میشوند. لکهای قهوهای رنگ معمولا در سه ماهه دوم بارداری ظاهر میشوند و با متولد شدن نوزاد و همینطور کاهش سطح هورمونها تخفیف یافته و بهبود مییابند.
برای جلوگیری از این لکها توصیه میشود:
از کرمهای ضد آفتاب با اس پی اف 30 استفاده شود
استفاده از کرمهای اسید میوه یا همان AHA
که به عنوان کرمهای لایه بردار میوهای نیز شناخه میشوند
کرمهای ویتامین سی
مصرف خوراکیهای حاوی ویتامین سی
میتوانند در کاهش حضور لکهای قهوهای رنگ در بدن یا صورت مادران در دوران بارداری مفید باشند.
مواردی که لکها را تشدید میکنند
استفاده از محصولات حاوی عصاره سویا
کرمهای لایه بردار شیمیایی
کرمهای جوان کننده پوست
استفاده از لیزر
بوتاکس
تزریق ژل
قرار گرفتن در برابر نور خورشید
استفاده از کرم های ضد لک
استفاده از عطرهای شیمیایی، دستمال مرطوب، وسایل آرایشی، کرمهای برنز کننده و نیز ... میتوانند بر تعداد لکهای قهوهای رنگ بیافزایند.
در پایان باید گفت، این لکها پس از متولد شدن نوزادان از بین میروند اما اگر پوستتان هنوز تیره و کدر رنگ است یا احساس میکنید لکهای قهوهای هنوز روی پوستتان دیده میشوند با یک متخصص پوست مشورت کنید.