سمانه ربانی دوشنبه ۸ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰

سوال: اگر شخصی عمداً مانعی را که امکان بر طرف کردن آن نیست؛ در اعضای وضو یا غسل ایجاد کند مانند: کاشتن ناخن و غیره که برای نماز مجبور شود وضو یا غسل جبیره ای انجام دهد آیا در موارد زیر جایز است؟ الف) قبل از دخول وقت ب) بعد از دخول وقت.

 

آیة الله سیستانی(دام ظلّه): 

الف) اشکال دارد.  ب) جایز نیست. 


آیة الله صافی گلپایگانی(دام ظلّه): 

الف و ب) در هیچ یک از دو صورت جایز نیست . والله العالم. 


آیة الله مکارم شیرازی(دام ظلّه): 

کار خلافی کرده ولی اکنون که مجبور است باید به همان شکل وضو بگیرد و غسل کند و جبیره محسوب می شود و تفاوت بین قبل از وقت و بعد از وقت از این نظر نیست.


آیة الله نوری همدانی(دام ظلّه): 

در فرض سوال این کار جایز نیست ولی اگر انجام داد، غسل و یا وضو جبیره ای اشکال ندارد. 


آیة الله سبحانی(دام ظلّه): 

در هر دو صورت جائز نیست.

 

سوال: آیا تاتو و خالکوبی برای وضو و غسل و انجام اعمال حج، اشکالی ایجاد می کند؟

اکثر مراجع تقلید در خصوص خالکوبی فرموده اند: اگر خالکوبى مجرد رنگ باشد و یا در زیر پوست بوده و بر ظاهر پوست چیزى که مانع از رسیدن آب بر آن شود، وجود نداشته باشد، وضو و غسل و نماز صحیح است . مگر زمانیکه مانع مذکور روی پوست بوده و دارای جرم است به نحوی که مانع از رسیدن آب به پوست شود ؛ در این صورت می بایست ابتداء مانع را برطرف و سپس اقدام به غسل یا وضو کرد.

بنابراین؛ اگر تاتو، جرم داشته باشد و مانع از رسیدن آب وضوء و غسل به بدن شود باید قبل از وضوء یا غسل برطرف شود . در غیر این صورت اگر همانند خالکوبی و زیر پوست باشد که مانع از رسیدن آب بر آن نشود اشکالی ندارد. و انجام اعمالی از حج مانند طواف و نماز طواف که نیاز به طهارت (وضوء و غسل) دارد ، در چنین حالتی صحیح است.

 

پاسخ های زیر از دفاتر آیات عظام، دریافت شده است:

دفتر حضرت آیة الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی):

اگر مانع رسیدن آب به محل وضو یا غسل باشد، باید آن را برطرف کرد مگر این که تاتو زیر پوست باشد که در این صورت اشکال ندارد.


دفتر حضرت آیة الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله العالی):

مانع وضو نیست.


دفتر حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی(مدظله العالی):

اگر عمل مذکور مانع از رسیدن آب وضو و غسل به بشره باشد، جایز نیست.

 

سوال: آیا واجب است كه قبل از غسل بدن شسته شود؟ و اگر انسان قبل از غسل بدن خود را شست آیا باید حتماً صبر كند تا بدنش كاملاً خشك شود بعد غسل كند؟

جواب: قبل از غسل بدن باید پاك باشد بنابراین اگر بدن پاك است لازم به شستن نیست و غسل را با شستن سر و گردن شروع می‌نماید. و اگر بدن نجس است ابتدا باید بدن را تطهیر نماید و سپس غسل كند و خشك كردن بدن قبل از غسل لازم نیست. (توضیح المسائل امام خمینی(ره)، م372 واستفتائات جدید امام خمینی(ره)، ج1، س128)

 

سوال: بعد از فوت مادرم ابرو و مژه هایم ریزش شدید پیدا کرد، به طوری که حتما باید از مداد برای کشیدن ابرو استفاده می کردم. عمل تاتو را انجام دادم. با توجه به اینکه کارمند هستم و نمی توانم ابرو و چشمهایم را بپوشانم حکمش چیست؟

 

حضرت آیة الله العظمی خامنه ای(مد ظله العالی):

در هر صورت اگر عرفا زینت محسوب شود، باید از نامحرم پوشانده شود.


حضرت آیة الله العظمی صافی گلپایگانی(مد ظله العالی):

لازم است از نامحرم بپوشانید.


حضرت آیة الله العظمی سیستانی(مد ظله العالی):

اگر فقط جاهاى خالى را پر مى کنید به طورى که زینت به حساب نیاید اشکال ندارد.



شارژ سریع موبایل