سارا قاسمی سه شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰

در این مطلب از راهنمای واکسیناسیون کودک آگاهی کلی درباره ایمن سازی پیدا میکنید. بدون شک بعد از تولد کودک یکی از موارد مهم و قابل تامل برای والدین انجام واکسیناسیون و مسائلی است که حول و حوش آن اتفاق می‌افتد. بهتر است در ابتدا با برخی از موارد پایه در مورد واکسن آشنا شوید تا آگاهانه وارد این فاز از تامین سلامت کودک شوید.

واکسن چیست؟

واکسن کمک می‌کند سیستم ایمنی بدن آنتی‌بادی‌های لازم برای مبارزه با ویروس‌ و میکروب‌های عامل بیماری را بسازد. این کار چند هفته طول می‌کشد بنابراین اگر کودک قبل یا بعد از بیماری واکسینه شود باز هم امکان دارد دچار بیماری شود.

واکسیناسیون چیست؟

چرا در هر زمان یک نوع واکسن دریافت می شود؟

دانشمندان زمان انجام واکسن برای کودکان را براساس چند چیز پایه نهاده‌اند:

• سنی که واکسن بهتر در سیستم ایمنی بدن عمل می‌کند. محققان درباره سن مناسب و دوز واکسن مطالعات زیادی انجام داده‌اند.

• بسیار مهم است که هرچه سریع‌تر از بیماری‌ها پیشگیری شود. فاصله بین واکسن‌ها به این معناست که نوزاد بدون محافظت می‌تواند سالم بماند. بیماری‌هایی که واکسن برای آن وجود دارد در دوران نوزادی و کودکی بسیار جدی‌تر است تا بزرگسالی.

• شاید این سوال برای‌تان پیش بیاید که آیا درست است که بین واکسن‌ها فاصله وجود دارد یا نه اما به خاطر داشته باشید شواهد بسیاری وجود دارد که برنامه واکسیناسیون توصیه شده توسط اداره پیشگیری از بیماری‌ها بهترین برنامه برای کودکان است و تاکنون هیچ برنامه بهتری ارائه نشده است. بدن کودک روزانه با ۶ هزار میکروب مبارزه می‌کند و زمانی که واکسیناسیون انجام می‌شود  این میزان تنها به ۱۵۰ عدد می‌رسد.

چرا واکسیناسیون تکرار می‌شود؟

بعضی از واکسن‌ها به منظور کمک به سیستم ایمنی برای دستیابی به ابزارهای لازم محافظت کامل از بدن نیاز به بیش از یک دوز تزریق دارند. این بسیار مهم است که همه دوزهای یک سری واکسن دریافت شود. اگر این کار انجام نشود کودک شما به طور کامل محافظت نمی‌شود.

سایر واکسن‌ها در طول زمان از بین می‌‌روند. بنابراین واکسن‌های بعدی این اطمینان را می‌دهد که سیستم ایمنی بدن هنوز می‌تواند با بیماری مبارزه کند. اگر فرزند شما دریافت یک دوز واکسن را از دست داد با پزشک مشورت کنید تا دوباره برنامه‌ریزی انجام دهد. چون اداره پیشگیری از بیماری‌ها برنامه‌ای برای افرادی که یک دوز واکسن را از دست می‌دهند، دارد.

چه کودکانی نباید واکسن بزنند؟

• اگر کودک شما سرماخورده است، مشکلی برای واکسیناسیون او وجود ندارد اما اگر خیلی مریض باشد ممکن است پزشک صبر کند. حتما اطمینان حاصل کنید که پزشک پیش از انجام واکسیناسیون می‌داند فرزند شما بیمار است.

• کودکانی که مبتلا به سرطان یا برخی مشکلات سیستم ایمنی هستند نباید واکسن‌هایی مانند واکسن آنفلوآنزا، آبله مرغان و MMR را دریافت کنند. بنابراین پزشک باید وضعیت سلامت کودک را بداند.

• اگر فرزند شما واکنش آلرژیک شدید نسبت به واکسن‌ قبلی داشته نباید دوباره آن را  دریافت کند. حتی اگر کودک نسبت به موادی مانند تخم مرغ، ژلاتین و برخی انواع آنتی‌بیوتیک‌ها حساسیت داشته باشد نباید واکسن دریافت کند.

اگر کودک را واکسینه نکنید

اگر کودک را واکسینه نکنید در معرض بیماری‌های جدی و کشنده قرار خواهد گرفت. اگر فرزندتان بیمار شود می‌تواند میکروب را به دیگر نوزادان و کودکانی که هنوز واکسن را دریافت نکرده‌اند یا اصلا نمی‌توانند واکسن بزنند، منتقل کنند. به یاد داشته باشید که پزشک شما می‌خواهد که فرزند شما سالم و ایمن باشد و اگر نگرانی درباره دریافت واکسن وجود دارد بهتر است با او مشورت کنید. به این ترتیب بهترین تصمیم را می‌توانید برای کودک بگیرید.



شارژ سریع موبایل