وقتی نامزد می کنید و به هم نزدیک تر می شوید، دلتان می خواهد تمام اوقاتتان را کنار هم بگذرانید. اما این کنار هم بودن و در هم تنیدگی که تا سال های اول زندگی مشترک شما زیر یک سقف ادامه خواهد داشت، گاهی با رفتارهایی همراه می شود که طرف مقابل را آزار می دهد.
بگذارید این طور بگوییم، هر نزدیک شدنی، احتمال تنش را بیشتر می کند. دو ماشینی که چسبیده به هم حرکت می کنند، به احتمال بیشتری تصادف خواهند کرد تا دو ماشینی که فاصله ایمنی را رعایت کرده اند! بنابراین برخورد و تضاد و تصادف در روابط همسران جوان هم احتمال بیشتری دارد.
منظور ما این نیست که از همان لحظه عقد سعی کنید از همسرتان فاصله بگیرید؛ نه! می خواهیم رفتارهایی را به شما گوشزد کنیم که احتمال تصادف و درگیری را میان شما بیشتر می کند. رفتارهایی که فاصله مطمئنه را زیرپا می گذارند و باعث اختلاف می شوند.
چسبندگی بیش از حد در دوران نامزدی
همه آدم ها به زمانی نیاز دارند که تنها بوده و فرصت نفس کشیدن داشته باشند. اگر همیشه به نامزدتان چسبیده باشید و بخواهید هر اتفاق ریز و درشتی را، از شکستن پاشنه کفشتان تا نیامدن فلان همکارتان برای او تعریف کنید، او را از خودتان دلزده خواهید کرد. هر 10 دقیقه یک بار به نامزدتان زنگ نزنید، مرتب در حال گزارش دادن و گزارش گرفتن از حال و روز او و خودتان نباشید و طوری رفتار نکنید که طرف مقابل حس کند از دست شما آسایش ندارد.
هیجانات غلیظ و حجیم! دوران نامزدی
اگر تقی به توقی می خورد، می زنید زیر گریه یا اگر برای هر موضوعی زیادی هیجان زده می شوید، اگر با هر موضوعی به هم می ریزید و دعوا و داد و قال راه می اندازید، بدانید که نامزدتان را به زودی از خود دور خواهید کرد. قبل از آن که زیادی هیجاناتتان را بروز دهید، از خود بپرسید واقعا لازم است این همه داد و قال کنم یا لازم است این همه ذوق زدگی ام را نشان دهم؟ واضح است که منظور ما از این حرف ها آن نیست که مثل سنگ باشید و هیچ حسی از خودتان بروز ندهید. فقط زیادی نازک نارنجی یا زیادی غلیظ نباشید. همین!
بسیاری از افراد از اینکه نامزدشان هر 10 دقیقه یک بار تلفن می زند و مدام پیامک های بی معنی می فرستد کلافه شده اند؛ از اینکه در تمام طول روز نامزدشان زنگ می زند و مکان آنها را چک می کند اذیت می شوند، از اینکه باید برای هر چیز کوچکی جواب پس بدهند احساس ناامنی می کنند.
در دوران نامزدی تان نگویید ما از همه عاشق تریم
ابراز احساسات کردن در یک رابطه باعث قوام آن رابطه می شود اما باید حد تعادل را رعایت کرد. اگر زیادی ابراز محبت کنید، هر روز برای او هدیه بخرید، هر ساعت برایش پیامک عاشقانه بفرستید، به او فرصت نخواهید داد تا دلتنگ شما شود. بگذارید گاهی کمی، فقط کمی، میانتان فاصله بیفتد. هدف از این فاصله ایجاد کردن، آن نیست که عشق طرف مقابل را امتحان کنید یا او را با این دوری گزیدن ها اذیت کنید. فقط قرار است کمی فاصله ایجاد کنید تا حس زیبای دلتنگی و بی تابی تان برای همدیگر، همیشه زنده بماند.
از فضولی و کنترلگری نامزدتان دست بردارید
اگر عادت دارید در همه زوایای زندگی طرف مقابل تان سرک بکشید، لوازمش را جستجو کنید، موبایلش را چک کنید، ایمیل هایش را بخوانید و ... بدانید که خیلی زود یا رابطه تان به جنگ و جدال کشیده می شود یا نامزدتان از شما دور و دورتر خواهد بود. کنترلگری نه تنها غیراخلاقی است، بلکه رفتاری است که هیچ کس از زن و مرد، و در هیچ سنی آن را تاب نمی آورد. جستجوگری در افکار همسرتان هم به همین اندازه بد است و می تواند او را از شما دور کند. اگر مرتب بپرسید: الان تو چه فکری هستی؟ به چی فکر می کردی؟ و... ممکن است طرف مقابلتان را خسته کنید و این حس را در او به وجود بیاورید که حتی اختیار فکر کردنش را هم ندارد!
فقط من، فقط تو
وقتی از نامزدتان انتظار دارید چشمش را بر همه حقیقت ها ببندد و تحت هر شرایطی پشت شما در بیاید، باید منتظر این باشید که درخواست غیرمنطقی تان شما را از هم دور و دورتر کند. درست است که زن و شوهر باید حامی یکدیگر باشند اما قرار نیست این حمایت به قیمت پا گذاشتن روی حق انجام بگیرد. داشتن چنین توقعی شما را در چشم نامزدتان یک آدم بی منطق، متوهم و زورگو جلوه می دهد که انتظارات نابجایی دارد. نتیجه؟ او تصمیم می گیرد از شما دور و دورتر شود تا از فشارهایتان در امان بماند.